Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW Seria 5 Sedan

Debut pentru generaţia a 8-a BMW Seria 5. Avanpremieră naţională la Bucureşti o dată cu debutul global. Preţuri şi start comenzi pentru România.

G60
·
Automobile BMW M
·
BMW i
·
BMW i5
·
550e
·
Seria 5
·
i5 M60
·
Sedan
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. Mai dinamic ca niciodată, oferind o multitudine de inovaţii digitale şi, pentru prima dată, cu propulsie electrică a opta generaţie BMW Seria 5 Sedan se pregăteşte de lansare. În calitate de BMW i5, noua ediţie a celui mai de succes sedan business din lume preia conducerea pe drumul către o mobilitate premium durabilă în segmentul business executive sedan. Electrificarea consecventă, control BMW iDrive cu "QuickSelect" care face un nou pas înainte, noi servicii digitale şi dezvoltarea durabilă extinsă pe parcursul întregului ciclu de viaţă al produsului caracterizează progresul înregistrat în domeniile viitorului care sunt de importanţă centrală în transformarea actuală a BMW Group.

 

O dată cu prezentarea primelor informaţii la nivel internaţional, un exemplar BMW Seria 5 a fost prezent şi în România marcând o avanpremieră specială pentru clienţii şi media locală. Horia Tecău, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio, câștigător la dublu a două turnee de Mare Şlem – Wimblendon şi Australin Open, precum şi ocupantul poziţiei a doua în clasamentul ATP la dublu în 2015 a fost invitatul special al evenimentului. Horia a evocat imaginea sportivă a BMW Seria 5, cu prima generaţie debutând acum 51 de ani chiar la Jocurile Olimpice. În plus, la fel cum performanţa în tenis se construieşte de o echipă puternică, cu antrenori, preparatori fizici, psihologi sau partenerul jocului de dublu, la fel şi BMW Seria 5 este rezultatul unei munci de dezvoltare construită pe efortul a sute de experţi, ingineri, designeri şi decenii de experienţă şi tradiţie.

 

Preţuri pentru România

 

Euro cu TVA

Euro fără TVA

520i

58,964.50

49,550.00

520d

61,285.00

51,500.00

520d xDrive

63,843.50

53,650.00

i5 eDrive40

70,150.50

58,950.00

i5 M60 xDrive

99,603.00

83,700.00

 

 

Lansarea pe piaţă a noului BMW Seria 5 Sedan va începe în octombrie 2023. Noua generaţie de modele va fi oferită la nivel mondial cu propulsie electrică şi, în funcţie de regiune, cu sisteme plug-in hybrid şi motoare pe benzină şi diesel foarte eficiente, inclusiv cu tehnologia mild-hybrid 48V. La fel ca toate generaţiile anterioare de modele, noul BMW Seria 5 Sedan este produs la uzina BMW Group din Dingolfing, unde sunt fabricate şi motoarele electrice şi bateriile de înaltă tensiune pentru BMW i5.

 

Eleganţă sportivă şi prezenţă atractivă datorită noului limbaj de design

Un limbaj de design clar şi redus subliniază eleganţa şi prezenţa sportive ale noului BMW Seria 5 Sedan. În comparaţie cu modelul predecesor, noua ediţie a crescut în lungime cu 97 milimetri, până la 5.060 milimetri, în lăţime cu 32 milimetri, până la 1.900 milimetri, iar în înălţime cu 36 milimetri, până la 1.515 milimetri. Ampatamentul său a fost extins cu 20 de milimetri, până la 2.995 de milimetri. Proporţiile sunt echilibrate de posibilitatea de a echipa, pentru prima dată în istoria modelului, jante de 21 inch.

 

Partea frontală a noului BMW Seria 5 Sedan este caracterizată de o interpretare modernă a farurilor duble şi a grilei BMW. Elementele LED dispuse aproape vertical servesc drept semnalizatoare şi lumini de zi. Grila BMW, care se proiectează mult înainte, dispune de un contur larg, iar opţional şi de iluminare de contur BMW Iconic Glow.

 

Când automobilul este privit din lateral, linia înaltă a umerilor, suprafeţele puternic sculptate şi două linii de caracter trasate cu precizie modelează caroserie atletică a automobilului. Pragurile laterale negre, mânere discrete ale uşilor şi numărul 5 în relief la baza montantului C sunt şi mai atrăgătoare. Proporţiile întinse dinamic curg spre spatele puternic. Stopurile plate, împărţite de o bandă cromată, interpretează expresiv caracterul distinctiv în formă de L.

 

Caracterul dinamic al noului BMW Seria 5 Sedan poate fi îmbunătăţit şi mai mult cu pachetele opţionale M Sport şi M Sport Pro. Gama de culori pentru exterior include deja trei finisaje BMW Individual încă de la lansarea pe piaţă.

 

Plăcerea de a conduce şi confortul călătoriei combinate cu un stil inovator

Noul BMW Seria 5 Sedan oferă condiţii ideale pentru a vă bucura de plăcerea de a conduce emblematică BMW în traficul de zi cu zi şi de un nivel ridicat de confort în călătoriile pe distanţe lungi. Spaţiul generos, funcţionalitatea modernă, nivelul ridicat de confort acustic, precum şi materialele de înaltă calitate, prelucrate cu precizie şi serviciile digitale avansate caracterizează atmosfera din interiorul său.

 

Cockpitul noului BMW Seria 5 are un număr de butoane comenzi în comparaţie redus semnificativ şi cu modelul predecesor. Acest lucru se realizează prin digitalizarea constantă a funcţiilor. Acum funcţille pot fi accesate rapid prin butoanele de shortcut cu 3 linii amplasate în interior acolo unde înainte erau grupate mai multe butoane, prin cele 8 butoane shurtcut de pe display şi două gesturi căruia îi pot fi atribuite aproape orice funcţii, prin căutarea rapidă inteligentă din meniul de aplicaţii sau prin comenzi vocale.

 

Ecranul central curbat BMW reinterpretează ideea distinctă a mărcii de orientare către conducător. Sistemul de afişare complet digital constă dintr-un monitor de informaţii de 12,3 inchi (31,24 cm) şi un display central de 14,9 inchi (37,85 cm). Şi volanul a fost reproiectat, cu o secţiune inferioară aplatizată, feedback haptic pe panourile de control, şi maneta selectorului de pe consola centrală. Bara de Interacţiune BMW opţională este un alt punct de atracţie. Unitatea funcţională cu iluminare din spate eficientă, cu structură de suprafaţă cristalină, se extinde pe toată lăţimea bordului, până la panourile uşilor, şi include panouri de control cu funcţie tactilă.

 

O premieră la BMW: interior complet vegan

Scaunele sport nou proiectate fac parte din echiparea standard. Scaunele de confort opţionale oferă o gamă largă de opţiuni de reglare cu acţionare electrică. Noul BMW Seria 5 Sedan este primul model al mărcii care prezintă un interior complet vegan ca dotare standard. Aceasta include suprafeţele scaunelor, tabloul de bord şi panourile uşilor, precum şi volanul pentru prima dată. Suprafeţele scaunelor din versiunea Veganza cu proprietăţi asemănătoare pielii sunt disponibile opţional şi cu o perforaţie decorativă. Alte echipamente opţionale includ tapiţeria BMW Individual din piele Merino în mai multe variante bicolore.

 

 

 

BMW i5 M60 xDrive electric ca vârf de gamă

Modelul electric BMW i5 este echipat cu tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie îmbunătăţită şi este lansat în două variante. BMW i5 M60 xDrive combină sistemul de propulsie de 442 kW/601 CP (când sunt activate funcţiile M Launch Control sau M Sport Boost) cu performanţe M şi caracteristici specifice de design. Două unităţi de propulsie foarte integrate, câte una pe fiecare punte, formează o tracţiune integrală electrică. Cuplul generat de sistem este de până la 820 Nm când sunt activate funcţiile M Sport Boost sau M Launch Control. Acest lucru permite ca BMW i5 M60 să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, viteza maximă fiind limitată electric la 230 km/h.

 

De asemenea, este disponibil şi BMW i5 eDrive40. Motorul său electric antrenează roţile spate şi generează o putere maximă de 250 kW/340 CP şi un cuplu maxim de până la 430 Nm cu funcţiile Sport Boost sau Launch Control activate. BMW i5 eDrive40 accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,0 secunde, iar viteza maximă este de 193 km/h.

 

Bateria de înaltă tensiune, cu dimensiuni foarte compacte, este situată în partea de jos a caroseriei şi oferă un conţinut de energie utilizabil de 81,2 kWh pentru ambele modele. Pe lângă motoarele electrice eficiente, cea mai recentă versiune de recuperare adaptivă şi o combinaţie inteligentă a tehnologiei pompei de căldură pentru încălzirea şi răcirea interiorului, transmisia şi bateria de înaltă tensiune contribuie la autonomia mare. Valorile WLTP respective sunt de 455-516 kilometri pentru BMW i5 M60 xDrive şi de 477-582 kilometri pentru BMW i5 eDrive40. Cu noua funcţie MAX RANGE, autonomia poate fi mărită cu până la 25%, dacă este necesar, limitând puterea şi viteza şi dezactivând funcţiile de confort.

 

Soluţii inovatoare de eCharging de la BMW Charging

Unitatea de încărcare a BMW i5 permite încărcarea AC cu o putere de până la 11 kW ca variantă standard şi până la 22 kW ca variantă opţională. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată cu curent continuu cu o putere de până la 205 kW. De exemplu, nivelul de încărcare a bateriei de la BMW i5 poate fi crescut de la 10 la 80% în aproximativ 30 de minute.

 

Noua Connected Home Charging este oferită atât pentru BMW i5, cât şi pentru modelele plug-in hybrid. Acesta creează condiţiile pentru încărcare cu energie solară şi optimizată din punct de vedere al sarcinii (Stage 1) şi pentru încărcare optimizată din punct de vedere al costurilor pe baza unui contract cu tarif de energie electrică dinamic (Stage 2, din 2024). În plus, oferta BMW Charging şi partenerul său strategic de cooperare E.ON pun bazele unei reţele cu piaţa energiei prin încărcare bidirecţională a generaţiilor viitoare de automobile.

Modelele electrice din noua gamă BMW Seria 5 sunt, de asemenea, primele automobile BMW ale mărcii care sunt potrivite pentru utilizarea cu funcţia Plug & Charge. Acest lucru permite automobilului să se autentifice automat la staţiile publice de încărcare compatibile, fără a fi nevoie să folosească vreo aplicaţie sau un card de încărcare. O caracteristică unică este Opţiunea Multi Contract, care permite clienţilor să stocheze digital în automobil până la cinci contracte individuale de alimentare prin Plug & Charge de la diferiţi furnizori.

 

Noi motoare pe benzină şi diesel cu tehnologie mild-hybrid 48V

Motoarele pe benzină şi diesel din noua generaţie modulară de motoare BMW Group Efficient Dynamics vor fi oferite într-o selecţie specifică pieţei. Acum dispun de tehnologie mild-hybrid 48V şi sunt combinate standard cu o nouă transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.

 

În Europa, lansarea pe piaţă va aduce motorizări cu patru cilindri pentru modelele BMW 520i Sedan (153 kW/208 CP), BMW 520d Sedan şi BMW 520d xDrive Sedan (ambele de 145 kW/197 CP). Alte motoare pe benzină cu patru şi şase cilindri sunt disponibile în afara Europei. Gama de modele va fi completată în primăvara anului 2024 cu două variante cu sisteme plug-in hybrid de ultimă generaţie. Un nou motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie va fi disponibil pentru BMW Seria 5 Sedan din 2024. O altă variantă a BMW i5, cu tracţiune integrală electrică, va urma tot în cursul anului 2024.

 

Echilibru unic între dinamica de condus şi confortul călătoriei

Echilibrul caracteristic BMW Seria 5 Sedan între sportivitate maximă şi confort de înalt nivel pe distanţe lungi este îmbunătăţit din nou odată cu noua generaţie. Cel mai lung ampatament din clasa medie superioară, ecartamente crescute pe punţile faţă şi spate, o distribuţie aproape perfectă 50:50 a sarcinii pe punţi, construcţia uşoară inteligentă şi rigiditatea sporită a conexiunii caroseriei şi şasiului contribuie la acest lucru.

 

Tehnologia de şasiu extrem de avansată, precum sistemele de control, a fost adaptată în mod specific modelului la echilibrul de mase asociat cu tehnologia de propulsie respectivă. Printre dotările standard se numără sistemul de control al patinării roţilor (ARB, cu răspuns deosebit de rapid), sistemul de frânare integrat şi direcţia sport cu raport de direcţie variabil. O suspensie sport M, un sistem de frânare sport M şi suspensie adaptivă Professional (standard la BMW i5 M60 xDrive) cu amortizoare controlate electronic, direcţie activă integral şi noul management al dinamicii verticale sunt disponibile ca opţiuni. Dotare opţională, suspensia adaptivă M Professional include şi stabilizare activă a ruliului cu Active Roll Comfort. Jantele din aliaj uşor, cu dimensiuni de 18 inchi sau 19 inchi (pentru modelele BMW i5 şi plug-in hybrid), sunt echipamente standard. Jante din aliaj uşor cu dimensiuni de până la 21 de inchi şi anvelopele de performanţă sunt oferite ca opţiuni.

 

Experienţă intensă de condus autonom: noul asistent de autostradă, asistent activ unic pentru schimbarea benzii

O gamă semnificativ extinsă de sisteme pentru condus şi parcare autonome este disponibilă standard sau opţional pentru noul BMW Seria 5 Sedan. Un kit de tehnologie inovatoare creează condiţiile pentru funcţionalitatea lor remarcabilă.

 

Punctul de atracţie al gamei este Driving Assistant Professional, care include asistent de control al direcţiei şi al benzii şi control al distanţei cu funcţie Stop & Go. Pe pieţele auto din SUA şi Canada, precum şi din Germania, include asistentul de autostradă (Highway Assistant), care preia sarcinile de direcţie pe autostrăzile cu benzi direcţionale separate structural. La viteze de condus de până la 130 km/h, este posibil să iei mâinile de pe volan şi să le poziţionezi confortabil atât timp cât eşti atent la trafic. Ca o premieră mondială, sistemul din noul BMW Seria 5 include acum şi asistentul activ de schimbare a benzii cu activare din privire. Această dotare de confort atinge acum un nou nivel de interacţiune între conducător şi automobil. Maşina sugerează o schimbare a benzii şi aceasta poate fi efectuată pentru prima dată privind în oglinda exterioară pentru a confirma schimbarea benzii. Asistentul activ de schimbare a benzii preia automat mişcările de direcţie necesare, dacă situaţia din trafic o permite.

 

Noul BMW Seria 5 Sedan este echipat standard cu asistent de parcare, inclusiv asistent pentru marşarier. Cu dotarea opţională Parking Assistant Professional, parcarea automată şi manevrarea de până la 200 de metri pot fi controlate în automobil sau prin smartphone în afara acestuia.

 

Operare intuitivă şi noi experienţe digitale: BMW iDrive cu "QuickSelect" şi sistemul de operare BMW 8.5

Sistemul îmbunătăţit de afişare şi control BMW iDrive cu "QuickSelect" contribuie, de asemenea, la experienţa caracteristică de condus şi de călătorie în noul BMW Seria 5 Sedan. Se bazează pe sistemul de operare BMW 8.5 şi are un ecran de start reproiectat, cu pictograme de funcţie dispuse vertical pe partea conducătorului. "QuickSelect" permite accesarea directă a funcţiilor fără a fi nevoie accesarea vreunui submeniu. Aceasta înseamnă că sistemul a primit o structură de meniu îmbunătăţită, orientată către dispozitive din domeniul electronicelor de larg consum.

 

De asemenea, noul BMW iDrive este combinat cu ecranul central curbat BMW şi cu Asistentul Personal Inteligent BMW. Este conceput în mod constant pentru a fi operat prin intermediul unui afişaj tactil, gesturi şi comenzi vocale prin limbaj natural. BMW Live Cockpit Professional, disponibil opţional, include BMW Head-Up Display şi Augmented View pe displayul central sau panoul de instrumente. Opţiunea BMW Natural Interaction este disponibilă şi pentru controlul funcţiilor prin gesturi.

 

Premiera jocurilor în automobil odată cu noul BMW Seria 5 Sedan

În plus, sistemul de operare BMW 8.5 oferă o gamă mai largă de conţinut digital pentru informaţii şi divertisment, cicluri de actualizare mai rapide pentru funcţii, informaţii îmbunătăţite despre punctele de încărcare pentru automobilele electrice şi acces optimizat la multe servicii online specifice. Streamingul video este posibil pe displayul central, la fel cum este şi o formă inovatoare de jocuri în automobil prezentată pentru prima dată în noul BMW Seria 5 Sedan prin platforma AirConsole. Conducătorul şi pasagerii pot juca aşa-numitele jocuri casual în timp ce automobilul staţionează, de exemplu pentru a reduce timpii de aşteptare în timp ce încarcă bateria de înaltă tensiune a BMW i5.

 

Reţea optimizată cu până la patru antene mobile 5G

Alte inovaţii includ Welcome Scenario cu spectacol de lumini şi bun venit personal, care include opţional şi covorul luminos dinamic. BMW Digital Key Plus este disponibilă acum pentru smartphone-uri potrivite cu sisteme de operare iOS sau Android, precum şi pentru Apple Watch. Cu două antene pentru telefonie mobilă 5G ca echipare standard şi patru ca opţiune, noul sedan business oferă conectivitate optimizată şi calitate a telefoniei. În anumite ţări, BMW ID permite plata automată a taxelor de parcare din automobil.

 

Noul BMW Seria 5 Sedan oferă până la şase My Modes pentru a oferi o experienţă complet captivantă a automobilului. Echipamentul standard include, de asemenea, integrarea optimizată a smartphone-ului prin Apple CarPlay® şi Android Auto™. Cu funcţia de actualizare software de la distanţă, automobilul dispune mereu de cel mai recent software. De asemenea, prin actualizările BMW ConnectedDrive, clienţii pot testa gratuit anumite funcţii pentru o perioadă de o lună şi apoi le pot rezerva pentru un anumit interval de timp.

 

Lansarea pe piaţă a noului BMW Seria 5 Sedan marchează începutul unui nou capitol în domeniul serviciului pentru clienţi. Cu Proactive Care, BMW creează o nouă platformă pentru schimburi cu clienţii atunci când sunt necesare diferite tipuri de service auto. Accentul se pune pe recunoaşterea nevoilor de service ale automobilului şi prin utilizarea inteligenţei artificiale şi oferirea proactivă de soluţii pentru client.

 

Un pas important înainte în dezvoltarea durabilă
Noul BMW Seria 5 vine cu un pachet important de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă. Sisteme de propulsie optimizate, alături de optimizarea producţiei dar şi a releţei de furnizori, a redus impactul noului model pe tot ciclul de viaţă în ceea ce priveşte gazele cu efect de seră cu până la 58% faţă de generaţia precedentă.

 

În conformitate cu asumarea companiei a obiectivelor de sustenabilitate durabilă la nivel de top management, s-a acordat atenţie oricărui detalui – de la soluţii noi pentru piele vegană sau vopseluri speciale pe bază vegetală, până la optimizarea procesului de producţie care utilizează exclusiv energie din surse regenerabile deja din 2020. Un alt detaliu relevant, fabrica de la Dingolfing, Germnania, unde se produce noul model, va atinge o cotă de numai 620g deşeuri nereciclabile pentru fiecare model BMW Seria 5 produs.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare