Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Testele Euro NCAP: noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer primesc calificativul maxim, 5 stele

Institutul European pentru Protecţia Consumatorului acordă calificativul maxim ambelor modele compacte premium. Noul airbag central reduce riscul de rănire a conducătorului şi a pasagerului din faţă în cazul unui impact lateral. De asemenea, noua generaţie de avertizare la coliziune frontală poate proteja pietonii şi bicicliştii, când conducătorul modelului BMW virează la dreapta.

U06
·
U11
·
Tehnologie
·
Active Tourer
·
Siguranţă
·
X1
·
Seria 2
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~502,07 KB)
  
Photos(6x, ~13,55 MB)
  More below article text

 

Bucureşti/München. Experţii independenţi în siguranţă ai institutului european pentru protecţia consumatorilor Euro NCAP au acordat atât modelului Sports Activity Vehicle BMW X1, cât şi modelului polivalent modern din segmentul compact premium, BMW Seria 2 Active Tourer, cel mai înalt calificativ, cinci stele. În cadrul procedurii de testare, ambele automobile au impresionat prin protecţia remarcabilă a ocupanţilor în coliziuni de diferite tipuri, protecţia eficientă pentru pietoni şi biciclişti şi sisteme eficiente de evitare a accidentelor.

 

Echiparea standard extinsă cu sisteme de asistare a condusului relevante pentru siguranţă a contribuit decisiv la calificativul de 5 stele. Mai presus de toate, cea mai recentă generaţie de avertizare la coliziune frontală cu funcţie de frânare oferă un plus suplimentar de siguranţă în traficul urban. Acum poate detecta şi pietonii şi bicicliştii care se apropie paralel cu banda din spate sau din faţă atunci când conducătorul modelului BMW virează la dreapta, interecându-se cu direcţia lor de deplasare. Suplimentar, sistemul detectează şi avertiează cu privire la traficul paralel, în intersecţii, la virajele de stânga. Toate sistemele de asistare a condusului utilizate la noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer sunt printre cele mai bune de pe piaţă şi i-au impresionat pe experţii în siguranţă Euro NCAP prin gama lor de funcţii şi nivelul fiabil de răspuns.

 

Noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer au convins experţii prin sistemele lor inovatoare în domeniul siguranţei pasive. Ambele modele sunt dotate standard cu un airbag central între scaunele conducătorului şi pasagerului din faţă. Acest sistem, utilizat pentru prima dată la modelele BMW din segmentul compact, a fost evaluat ca fiind extrem de eficient în cadrul testului. Este cea mai recentă componentă a conceptului integrat de siguranţă BMW, care evoluează în mod constant şi care, pe lângă structurile de susţinere foarte rezistente şi traseele de deformare proiectate cu precizie, include şi o combinaţie specifică modelului de sisteme de reţinere coordonate precis.

 

În diferite teste de coliziune, acest concept integrat de siguranţă a dovedit că garantează un nivel ridicat de protecţie împotriva rănilor în orice moment la ambele modele, indiferent de dimensiunea şi poziţia pe scaun a ocupanţilor. Atât pe scaunele din faţă, cât şi pe cele din spate, tetierele şi scaunele noilor BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer protejează eficient împotriva leziunilor cervicale care pot fi declanşate de o coliziune din spate, conform Euro NCAP. În plus, experţii de testare au evidenţiat dotarea standard de care dispun ambele modele cu apel de urgenţă inteligent şi sistem de frânare de urgenţă pentru evitarea coliziunilor secundare.

 

Pentru a reduce riscul de rănire a pietonilor şi a bicicliştilor, noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer au capote active pentru compartimentul motorului. În cazul unui impact, capota compartimentului motor este ridicată cu ajutorul unor actuatoare pirotehnice pentru a crea un spaţiu suplimentar de deformare între aceasta şi componentele dure de dedesubt. Sistemul s-a dovedit a fi fiabil şi eficient la viteze diferite în testul de siguranţă Euro NCAP.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare