Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Sim Racing: Sebastian Apostol punctează în premieră pentru România în cadrul SRO eSports Sprint Europe

Cea de-a doua cursă a sezonului european de sprint i-a regăsit în Top 15 la ambele categorii pe componenții echipei românești West Competition Racing. Cu câteva zile mai devreme, seria mondială de anduranță SRO eSports IGTC a adus prima victorie din istorie pentru aceeași grupare.

Racing League Romania
·
More BMW Motorsport
·
Esports
·
BMW M Motorsport
·
Sim Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

București, Competițiile propuse de SRO eSports reunesc elita scenei de sim racing din mediul Assetto Corsa Competizone. Implicit, acest cadru reprezintă prima prioritate pentru colectivul West Competition Racing în 2023, după debutul entuziasmant de anul trecut. Sebastian Apostol a primit nominalizarea BMW Motorsport pentru seria europeană de sprint, iar în cea intercontinentală de anduranță au fost formate două echipaje care pot emite pretenții.

Sezonul a început cu runda de sprint de la Monza, unde atât Sebastian Apostol (categoria Pro), cât și Marco Jonkers (Țările de Jos/categoria Silver) au fost victimele incidentelor din debutul cursei de o oră și nu s-au regăsit în zona punctelor la finele orei. Revanșa acestora s-a produs în etapa a doua, la Paul Ricard, unde Sebastian s-a calificat pe 18 din cei 26 de piloți Pro, la un ecart de sub patru zecimi față de timpul de pole position. Marco se lansa de pe 10 din 24 printre piloții Silver, ambii având ca scop să acceadă în Top 15, unde se conferă puncte.

Startul în mijlocul plutonului nu a rămas fără urmări, daunele fiind reparate abia la mijlocul întrecerii, în momentul trecerii obligatorii pe la standuri. Într-o cursă liniară, fără multe răsturnări de situație, piloții West Competition Racing s-au luptat pentru fiecare poziție și nu au primit cadouri însemnate. Pentru a încheia pe 15 la categoria Pro, Apostol a fost nevoit să-l devanseze pe Dairé McCormack (Williams eSports), cel considerat de mulți drept cel mai rapid pilot al momentului în Assetto Corsa Competizione. Astfel, pilotul român se situează în clasamentul general în fața unor nume mari, precum pilotul de Formula 3 Alexander Smolyar, Bastian Richter (nominalizare a uzinei Mercedes) sau campionul Alpine eSports Jaroslav Honzik.

Marco Jonkers s-a clasat al zecelea la categoria Silver în etapa franceză, fiind acum în clasament în fața reprezentanților unor echipe precum Williams eSports sau Jean Alesi eSports. Obiectivul batavului este de încheia campania de sprint în Top 10, unde se alocă premiile în bani.

Victorie de referință pe Mount Panorama

Anul trecut, debutul West Competition în seria mondială de anduranță SRO eSports IGTC era marcat de un surprinzător loc secund la finele celor 12 ore de la Bathurst. De această dată, echipa a plusat și a învins cu lejeritate prin echipajul format din Tadas Juknevicius (Lituania), Harris Mitropoulos (Grecia) și Zaahir Essa (Africa de Sud), alături de strategul Vangelis Klironomos (Grecia). În urma podiumului care a arătat potrivirea noului model Ferrari 296 GT3 cu traseul de la Antipozi, al doilea echipaj WCR, la bordul unui BMW M4 GT3, s-a clasat pe poziția a cincea, după ce a condus cursa timp de două ore.

Sebastian Apostol, Victor Nicolae și Marco Jonkers au alternat la comenzile modelului BMW, iar punctele obținute reprezintă o bază potrivită pentru obiectivul pe care și l-au setat în al doilea an: să depășească referința din 2022, când au încheiat campionatul pe 5. Următoarea cursă de anduranță va fi echivalentul virtual al celor 9 ore de la Kyalami, pe 17 iunie.

Toate cursele organizate de SRO eSports pot fi urmărite pe canalul de Youtube al organizației ce patronează și competițiile reale: https://www.youtube.com/gtworld

Racing League Romania, expunere și performanță

În perioada 12-14 mai, cele două trofee de campioni ai echipelor din Romanian Endurance Series obținute de Racing League Romania au fost expuse la două evenimente cu mare priză la public. Cupa din sezonul 2021 a putut fi admirată la East European Comic Con, dimpreună cu modelele BMW campioane en-titre ale RES Touring și MotoRC S1000.

Distincția din 2022 a însoțit prezentarea RES efectuată de piloții West Competition Alexandru Șiclovan, Radu Iordache și Dragoș Simion la Poli Auto Fest, împreună cu organizatorul campionatului – Viorel Nicolae – și cu modelul BMW M4 GT4 (G82) care a triumfat în cursa de 500 de kilometri de pe Motorpark România. În aceeași întrecere, victoriile de la categoriile A3 (Dan Florea/Cătălin Țuțuian) și Logan Cup (Iordache/Simion) au propulsat RLR pe prima poziție în clasamentul echipelor.

Un weekend mai târziu, pilotul de motociclism George Cațan a lăsat deoparte BMW-ul S1000 RR pentru a debuta pe patru roți în Radical Romanian Cup, unde s-a impus de la primul start la categoria sa. Un rol important în pregătirea acestei dificile tranziții l-a avut simulatorul construit pentru antrenamente, fiindu-i oferit și conținutul original creat de Racing League Romania – varianta virtuală a traseului Motorpark România, în ambele sensuri de parcurgere.

Membrii RLR au conlucrat pentru a aduce României locul secund în prima ediție a campionatului balcanic. Echipajul campion a fost format din Victor Nicolae și Dragoș Simion (BMW M4 GT3), cei doi reușind succese în cursele de 3 ore de la Silverstone și Nurburgring. BMW a câștigat trofeul constructorilor din Balkan GT Challenge, cu contribuții ale reprezentanților din România, Grecia și Turcia.

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2023

Racing League Romania și BMW au venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu șase sezoane regulate în decursul ultimilor trei ani și jumătate, precum și alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile sunt difuzate în direct pe contul de Youtube al BMW Romania. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, unde cea de-a patra campanie a reprezentat un sezon mixt, de 13 etape, ce include etape de sprint cu BMW M2 CS Racing și etape de anduranță cu BMW M4 GT4.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

 

Parteneri: BMW România, Logitech G, Aqirys, Textar, MotorPark România, Psxbox.ro, VSG Design, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, BMW Blog, 101HP, RallyMax, simrace.ro, The Car Guys.

Screenshots: Alexandru Șiclovan, Sebastian Apostol

 

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

 

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion

 

Alexandru Șiclovan

+40729476569

alexandru@westcompetition.ro

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare