Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Uzina MINI din Oxford sărbătoreşte începerea producţiei noului MINI Cooper

Uzina MINI din Oxford începe producţia celei de-a cincea generaţii MINI Cooper+++Directorul MINI, Stefanie Wurst, s-a alăturat angajaţilor fabricii pentru a sărbători lansarea producţiei+++Charlie Cooper a condus primul model la ieşirea de pe linia de producţie

MINI Cooper
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/Oxford. Astăzi a început producţia pentru noua generaţie MINI Cooper, cea de-a cincea, la uzina MINI din Oxford.

 

Angajaţilor de la uzina MINI din Oxford li s-a alăturat directorul MINI, Stefanie Wurst, pentru un eveniment special la faţa locului, în care primul model cu trei uşi a fost condus de pe linia de producţie de către Charlie Cooper, nepotul legendarului John Cooper, a cărui moştenire a inspirat numele Cooper.

 

Comentând despre începerea producţiei, Stefanie Wurst, directorul MINI, a declarat: "Acest reper subliniază angajamentul faţă de originile noastre, în timp ce ne propulsează într-un viitor dinamic al condusului. Uzina din Oxford este inima mărcii MINI, iar astăzi, când asistăm la începerea acestui nou capitol, ne reînnoim angajamentul faţă de măiestrie, dezvoltare durabilă şi pasiunea pentru automobil".

 

Dr. Markus Grüneisl, directorul uzinelor Oxford şi Swindon, a declarat: "Suntem încântaţi să salutăm noul MINI Cooper pe liniile noastre atât la Oxford, cât şi la Swindon. Noul MINI Cooper este un automobil incredibil de important pentru echipa noastră şi pentru producţia din Marea Britanie. Suntem mândri să producem acest automobil emblematic, iubit în toată lumea".

 

Noul MINI Cooper este cea mai recentă generaţie care va fi construită în Marea Britanie, toate cele trei unităţi de producţie ale BMW Group din Marea Britanie contribuind la producţie: uzina BMW Group din Swindon produce piese presate pentru caroserie şi subansambluri, în timp ce cele mai recente şi foarte eficiente motoare pe benzină, cu trei şi patru cilindri, sunt construite la uzina BMW Group din Hams Hall, în North Warwickshire. În cele din urmă, aceste piese se reunesc la uzina MINI din Oxford, unde au loc producţia de caroserii, vopsirea şi asamblarea finală.

 

De la lansarea primului MINI modern în 2001, peste 4,4 milioane de MINI au fost produse în Marea Britanie - inclusiv 150.000 de modele MINI Electric care au fost construite între 2019 şi 2023.

 

Cu nivelul său ridicat de flexibilitate, competitivitate şi competenţă, uzina MINI din Oxford joacă un rol important în reţeaua de producţie a BMW Group. Fabrica din Oxford se pregăteşte să construiască două noi modele MINI electrice din 2026, în timp ce, din 2030, volumele de producţie vor fi exclusiv electrice. Până atunci, BMW Group va fi investit un total de peste 3 miliarde de lire sterline în fabricile din Swindon, Hams Hall şi Oxford.

 

Anunţat luna trecută, noul MINI Cooper soseşte ca al treilea membru al noii familii MINI, alăturându-se modelelor MINI Cooper Electric şi noului MINI Countryman. Disponibil în două variante de model: MINI Cooper C şi MINI Cooper S cu performanţe îmbunătăţite, cea mai recentă versiune cu trei uşi îmbină valorile tradiţionale ale mărcii cu tehnologia inovatoare, orientată spre viitor.

 

Silueta exterioară a modelului prezintă suprafeţe clare, console scurte şi o capotă compactă care, combinată cu un ampatament lung contrastant, atinge proporţiile tipice MINI. Trecând la interior, acesta este minimalist, cu întreg cockpitul concentrat pe doar trei elemente: un afişaj OLED circular revoluţionar, noul volan Vescin şi bara de comenzi.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare