Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Z4 Pure Impulse edition – disponibilitate şi preţuri pentru România

Pure Impulse edition BMW Z4 M40i aduce o combinaţie exclusivă – un roadster M cu soft top, cu un motor cu şase cilindri în linie M TwinPoer Turbo, cutie manuală şi tracţiune spate. Pure Impulse edition aduce tehnologie de şasiu cu reglaje noi şi jante M, din aliaj uşor, de dimensiuni mixte, cu un diametru de 19 inchi pe puntea faţă şi 20 de inchi pe cea spate. Sunt incluse şi caracteristici exclusive de design atât pentru exterior, cât şi pentru interior. BMW Z4 Pure Impulse edition va fi pus în vânzare pe mai multe pieţe europene şi în SUA. În România, BMW Z4 Pure Impulse edition este disponibil pentru 60718 Euro fără TVA (72254 Euro cu TVA).

G29
·
Z4
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, 3,37 MB)
  
Photos(47x, 438,32 MB)

Bucureşti/München. Pure Impulse edition BMW Z4 M40i aduce o combinaţie exclusivă – un roadster M cu soft top, cu un motor cu şase cilindri în linie M TwinPoer Turbo, cutie manuală şi tracţiune spate. Pure Impulse edition aduce tehnologie de şasiu cu reglaje noi şi jante M, din aliaj uşor, de dimensiuni mixte, cu un diametru de 19 inchi pe puntea faţă şi 20 de inchi pe cea spate. Sunt incluse şi caracteristici exclusive de design atât pentru exterior, cât şi pentru interior. BMW Z4 Pure Impulse edition va fi pus în vânzare pe mai multe pieţe europene şi în SUA. În România, BMW Z4 Pure Impulse edition este disponibil pentru 60718 Euro fără TVA (72254 Euro cu TVA).  Noile completări ale gamei de culori completează şi celelalte variante de modele BMW Z4.

 

Un nou impuls pentru liderul de piaţă global în segmentul roadsterelor premium

Această nouă ofertă la vârful gamei de modele oferă celei mai puternice variante de roadster instrumentele ideale pentru a-i creşte şi mai mult popularitatea. Până în prezent, aproape jumătate din toţi clienţii din Germania au optat pentru versiunea de vârf a BMW Z4, al cărei motor cu şase cilindri în linie îi conferă un punct de vânzare unic într-un segment ocupat exclusiv de mărcile premium germane. Modelul BMW M a reprezentat peste 30% din volumul global de vânzări al roadsterului în ultima vreme.

 

Cererea pentru BMW Z4 este, altfel, împărţită cu două variante de model propulsate de motoare cu patru cilindri, extrem de eficiente, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Motorul aflat sub capota BMW Z4 sDrive20i generează o putere maximă de 145 kW/197 CP şi este asociat standard tot cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Modelul entry-level este disponibil opţional cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care reprezintă echiparea standard pentru BMW Z4 sDrive30i, ce oferă 190 kW/258 CP, şi pentru BMW Z4 M40i care nu prezintă specificaţia Pure Impulse edition.

 

Actuala generaţie BMW Z4 - a treia - a fost lider în segmentul de roadster premium de la lansarea acestei game de modele, iar cotele de piaţă au crescut continuu. Principala regiune de vânzări pentru automobilul decapotabil cu două locuri este Germania, urmată de SUA, China, Marea Britanie şi Japonia. BMW Z4 M40i Pure Impulse edition va fi lansată odată cu intrarea în producţie din martie 2024. Roadsterul va continua să fie fabricat la partenerul de producţie al BMW Group, Magna Steyr Fahrzeugtechnik, în oraşul austriac Graz.

 

Roadsterul BMW: oferă o notă modernă pentru o tradiţie de succes

Istoria roadsterelor de la BMW este strâns împletită cu pasiunea pentru plăcerea de a conduce sportiv şi cu mult succes pe circuite. Se întinde până la începuturile companiei ca producător de automobile şi se prezintă în formă modernă ca BMW Z4.

 

Motorul cu şase cilindri în linie, cutia de viteze manuală şi tracţiunea spate au definit şi experienţa de condus pentru BMW 328, care la debutul public din 1936 a reuşit victoria în Eifelrennen de pe Nürburgring. Acela a fost modelul care a definit puternic pentru prima dată imaginea sportivă a automobilelor BMW.

 

În vremuri mai recente, proporţiile de roadster autentic, cu capota lungă, motor amplasat central şi tracţiune spate au defenit modelele BMW. Acest lucru este valabil atât pentru BMW Z1, lansat în 1987 după ce a fost dezvoltat ca o platforăm de inovaţie de către BMW Technik, cât şi pentru BMW Z3 prezentat în 1995. Primele două generaţii de modele BMW Z4 au adoptat, de asemenea, aceeaşi reţetă pentru livrarea plăcerii de a conduce o decapotabilă.

 

Combinaţie exclusivă: motor cu şase cilindri şi o cutie de viteze manuală cu şase trepte

Asocierea unui motor cu şase cilindri în linie cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte înseamnă că noul model special al BMW Z4 M40i reprezintă o propunere unică în acest segment şi, de asemenea, o configuraţie extrem de exclusivă în portofoliul de produse BMW. Singurele modele din gama actuală disponibile cu această configuraţie de transmisie sunt maşinile sport de înaltă performanţă de la BMW M GmbH. Dar acum, un model BMW M Performance li se alătură odată cu sosirea BMW Z4 M40i Pure Impulse edition.

 

Motorul de 3,0 litri de la BMW Z4 M40i asigură o performanţă liniară cu livrare liniară a puterii pe un regim larg de turaţii prin cea mai recentă tehnologie M TwinPower Turbo. Cu un cuplu maxim de 500 Nm care este disponibil între 1.600 şi 4.500 rpm. Puterea maximă de 250 kW/340 CP este disponibilă între 5.000 şi 6.500 rpm. Caracteristicile speciale ale motorului includ un arbore cotit forjat, pistoane cu masă optimizată şi o galerie de evacuare răcită cu apă integrată în chiulasă. Un turbocompresor twin-scroll alimentează cele şase camere de ardere. Pachetul tehnologic al sistemului de propulsie include, de asemenea, injecţie directă High Precision care funcţionează la presiuni de până la 350 bar, reglaj variabil al deschiderii supapelor VALVETRONIC şi distribuţie complet variabilă a arborelui cu came Double-VANOS.

 

Transmisia modulară BMW încorporează componente specifice M pentru setul de viteze şi arbori, care a fost modificată pentru puterea motorului cu şase cilindri în linie. Mecanismul exterior al schimbătorului de viteze, care cuprinde maneta schimbătorului de viteze, ghidajul şi conexiunea la transmisie, a fost realizat special pentru Pure Impulse edition al BMW Z4 M40i.

 

Când puterea este transmisă prin intermediul cutiei de viteze manuale cu şase trepte, motorul cu şase cilindri în linie propulsează BMW Z4 M40i de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde. Sprintul 0-100 km/h durează 4,5 secunde la modelele cu transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.

 

Tuning rafinat al şasiului, jante de dimensiuni mixte pentru prima dată la BMW Z4

Proporţiile compacte, masa redusă, centrul de greutate coborât şi distribuţia aproape perfectă a maselor (50:50) sunt elementele definitorii ale unui concept auto BMW Z4 perfecţionat tocmai pentru a oferi agilitate şi performanţe dinamice. Structura extrem de rigidă a caroseriei şi a şasiului şi atributele aerodinamice excelente contribuie, de asemenea, la modelarea caracterului de maşină sport al Z4. Designul şasiului roadsterului, care combină o punte faţă cu dublu braţ transversal cu o punte spate cu suspensie multibraţ, asigură atât confort, cât şi comportament dinamic de calitate.

 

Lista de echipamente standard pentru BMW Z4 M40i include direcţie sport variabilă (cu variaţia raportului de demultiplicare în funcţie de cursa volanului), frâne M Sport, un diferenţial M Sport pentru puntea spate şi suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic, al cărei software a fost supus unor reglaje suplimentare pentru Pure Impulse edition. Tehnologia exclusivă a şasiului de la modelul special include arcuri auxiliare optimizate pe ambele punţi. De asemenea, o bara antiruliu specială este montată în faţă, în timp ce atât programul de control electronic al amortizoarelor spate, cât direcţia sport variabilă au primit reglaje specifice. Pentru a obţine caracteristici de manevrabilitate mai clare, care vor fi apreciate de puriştii condusului, echipa de dezvoltare a echipat şi controlul tracţiunii şi diferenţialul M Sport cu program de control specific modelului.

 

O altă caracteristică nouă pe parte de şasiu se referă la dimensiunile jantelor, deoarece modelul BMW Z4 M40i este echipat pentru prima dată cu jante de dimensiuni diferite. Noile jante M din aliaj uşor, cu design double-spoke şi cu finisaj negru lucios, au diametrul de 19 inchi la puntea faţă şi de 20 de inchi în spate. Rezervată anterior modelelor de înaltă performanţă de la BMW M GmbH, această combinaţie permite transferul optim al puterii pe şosea - în special în combinaţie cu tracţiunea spate - împreună cu transmisia extrem de eficientă a forţelor laterale în virajele strânse.

 

Pure Impulse edition cu dotări individuale la exterior

Pe lângă cutia de viteze manuală cu şase trepte, reglajul rafinat al şasiului şi combinaţia de jante M de 19 inchi şi 20 de inchi, din aliaj uşor, Pure Impulse edition adaugă şi elemente individuale de design pentru exterior şi interior. Acestea includ ornamentul M High-gloss Shadowline cu caracteristici extinse - care încorporează, de asemenea, emblema exclusivă de model pe aripile faţă şi pe partea din spate a automobilului -, precum şi capacele oglinzilor exterioare vopsite în negru lucios, clapete special concepute pentru controlul fluxului de aer în zona din jurul pasajelor roţilor din spate şi etrierele roşii pentru frânele M Sport.

 

Noile culori pentru exterior fac parte, de asemenea, din specificaţiile Pure Impulse edition. Modelele destinate pieţelor europene au finisaj Frozen Deep Green metalizat, în timp ce automobilele destinate SUA au caroseria în culoarea Sanremo Green. Alte culori pentru exterior din gama de finisaje pentru BMW Z4 pot fi selectate ca alternativă la noile variante.

 

Dotări interioare exclusive pentru Pure Impulse edition

Designul cockpitului orientat pe conducător şi scaunele sport specifice modelului, cu tetiere integrate, definesc experienţa interiorului. Habitaclul combină linii clare, care creează o orientare spre înainte, cu suprafeţe ornamentale concentrate în doar câteva zone.

 

Pure Impulse edition include dotări de design specifice M pentru interior completate de o serie de detalii exclusive. De exemplu, pe consola centrală există un schimbător de viteze M cu manşon specific modelului. Elementele decorative din piele Vernasca în nuanţă Cognac cu vipuşti M negre - de asemenea exclusive pentru BMW Z4 M40i Pure Impulse sunt completate de benzi decorative de interior, de culoare negru lucios.

 

Noi culori ale caroseriei şi pentru modelele cu motor cu patru cilindri

Noile nuanţe de vopsea sunt disponibile pentru celelalte modele BMW Z4, în afara Pure Impulse edition. Cu toate acestea, Frozen Deep Green metalizat este rezervat vârfului de gamă al roadsterului. Finisajul Sanremo Green metalizat este disponibil şi pentru BMW Z4 sDrive20i şi BMW Z4 sDrive30i.

 

Cele două modele cu motor cu patru cilindri vin în echiparea standard cu pachetul de exterior M Sport, incluzând prizele de aer cu trei secţiuni ale spoilerul faţă, conturul pragurilor laterale cu stil individual şi un spoiler spate cu margini laterale conturate. Jantele cu design bicolor M de 18 inchi, din aliaj uşor, cu design double-spoke se regăsesc pe lista de echipamente standard. Suplimentar, BMW Z4 sDrive30i este echipat standard cu suspensie M Sport, direcţie sport variabilă şi frâne M Sport. De asemenea, diferenţialul M Sport poate fi comandat ca opţiune pentru această variantă de motorizare.

 

Soft topul BMW Z4 este disponibil şi într-un finisaj cu efect Antracit Silver ca alternativă la culoarea neagră standard pentru toate variantele de model. Este acţionat electric şi poate fi deschis sau închis în doar 10 secunde la apăsarea unui buton, chiar şi în timpul deplasării cu viteze de pana la 50 km/h. Un deflector de vânt, încălzirea scaunelor şi aerul condiţionat pe două zone fac parte din specificaţiile standard pentru toate variantele.

 

Plăcerea puristă a condusului se îmbină cu operarea intuitivă şi sistemele de asistare a condusului de ultimă generaţie

Orientarea familiară către conducător a modelelor BMW şi designul interior îmbunătăţit din punct de vedere ergonomic, menit să ofere o experienţă de condus captivantă, vin împreună cu afişajul BMW iDrive şi sistemul de control/operare din BMW Z4. Acest sistem se combină cu BMW Live Cockpit Professional, disponibil standard la toate variantele de model BMW Z4, pentru a asigura operarea intuitivă a automobilului şi conectivitatea inteligentă. Acesta cuprinde un grup de instrumente complet digital cu grafică personalizabilă şi un display central cu operare tactilă - ambele cu o diagonală a ecranului de 10,25 inchi (26,04 cm) -, precum şi controlerul de pe consola centrală şi Asistentul Personal Inteligent BMW. Sistemul de navigaţie BMW Maps, face de asemenea parte din pachetul BMW Live Cockpit Professional. Sistemul de difuzoare Hi-Fi, un sistem hands-free cu interfaţă USB şi un sistem de alarmă reprezintă alte echipamente disponibile standard, în timp ce sistemul de sonorizare Harman Kardon surround cu 12 difuzoare poate fi adăugat ca opţiune.

 

Noul BMW Z4 oferă în plus clienţilor o selecţie de sisteme de asistare a condusului care sunt atent adaptate pentru a vă bucura de plăcerea pură a conducerii. Avertizarea de coliziune frontală cu intervenţia frânei, avertizarea de părăsire a benzii cu revenire în bandă şi funcţia Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii sunt disponibile standard. Dotările care se găsesc în lista de opţiuni includ Cruise Control cu funcţie Stop&Go, sistemul de avertizare pentru schimbarea benzii, prevenirea coliziunii din spate şi avertizarea de trafic transversal, împreună cu asistentul de parcare, camera de asistenţă pentru marşarier şi asistentul pentru marşarier. BMW Head-Up Display - disponibil tot ca opţiune - proiectează informaţii legate de condus pe parbrizul roadsterului.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare