Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Walter Mertl a fost numit noul Director Financiar în Consiliul de Administraţie BMW AG

Nicolas Peter se va retrage în luna mai.

Membrii Consiliul de Administraţie BMW Group
·
Oameni
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. Consiliul Director al BMW AG l-a numit pe Walter Mertl (49 de ani) ca nou membru al Consiliului de Administraţie, responsabil de Finanţe, în cadrul reuniunii sale de astăzi. El preia postul lui Nicolas Peter (60 de ani), care se va pensiona după Adunarea Generală Anuală din 11 mai 2023.

 

"BMW Group a fost foarte norocos să aibă un director financiar executiv atât de strategic precum Nicolas Peter", a declarat Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG. "În ultimii ani, extrem de volatili, compania a profitat de competenţa sa profundă şi de judecata excepţional de solidă. Nicolas Peter merită mulţumirile noastre cele mai profunde pentru cele trei decenii de management de succes, modelate de viziunea şi spiritul său antreprenorial: a dat dovadă de calităţi de conducere extraordinare, în timp ce a jucat un rol esenţial în modelarea dezvoltării BMW Group, folosind cunoştinţele sale extinse despre companie şi despre mediul de operare. Eforturile sale au asigurat reputaţia excelentă a companiei pe pieţele de capital şi în rândul publicului larg. Compania îi datorează lui Nicolas Peter recunoştinţă pentru progresele majore în transformarea sa - în acelaşi timp, rămânând concentrată pe rentabilitatea sa pe termen lung."

 

Nicolas Peter a lucrat pentru BMW Group de mai bine de trei decenii şi este membru al Consiliului de Administraţie din 2017. În acest timp, el a jucat un rol decisiv în promovarea strategiei BMW Group, pentru a face compania să îmbunătăţească poziţionarea globală şi în progresul transformării de anvergură către mobilitatea electrică şi digitalizare.

 

Walter Mertl s-a alăturat BMW Group în 1998 şi a ocupat diverse poziţii de conducere în diviziile de finanţe, dar şi vânzări şi comerciale din Germania şi Marea Britanie. Aceasta a inclus responsabilitatea pentru funcţiile centrale în Raportarea BMW Group, Contabilitatea şi Controling. În ultimii ani, a fost directorul întregii divizii de Controling a BMW Group.

 

"Cu peste două decenii în diferite poziţii de management în diviziile de finanţe, respectiv vânzări şi marketing ale BMW Group, Walter Mertl a demonstrat o competenţă amplă în afaceri şi abilităţi de conducere. De mulţi ani el a întruchipat angajamentul companiei faţă de rentabilitatea durabilă în timpul transformării. Numeroasele succese manageriale anterioare ale lui Mertl îl califică pentru viitorul rol de membru al Consiliului de Administraţie, responsabil pentru Finanţe. Consiliul Director este convins că Walter Mertl va spori şi mai mult concentrarea companiei pe forţa financiară", a declarat Norbert Reithofer, joi, la München.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare