Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Racing League Romania: Victor Nicolae devine campion al seriei de sprint cu BMW M2 CS Racing

Etapa de la Barcelona i-a asigurat lui Victor Nicolae titlul de sprint din punct de vedere matematic, avansul său fiind insurmontabil pe Mount Panorama. Toate celelalte fronturi rămân deschise în ultimele trei runde ale sezonului, perechea BMW Blog instalându-se în fruntea clasamentului general al echipajelor.

Racing League Romania
·
More BMW Motorsport
·
Esports
·
BMW M Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

București, 8 februarie. Cele mai recente etape din Racing League Romania BMW GT Challenge au decurs perfect pentru componenții BMW Blog – Victor Nicolae și Sebastian Apostol. Aceștia au conlucrat la Zolder pentru prima victorie într-o cursă de anduranță din acest sezon, apoi au obținut maximum de puncte și în seara de sprint de pe Circuit de Catalunya.

Întrecerea de două ore din Belgia s-a disputat pe o vreme ploioasă, unde plecarea din pole position a lui Victor Nicolae nu l-a putut feri de atacul ferm al lui Victor Taraș (Napoca Rally Academy). De ușa deschisă a profitat și colegul de club al acestuia din urmă, Bogdan Moldovan. Nicolae s-a revanșat la cea de-a patra trecere prin aceeași zonă a circuitului, revenind pe locul secund, apoi reușind să pună un avans de șase secunde în raport cu rivalii direcți pentru titlu.

Ulterior, penalizările au rarefiat lupta la vârf: Adevărul Auto, Aqirys Racing și Walk Racing au primit câte un drive through, iar Napoca Rally Academy chiar un stop&go de 30 de secunde pentru viteză excesivă pe linia standurilor. Astfel, BMW Blog a rulat înspre victorie fără presiune, Walk Racing s-a clasat pe doi, iar podiumul a fost completat de Adevărul Auto după ce Dragoș Simion l-a devansat pe Alex Poamă (AK Motorsport). Categoria Pro-Am a fost câștigată de Textar eSports (Bogdan Honțaru și Andrei Manole), iar la Am au învins în premieră Click4Sport prin Silvian Michinete și Sergiu Neagu.

Astfel, după 3 curse de anduranță din totalul de 5, victoria BMW Blog face ca și acest titlu să fie încă disputat, în pofida avansului pe care-l luaseră piloții Walk Racing grație primelor două succese de la Watkins Glen și Silverstone. Cursa de 2 ore de pe Hungaroring va fi urmată de finala de 4 ore de la Monza, unde există și bonusul punctajului intermediar de la jumătatea întrecerii.

Caravana RLR s-a îndreptat apoi către Barcelona, unde Victor Nicolae avea prima ”minge de meci” pentru o încheiere anticipată a disputei în clasamentul de sprint. Deși angajamentele internaționale nu i-au permis să dedice timpul uzual pregătirii, scenariul curselor i-a simplificat sarcina de a-și mări avansul. Mai întâi, el și-a asigurat un nou pole position într-o sesiune de calificări pe o pistă în uscare, cu nivel de aderență tot mai ridicat spre final. Apoi s-a dovedit că ritm comparabil avea doar coechipierul Sebastian Apostol, care a plătit prețul calificării doar pe poziția a patra.

Etapa spaniolă ar putea cântări greu pentru Walk Racing, titularii înregistrând contraperformanța de a puncta doar o dată din patru ocazii. Astfel, adversarii și-au trecut în cont deja titlul de sprint și conduc în toate clasamentele la care pot accede piloți Pro: cluburi (Rapid eSports), echipaje (BMW Blog), licențiați (Dragoș Simion) și juniori (Sebastian Apostol). Nu doar titlul general la sprint a fost adjudecat pe Circuit de Catalunya, ci și cel al categoriei Am, unde Andrei Manole a reprezentat referința de-a lungul întregului sezon.

Cea de-a noua etapă (Zolder 2h) din RLR BMW GT Challenge poate fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=lfmorGEYhEo  

Cea de-a zecea etapă (Barcelona sprint) din RLR BMW GT Challenge poate fi urmărită aici:

https://www.youtube.com/watch?v=t2dWHZP-Mus

Peste 100 de piloți și-au anunțat deja participarea în acest sezon, iar înscrierile sunt deschise pe tot parcursul celor șase luni la adresa https://go.simrace.ro/

Evenimentele din Turcia duc la amânarea etapei balcanice

11 februarie ar fi trebuit să fie data celei de-a doua reuniuni balcanice din Assetto Corsa Competizione, însă consecințele cutremurelor din Turcia au impus amânarea etapei de trei ore de la Suzuka. Dragoș Simion și Victor Nicolae (Rapid eSports) sunt liderii campionatului după ce s-au impus la Silverstone, BMW conduce în clasamentul constructorilor, iar România ocupă locul secund între cele trei națiuni fondatoare.

Toate informațiile și clasamentele Balkan GT Challenge sunt disponibile aici: https://www.thesimgrid.com/championships/2654/standings

Noi participări internaționale de succes

Sebastian Apostol a reușit să obțină calificarea în marea finală a regiunii EMEA din cadrul Logitech G Challenge, ce va avea loc pe 19 martie. Etapa a patra a seriei Flextreme a adus încă o clasare în Top 10 pentru West Competition Racing, Sebastian Apostol și colegii săi luând sosirea la Spa pe 9. În cea de-a doua divizie valorică, doar câteva secunde le-au lipsit componenților Rapid eSports pentru a cuceri victoria pe același traseu belgian de Grand Prix. Reluarea Cupei Mondiale organizate de Simgrid și VCO a adus un nou rezultat important: locul 12 din 42 la finele celor 6 ore de la Paul Ricard pentru West Competition Racing.

Premii

Participarea în Racing League Romania este gratuită, iar fondul de premiere al noului sezon este deosebit de atractiv. Echipajul campion va fi recompensat de BMW România cu 1000 de Euro, ocupanții podiumului vor primi produse Aqirys, iar câștigătorii categoriilor PRO-AM și AM vor avea parte de cadouri din partea Logitech. De asemenea, o componentă importantă pentru organizatorii ligii este conexiunea dintre real și virtual, pe baza căreia sim racerii au avut ocazia de a concura pe circuit și de a participa la campionate naționale (time attack, vehicule electrice). În acest sens, există acorduri confirmate pentru experiențe pe pistă la festivitatea de premiere a sezonului cu echipele Cube Performance (noul proiect BMW 325i E90) și West Competition Racing (BMW 325i E36, campioana Romanian Endurance Series Touring 2022).

Clasamente

Seria de sprint

1. Victor Nicolae (BMW Blog/Rapid eSports) 178p

2. Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 136p

3. Bogdan Moldovan (Walk Racing eSports) 115,5p

 

Seria de anduranță

1. Walk Racing (Șuțeanu/Moldovan) 137p

2. BMW Blog (Apostol/Nicolae) 100p

3. Adevărul Auto (Simion/Miclea) 68p

 

Echipaje

1. BMW Blog (Apostol/Nicolae) 414p

2. Walk Racing (Șuțeanu/Moldovan) 356p

3. CarSpot (Tufeanu/Prepeliță) 136,5p

4. Adevărul Auto (Simion/Miclea) 130p

5. Textar eSports (Honțaru/Manole) 114p

 

Cluburi

1. FC Rapid 1923 eSports 544p

2. Walk Racing eSports 399p

3. Alex Cascatău Digital Motorsport 220,5p

 

Juniori

1. Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 313,5p

2. Mihai Șuțeanu (Walk Racing eSports) 313p

3. Andrei Miclea (Adevărul Auto/Rapid eSports) 210,5p

 

Licențiați

1. Dragoș Simion (Rapid eSports) 306,5p

2. Alex Cascatău (ACDM) 238,5p

3. Aldrin Opran (JHS) 60p

 

Calendar

 

 1. Sprint – Circuit of the Americas – 19 septembrie;
 2. Sprint – Indianapolis – 3 octombrie;
 3. Anduranță 2h – Watkins Glen – 17 octombrie;
 4. Sprint – Donington Park – 31 octombrie;
 5. Sprint – Oulton Park – 14 noiembrie;
 6. Anduranță 2h – Silverstone – 27 noiembrie;
 7. Sprint – Paul Ricard – 11 decembrie;
 8. Sprint – Spa-Francorchamps – 9 ianuarie;
 9. Anduranță 2h – Zolder – 23 ianuarie;
 10. Sprint – Barcelona – 5 februarie;
 11. Sprint – Mount Panorama – 12 februarie;
 12. Anduranță 2h – Hungaroring – 26 februarie;
 13. Anduranță 4h – Monza – 13 martie.

 

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2022-23

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare