Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group dotează Universitatea RWTH Aachen cu o nouă catedra de calcul cuantic

BMW Group îşi consolidează poziţia în industrializarea unei tehnologii încă tinere.

Tehnologie
·
Corporativ
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 635,36 KB)

 

Bucureşti/München. BMW Group dotează Universitatea RWTH Aachen cu o nouă catedră în "Sisteme Informaţionale Cuantice" în cadrul Departamentului de Informatică. Miercurea trecută a avut loc prezentarea oficială a Prof. Dr. Dominique Unruh, care va conduce catedra. În plus, finanţarea unei catedre dotate la Universitatea Tehnică din München (TUM) a fost aprobată încă din 2021. Catedra de Algoritmi şi Aplicaţii Cuantice va fi condusă de Prof. Dr. Barbara Kraus.

 

Alexander Buresch, vicepreşedinte executiv BMW Group IT, explică angajamentul BMW Group: "Obiectivul nostru este să creăm un ecosistem software deschis care să integreze în mod optim software-ul şi hardware-ul cuantic şi astfel să accelereze industrializarea aplicaţiilor auto. Tocmai aici, catedrele dotate din universităţi precum Universitatea Tehnică din München şi RWTH Aachen au o contribuţie importantă la crearea în comun a inovaţiilor de pionierat". În timp ce catedra de la TUM pune bazele algoritmice pentru aplicaţiile relevante pentru industrie, cea de la RWTH creează soluţii software concrete şi competenţa software necesară.

 

În ultimii şapte ani, angajamentul BMW Group faţă de cercetarea în calculul cuantic a condus la o înţelegere din ce în ce mai amplă a tehnologiei. În acelaşi timp, compania atinge limitele hardware-ului convenţional ca urmare a problemelor de optimizare, simulărilor şi aplicaţiilor din ce în ce mai complexe ale inteligenţei artificiale. BMW Group este o parte consacrată a ecosistemului de calcul cuantic şi un lider în inovaţie în sectorul auto. Cu o strategie de colaborare ţintită, BMW Group utilizează sinergiile şi promovează domeniul cercetării în calculul cuantic, exploatând în acelaşi timp avantajele acestei tehnologii pe întreg lantul de valori al companiei.

 

"De ani de zile suntem implicaţi în multe proiecte de consorţiu în domeniile producţiei de baterii, inteligenţei artificiale şi ingineriei sistemelor, în colaborări de cerrcetare şi în organizarea comună a educaţiei şi cercetării, iar acum suntem tot mai activi şi în domeniul promiţător al tehnologiei de calcul cuantic. În calitate de mentor pentru acest subiect de viitor interesant şi important pentru BMW Group, aştept cu nerăbdare să lucrez cu Prof. Dr. Unruh şi Prof. Dr. Kraus şi să văd rezultatele cercetării noastre comune", spune Stefan Floeck, vicepreşedinte executiv Linia de produse MINI şi BMW Clasa Compactă.

 

Algoritmi puternici de optimizare, simulări şi inteligenţă artificială în domeniile de planificare, producţie şi logistică - acest lucru necesită din ce în ce mai multă putere de calcul ca urmare a complexităţii tot mai mari şi a dimensiunilor problemelor. Calculul cuantic a fost identificat încă din 2017 ca un răspuns potenţial la sfârşitul Legii lui Moore, un postulat despre creşterea exponenţială tehnologică a puterii de calcul, care a fost respectat în ultimii 75 de ani . Prin urmare, BMW Group a înfiinţat o echipă dedicată de calcul cuantic, care contribuie deja la crearea de valoare a companiei prin reformularea problemelor din lumea reală din dezvoltare, producţie, distribuţie şi multe alte domenii şi soluţionându-le cu algoritmi cuantici. În colaborare cu Amazon Web Services, de exemplu, mişcările braţelor robotului în timpul etanşării caroseriei au fost optimizate şi s-a descoperit că algoritmii inspiraţi de calculul cuantic au potenţialul de a reduce timpul ciclului la uzina din München cu până la 10%.

 

Alte cazuri de utilizare promiţătoare includ simularea bateriei şi a pilelor de combustie, simulările numerice ale aerodinamicii şi acusticii automobilelor sau antrenarea eficientă a modelelor de învăţare automată. Astăzi, procesarea unor astfel de sisteme intensive din punct de vedere computaţional reprezintă adesea blocajul în dezvoltarea de noi aplicaţii şi produse.

 

BMW Group este un cofondator al consorţiului QUTAC, în care 11 dintre cele mai mari companii germane lucrează împreună pentru a promova calculul cuantic din perspectivă industrială şi pentru a efectua cercetări legate de aplicaţii. BMW Group este, de asemenea, membru al unui total de patru proiecte finanţate, care reunesc parteneri academici excelenţi cu companii comerciale şi companii start-up cu diferite obiective, pentru a investiga potenţialul calculului cuantic folosind cazuri reale de utilizare în industrie.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare