Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Proiecte de design BMW prezentate în premieră absolută la Timişoara

Expoziţia este găzduită în spaţiul "Cazarma U" în perioada 6-15 octombrie. +++ 8 octombrie - eveniment de seară, cu proiecţie de film şi prezentare realizată de David Carp, BMW Group Design.

Paul Bracq
·
Karl Schwanzer
·
Istorie
·
Istorie marca BMW
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Timişoara. CODRU SustainArt village x CSWeek, în colaborare cu BMW, prezintă în Timişoara expoziţia ARHITECTURĂ EMBLEMATICĂ, DESIGN AUTO LEGENDAR, un eveniment inclus în agenda "Timişoara, Capitală Culturală Europeană". Proiectul, găzduit într-un spaţiu la Cazarma U, include o selecţie de proiecte de design ale mărcii, multe prezentate pentru prima dată publicului larg, dar şi o prezentare a sediului BMW semnat de arhitectul austriac Karl Schwanzer, un reper emblematic atât al mărcii, cât şi al oraşului München.

 

Vernisajul proiectului are loc pe 8 octombrie, cu deschidere de la 19:30. Evenimentul va include un tur al lucrărilor de design, realizat de David Carp, BMW Group Design, între orele 20.30 şi 21.30. Ulterior, de la 21.30 va fi prezentat în premieră documentarul "A Zburat Înainte”, dedicat arhitectului Karl Schwanzer, în prezenţa regizorului şi producătorului filmului, Max Gruber, într-o proiecţie specială în aer liber. Este un film personal, plin de emoţie, care aduce în prim-plan, accesibil pentru publicul larg, povestea unui arhitect emblematic, construind în egală măsură o conversaţie despre impactul şi rolul arhitecturii în societatea modernă.

 

Expoziția surprinde energia transformatoare pe care BMW a arătat-o lumii la începutul anilor 1970. Cu un sediu unic și inovator, primul concept car al mărcii - BMW Turbo -, care a prezentat abordarea BMW față de inovații în plăcerea de a conduce, siguranță, responsabilitate față de mediu și design, și o nouă gamă de mașini care a lansat o strategie de design proaspătă, durabilă, transformările acelor ani au jucat un rol major în crearea a ceea ce este BMW astăzi, 50 de ani mai târziu. Expoziţia prezintă, pe 10 panouri de mari dimensiuni, lucrările de design ale lui Paul Bracq, şeful de design BMW în perioada 1970-1974. Mai multe panouri arată evoluţia către primul show car al mărcii, BMW Turbo. O altă serie de lucrări arată unele modele care au stat la baza gamei moderne a mărcii, BMW Seria 5, BMW Seria 6 sau BMW Seria 3, multe incluzând în mod inedit o serie de direcţii de design care nu au mai fost prezentate publicului larg.

 

"Anii ’70 au marcat una din cele mai puternice transformări din istoria companiei. Printr-o prezentare de design şi arhitectură aducem o perspectivă specială asupra acestei transformări. Nu ne propunem să o cuprindem complet, exhaustiv, ci ne dorim, împreună cu CSWeek şi CODRU SustainArt village, să pornim o conversaţie despre automobil, design şi arhitectură", explică Alex Şeremet, Corporate Communication Manager.

 

ARHITECTURĂ EMBLEMATICĂ, DESIGN AUTO LEGENDAR

Parte din expoziţia CSWeek Timişoara

6-15 octombrie, Cazarma U, Timişoara.

Vernisaj: 8 octombrie, ora 20.30, cu proiecţie de film.

 

Despre CSWeek Timişoara

Asociația Codru Festival, împreună cu Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România, aduce la Timișoara Creative Sustainability Week. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 19.30, la CODRU Urban Garden. Activitățile se vor desfășura concomitent în trei orașe din țară: Timișoara, București și Cluj-Napoca, până în 15 octombrie.

 

𝐂𝐎𝐃𝐑𝐔 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐚𝐢𝐧𝐚𝐫𝐭 𝐕𝐢??𝐥𝐚𝐠𝐞 - este un proiect de educație, care aduce în prim-plan tema dezvoltării urbane sustenabile prin reconectarea la natură în mijlocul orașului. CODRU Sustainart Village, la fel ca și CODRU Festival, este construit pe cei patru piloni de bază: Artă și Cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate. Acești piloni se regăsesc în fiecare proiect CODRU.

 

Proiectul face parte din Programul cultural național "Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023" și este finanțat prin programul LightOverBorber2023+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Evenimentul este susținul de Forvia Hella.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

Munich. Here you can see the on demand webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare