Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Racing League Romania: Victor Nicolae se îndreaptă spre titlul seriei de sprint

Victor Nicolae își continuă forma foarte bună cu modelul BMW M2 CS Racing, reușind succese de manșă la Paul Ricard și Spa-Francorchamps care-i asigură un avans în clasamentul general al seriei de sprint din RLR BMW GT Challenge. Totodată, el și-a trecut în cont un succes la prima etapă din istoria campionatului balcanic, împreună cu Dragoș Simion.

Racing League Romania
·
Automotive
·
Esports
·
BMW M Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 213,49 KB)
  
Photos(31x, 88,16 MB)

București, 16 ianuarie. Intrarea în cea de-a doua jumătate a programului seriei de sprint din Racing League Romania a crescut nivelul de presiune la vârf, toți cei patru piloți implicați în bătălia pentru titlu având momente în care au pierdut din mâini puncte importante. Etapa disputată pe traseul francez de Grand Prix de la Paul Ricard a adus o nouă manșă cu probleme pentru Sebastian Apostol (BMW Blog), care s-a revanșat în cea de-a doua cursă a serii. Totuși, coechipierul Victor Nicolae a semnat pole position-ul, un succes și un loc secund pentru a-și extinde avansul la general, în timp ce Mihai Șuțeanu (Walk Racing) a avut și el o cursă nefastă, fiind victima unui contact care l-a trimis în pluton.

Reuniunea de la Spa-Francorchamps a propus o desfășurare demnă de renumele pistei, în prima cursă trei dintre favoriți fiind scoși din joc înainte de a se fi consumat o jumătate de tur. Nicolae a fost penalizat pentru poziția pe grilă, iar Apostol l-a răsucit pe Șuțeanu în șicana Les Combes, primind o sancțiune de 15 secunde. Totuși, ceea ce părea o formalitate pentru Bogdan Moldovan (Walk Racing) în aceste condiții nu s-a concretizat, deoarece Cristian Berindea (Aqirys Racing) a luptat până în ultima clipă și a trecut învingător linia de sosire pentru doar 18 miimi de secundă. Acesta este primul succes din sezon pentru club, echipă și dublul campion RLR din Assetto Corsa, fiind spart monopolul celor patru din avanposturi.

Cea de-a doua manșă a început cu penalizare la start pentru Apostol, care astfel l-a lăsat pe Nicolae să se lupte cu ambii piloți Walk Racing. În pofida rezistenței acestora, Șuțeanu a fost devansat pe final de Nicolae, care ajunge astfel la 4 manșe câștigate și un avans de 28,5 puncte în clasamentul de sprint. Dacă pe 5 februarie la Barcelona acest ecart trece de 34 de puncte vom cunoaște numele campionului înaintea disputării finalei de pe Mount Panorama.

Cea de-a șaptea etapă (Paul Ricard sprint) din RLR BMW GT Challenge poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=cMNIchwc6rI

Cea de-a opta etapă (Silverstone 2h) din RLR BMW GT Challenge poate fi urmărită aici:

https://www.youtube.com/watch?v=fSQzk1u5-hA

Peste 100 de piloți și-au anunțat deja participarea în acest sezon, iar înscrierile sunt deschise pe tot parcursul celor șase luni la adresa https://go.simrace.ro/

România obține primul succes balcanic

Racing League Romania este unul dintre cei trei fondatori ai noului campionat balcanic disputat în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. După o primă reuniune de test, etapa inaugurală a avut loc la Silverstone, iar la finele celor trei ore s-au impus Dragoș Simion și Victor Nicolae (Rapid eSports), cu plecare de pe poziția a opta. BMW conduce în clasamentul constructorilor, iar totalul României este inferior față de cel al Greciei, dar superior Turciei la finele primei runde.

Cursa poate fi revăzută aici, cu comentariu în limba engleză: https://www.youtube.com/watch?v=iS4qIfn_aL4

Toate informațiile și clasamentele Balkan GT Challenge sunt disponibile aici: https://www.thesimgrid.com/championships/2654/standings

 

Noi participări internaționale de succes

Seria Flextreme, propusă de VCO și Low Fuel Motorsport, reprezintă o arenă în care românii s-au remarcat în ultima perioadă. Victor Nicolae a dominat etapa de la Monza în prima divizie valorică, reușind să se impună alături de coechipierii din formația britanică Race Anywhere Simsport, iar West Competition Racing a obținut prima clasare în Top 10 la Barcelona, unde Sebastian Apostol a contribuit la cel mai bun rezultat al echipei – locul al optulea. În cea de-a doua divizie valorică, primul podium românesc a fost semnat de Dragoș Simion și Robert Prepeliță pentru Rapid eSports, pe același traseu catalan de Grand Prix.

În mediul rFactor2, România a avut în premieră trei reprezentanți în cursa virtuală de 24 de ore de la Le Mans, toți fiind înscriși la categoria prototipurilor (LMP). Robert Păun și Darius Andrei (Pescarolo eSports Monaco) au fost afectați de problemele tehnice, în timp ce Alex Cascatău (GR eSports) a făcut parte dintr-un cvartet care a luat sosirea pe poziția a 14-a.

Premii

Participarea în Racing League Romania este gratuită, iar fondul de premiere al noului sezon este deosebit de atractiv. Echipajul campion va fi recompensat de BMW România cu 1000 de Euro, ocupanții podiumului vor primi produse Aqirys, iar câștigătorii categoriilor PRO-AM și AM vor avea parte de cadouri din partea Logitech. De asemenea, o componentă importantă pentru organizatorii ligii este conexiunea dintre real și virtual, pe baza căreia sim racerii au avut ocazia de a concura pe circuit și de a participa la campionate naționale (time attack, vehicule electrice). În acest sens, primele acorduri confirmate pentru experiențe pe pistă la festivitatea de premiere a sezonului sunt cu echipele Cube Performance (noul proiect BMW 325i E90) și West Competition Racing (BMW 325i E36, campioana Romanian Endurance Series Touring 2022).

Clasamente

Seria de sprint

1. Victor Nicolae (BMW Blog/Rapid eSports) 144p

2. Bogdan Moldovan (Walk Racing eSports) 115,5p

3. Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 112p

 

Seria de anduranță

1. Walk Racing (Șuțeanu/Moldovan) 101p

2. BMW Blog (Apostol/Nicolae) 49p

3. CarSpot (Tufeanu/Prepeliță) 48p

 

Echipaje

1. Walk Racing (Șuțeanu/Moldovan) 315,5p

2. BMW Blog (Apostol/Nicolae) 305p

3. CarSpot (Tufeanu/Prepeliță) 104,5p

4. Adevărul Auto (Simion/Miclea) 97p

 

5. Textar eSports (Honțaru/Manole) 83p

 

Cluburi

1. FC Rapid 1923 eSports 402p

2. Walk Racing eSports 354,5p

3. Alex Cascatău Digital Motorsport 151,5p

 

Juniori

1. Mihai Șuțeanu (Walk Racing eSports) 259p

2. Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 228,5p

3. Andrei Miclea (Adevărul Auto/Rapid eSports) 163,5p

 

Licențiați

1. Dragoș Simion (Rapid eSports) 255,5p

2. Alex Cascatău (ACDM) 168,5p

3. Aldrin Opran (JHS) 60p

 

Calendar

 

 1. Sprint – Circuit of the Americas – 19 septembrie;
 2. Sprint – Indianapolis – 3 octombrie;
 3. Anduranță 2h – Watkins Glen – 17 octombrie;
 4. Sprint – Donington Park – 31 octombrie;
 5. Sprint – Oulton Park – 14 noiembrie;
 6. Anduranță 2h – Silverstone – 27 noiembrie;
 7. Sprint – Paul Ricard – 11 decembrie;
 8. Sprint – Spa-Francorchamps – 9 ianuarie;
 9. Anduranță 2h – Zolder – 23 ianuarie;
 10. Sprint – Barcelona – 5 februarie;
 11. Sprint – Mount Panorama – 12 februarie;
 12. Anduranță 2h – Hungaroring – 26 februarie;
 13. Anduranță 4h – Monza – 13 martie.

 

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2022-23

Racing League Romania și BMW au venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu cinci sezoane regulate în decursul ultimilor doi ani și jumătate, precum și alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile sunt difuzate în direct pe contul de Youtube al BMW Romania. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, unde cea de-a patra campanie va începe în luna septembrie. Va fi un sezon mixt, de 13 etape, ce include etape de sprint cu BMW M2 CS Racing și etape de anduranță cu BMW M4 GT4.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

 

Parteneri: BMW România, Logitech G, Aqirys, Textar, MotorPark România, VSG Design, Racing Sim, Cube Performance.

Parteneri media: Adevărul Auto, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, BMW Blog, 101HP, RallyMax, simrace.ro, The Car Guys.

Screenshots: Alexandru Șiclovan

 

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

 

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

 

Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare