Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024

Concorso d'Eleganza Villa d'Este cuprinde opt categorii de automobile +++ BMW Group prezintă două premiere, de la un automobil sport unicat, cu inspirație maritimă, până la rock'n'roll pe două roţi. +++ Pe lista de invitaţi se numără Julie Mehretu şi al 20-lea BMW Art Car. +++ "Public Day - Il festival", completată de parada automobilelor, va avea loc pe 26 mai în incinta Villa Erba. +++ Evenimentul consacrat al comunităţii "Amici & Automobili - Wheels & Weisswürscht" va avea loc va avea loc pe 25 mai, din nou pe domeniul Villa Erba.

Evenimente automobile de epocă
·
Istorie
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/München/Cernobbio. În perioada 24-26 mai 2024, BMW Group Classic va găzdui legendarul Concorso d'Eleganza Villa d'Este în cooperare cu hotelul de lux Villa d'Este.

 

Concorso d'Eleganza Villa d'Este din acest an include următoarele clase de competiţie, în care aproximativ 50 dintre cele mai spectaculoase automobile din epocile lor vor fi prezentate juriului de înaltă clasă:

 

CLASA A - THE DAWN OF THE PERFORMANCE AGE (ÎNCEPUTUL EREI PERFORMANŢEI)

CLASA B - SHAPED BY THE WIND: THE EVOLUTION OF AERODYNAMICS (MODELAT DE VÂNT: EVOLUŢIA AERODINAMICII)

CLAA C - "THE BEST CAR IN THE WORLD" FOR 120 YEARS: ROLLS-ROYCE CELEBRATES AN HISTORIC BIRTHDAY ("CEL MAI BUN AUTOMOBIL DIN LUME" PENTRU 120 DE ANI: ROLLS-ROYCE SĂRBĂTOREŞTE O ANIVERSARE ISTORICĂ)

CLASA D - "FASTER!" THE ARMS RACE ON THE ROAD ("MAI RAPID" CURSA DE ÎNARMARE PE ŞOSELE)

CLASA E - THE BEST OF ITALIAN GRACE AND PACE: MASERATI AT 110 (CEL MAI BUN DIN GRAŢIA ŞI RITMUL ITALIEI: MASERATI LA 110 ANI)

CLASA F - GENTLEMAN DRIVERS: STYLE FOR THE FORTUNATE FEW (GENTLEMAN DRIVERS: STIL PENTRU CÂŢIVA NOROCOŞI)

CLASA G - TIME CAPSULES: CARS THAT THE OUTSIDE WORLD FORGOT (CAPSULA TIMPULUI. AUTOMOBILE UITATE DE LUMEA EXTERIOARĂ)

CLASA H - THE NEED FOR SPEED: SUPERCAR STARS OF THE VIDEO GENERATION (NEED FOR SPEED: SUPERCARS STARURI ALE GENERAȚIEI VIDEO)

 

De asemenea, premii vor fi acordate într-o categorie specială pentru concept cars spectaculoase de la diverşi producători.

 

Parada Concorso d'Eleganza de pe esplanada Villa d'Este va avea loc conform tradiţiei în sâmbăta evenimentului. The Best of Show va fi decernat de juriu, automobilul în cauză primind Trofeo BMW Group duminică seara. Dincolo de premiul principal, participanţii şi automobilele concurente la Concorso se vor lupta fiecare pentru victorie în categoriile lor individuale, pentru premiul Coppa d'Oro acordat de Votul Publicului şi pentru o serie de alte distincţii, precum Trofeo del Presidente, care va fi decernat de Helmut Käs, directorul BMW Group Classic şi preşedintele Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

 

Vorbind despre premii, celebrul tenor şi brand ambasador al BMW Group Classic, Jonas Kaufmann, va oferi încă o dată Trofeo Il Canto del Motore pentru cea mai bună acustică a motorului, aleasă de juriu.

 

Iar participanții şi reprezentanţii mass-media pot aştepta cu nerăbdare două premiere mondiale foarte speciale: una sportivă unică, cu o inspirație maritimă, şi una definită ca rock'n'roll pe două roţi.

 

Arta pe patru roţi va fi, de asemenea, pe ordinea de zi, deoarece pictorul abstract american Julie Mehretu şi cel de-al 20-lea BMW Art Car fac un popas pe malul Lacului Como în drum spre marea cursă de 24 de ore de la Le Mans, care are loc doar câteva săptămâni mai târziu. Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M GmbH, se va alătura artistei pentru a-şi prezenta creaţia. BMW M este reprezentat în mod tradiţional de o serie de produse noi în locaţiile Concorso.

 

La 4 mai 2024, Rolls-Royce Motor Cars marchează cea de-a 120-a aniversare a primei întâlniri dintre Henry Royce şi The Hon Charles Stewart Rolls. Două personaje care vin din experiențe şi cu competenţe extrem de contrastante - inginerul şi vânzătorul - s-au unit în misiunea lor de a crea "cel mai bun automobil din lume". Numele lor au fost date unei dinastii de automobile care au definit şi continuă să definească automobilele de superlux în întreaga lume. Au depăşit limitele universului auto, făcând din Rolls-Royce un exemplu global de excelenţă în toate domeniile. Practic, fiecare produs, serviciu, dispozitiv şi tehnologie care au fost inventate din 1904 a aspirat să fie "Rolls-Royce al..." industriei sau domeniului său. Standardul pe care l-au stabilit în urmă cu 120 de ani încă este lider al inovaţiei şi îmbunătăţirii de pretutindeni - inclusiv în compania pe care au creat-o.

 

BMW Group Classic sărbătoreşte cea de-a 25-a apariţie a BMW Z8 - iar legendarul roadster va fi prezentat la Concorso într-o varietate de moduri.

 

Festivalul Concorso d'Eleganza Villa d'Este Public Day a avut un succes uriaş în 2023, primind aproximativ 10.000 de invitaţi şi asigurându-şi locul în program şi anul acesta. Duminică, 26 mai, vizitatorii se vor bucura de oportunitatea unică de a experimenta parada completă a automobilelor de la Concorso d'Eleganza Villa d'Este, în superbele grădini ale Villa Erba. Ziua festivalului va oferi, de asemenea, un amestec impresionant de cultură, muzică şi atracţii auto pentru întreaga familie: de la expoziţia specială "Motorsport Icons" (Simboluri ale Motorsportului) - inclusiv prezentarea tuturor BMW Art Cars care au concurat în cele 24 de ore de la Le Mans până în prezent - la o serie de momente importante din domeniul auto şi inovaţii tehnice ale BMW Group. Într-un dialog artistic cu vicepreşedintele executiv al BMW Group Design, Adrian van Hooydonk, Julie Mehretu va oferi o perspectivă asupra colaborării pentru cel de-al 20-lea BMW Art Car. Brand ambasadorii BMW Group Classic, ASR Prinţul Leopold de Bavaria (Germania) şi Bruno Spengler (Canada), vor fi disponibili pentru selfies cu fanii şi pentru a acorda autografe.

 

Sâmbătă, 25 mai, evenimentul Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht va avea loc pentru a treia oară pe domeniul de la Villa Erba. În fiecare an din 2022, aproximativ 150 de automobile captivante din spectrul de mărci s-au reunit pentru această ocazie a comunităţii. În 2023, un total de 6.000 de vizitatori s-au bucurat de întâlnirea relaxată, savurând tradiţionalii Weisswurst din München.

 

Înainte ca Concorso d'Eleganza Villa d'Este să înceapă, de acum tradiţionalul Prelude Tour va ocupa din nou centrul scenei. După-amiaza târziu, pe 23 mai, maşinile istorice vor ajunge în portul din Cernobbio, unde vor fi prezentate publicului.

 

"Concorso d'Eleganza Villa d'Este se va desfăşura şi în acest an printr-o varietate cu adevărat spectaculoasă de evenimente", spune Helmut Käs, directorul BMW Group Classic. "Vom prezenta magia şi atracţia mobilităţii în toată varietatea ei - iar în acest proces vom conecta trecutul emblematic al lumii auto cu prezentul şi viitorul său. Este important pentru noi că aici există ceva pentru toată lumea."

 

"Concorso d’Eleganza Villa d’Este este un eveniment distins şi apreciat, unul căruia îi acordăm o mare atenţie în calitate de gazde", spune Davide Bertilaccio, directorul executiv al Villa d'Este Group. "Simbolizează un amestec armonios de tradiție, apreciere şi graţie de durată, calităţi pentru care suntem stimaţi de mult timp. Acest eveniment promite a fi un omagiu extraordinar adus măiestriei automobilistice de altădată, găsindu-şi cadrul perfect în domeniul istoric al Villa d'Este. Ne mândrim să reafirmăm colaborarea noastră de durată cu BMW Group Classic şi să susţinem această ultimă iteraţie a excelenţei."

 

Câştigătorul Trofeo BMW Group - Best of Show va primi un ceas special de la A. Lange & Söhne: un CRONOGRAF 1815 unic, din aur alb de 18k, cu cadran din aur roz solid şi efigia Concorso d'Eleganza Villa gravată manual pe carcasă. Prin parteneriatul său cu Concorso d'Eleganza Villa d'Este, care a început în 2012, ceasornicarul german se concentrează pe legăturile istorice dintre motorsport şi cronometraj. De asemenea, parteneriatul este modelat de un angajament comun faţă de tradiţie, măiestrie manufacturieră şi inovaţie mecanică.

 

Organizatorii doresc să mulţumească din nou partenerilor de lungă durată A. Lange & Söhne, Vranken Pommery şi wwwe GmbH.

 

Concorso d'Eleganza Villa d'Este nu mai are bilete disponibile pentru sâmbătă, 25 mai.

 

Biletele pentru Amici & Automobili - Wheels & Weisswürscht (25 mai, Villa Erba) şi pentru festivalul Concorso d'Eleganza Villa d'Este Public Day (26 mai, Villa Erba) pot fi comandate aici: https://www.ticketone.it/en/artist/concorso-eleganza.

 

Aflaţi toate informaţiile prin următoarele canale:

Aplicaţia Concorso d'Eleganza Villa d'Este pentru iOS şi Android

Site-ul web al Concorso d'Eleganza Villa d'Este: https://www.concorsodeleganzavilladeste.com

Instagram: https://www.instagram.com/concorsodeleganza_vde

Server pentru download media BMW Group Classic: https://www.bmwgroupclassic-downloads.com/Events.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

BMW Group România

Alexandru Şeremet

Tel.: +40-726-266-224

E-mail: alexandru.seremet@bmwgroup.com

 

 

 

BMW Group

Datorită celor patru mărci ale sale - BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. Reţeaua de producţie a BMW Group cuprinde peste 30 de facilităţi de producţie la nivel mondial; compania are o reţea globală de vânzări în peste 140 de ţări.

 

În 2023, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2,55 milioane de automobile şi peste 209.000 de motociclete. În anul fiscal 2023, profitul brut a fost de 17,1 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 155,5 miliarde de euro. La 31 decembrie 2023, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 154.950 de angajaţi.

 

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Compania stabileşte traseul pentru viitor încă dintr-o fază incipientă şi în mod constant face ca dezvoltarea sustenabilă şi gestiunea eficientă a resurselor să fie o piesă centrală a direcţiei sale strategice, de la lanţul de aprovizionare, trecând prin producţie, până la finalul fazei de utilizare a tuturor produselor sale.

 

www.bmwgroup.com; www.bmw.ro

Facebook: http://www.facebook.com/BMW.Romania

Twitter: http://twitter.com/bmwromania

YouTube: http://www.youtube.com/bmwgroupromania

Instagram: http://www.instagram.com/bmwromania

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwromania

Site de presă: press.bmwgroup.com/romania

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare