Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul MINI Cooper 5 uşi

La câteva luni după lansarea noului MINI Cooper 3 uşi, modelul Cooper cu cinci uşi se alătură acum noii familii MINI. MINI Cooper 5 uşi se caracterizează prin plăcerea de a conduce tipică mărcii, spaţiu extins şi funcţionalitate remarcabilă. Acestea fac din modelul cu cinci locuri un fenomen excepţional în segmentul său, împreună cu designul unic - o combinaţie de tradiţie, stil modern, purist şi sisteme de asistenţă inovatoare.

MINI Cooper
·
MINI 5 uşi
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Andreas Lampka
BMW Group

Downloads.

  
Attachments(1x, 117,87 KB)
  
Photos(31x, 175,24 MB)

La câteva luni după lansarea noului MINI Cooper 3 uşi, modelul Cooper cu cinci uşi se alătură acum noii familii MINI. MINI Cooper 5 uşi se caracterizează prin plăcerea de a conduce tipică mărcii, spaţiu extins şi funcţionalitate remarcabilă. Acestea fac din modelul cu cinci locuri un fenomen excepţional în segmentul său, împreună cu designul unic - o combinaţie de tradiţie, stil modern, purist şi sisteme de asistenţă inovatoare.

 

Cu o lungime de 4.036 mm, o lăţime de 1.744 mm şi o înălţime de 1.464 mm, dimensiunile caroseriei sunt aproape identice cu cele ale predecesorului său şi subliniază ideea de bază din spatele fiecărui MINI: de a crea cât mai mult spaţiu posibil pe o amprentă mică.

 

În cazul MINI Cooper 5 uşi, aceasta înseamnă un interior care oferă suficient spaţiu pentru cinci pasageri. Comparativ cu noul MINI Cooper 3 uşi, ampatamentul este cu 72 mm mai lung, iar caroseria cu 172 mm mai lungă. Toate acestea avantajează ocupanţii în ceea ce priveşte confortul şi spaţiul. Consolele scurte, suprafeţe clare şi accentele expresive conferă şi noului MINI Cooper 5 uşi imaginea sa inconfundabilă. În interior, inovaţiile digitale şi o experienţă de utilizator captivantă duc esența MINI la un nou nivel.

 

Versiunea de caroserie mai mare a embelematicului MINI Cooper oferă, de asemenea, caracterul distinctiv al mărcii de distracţie la volan şi agilitate. Sunt disponibile gamă de două motoare eficiente pe benzină care, combinate cu şasiul modern şi direcţia precisă, construiesc sentimentul go-kart caracteristic MINI.

 

Motorul pe benzină, cu trei cilindri, al MINI Cooper 5 uşi C generează 115 kW/156 CP. MINI Cooper 5 uşi S este propulsat de un motor pe benzină, cu patru cilindri, cu 150 kW/204 CP. Direcţia MINI emblematică şi frânele puternice asigură un nivel ridicat de distracţie, siguranţă şi confort la volan. Dimensiunile compacte, consolele scurte şi un diametru mic de bracaj - 11,4 metri - fac din MINI Cooper 5 uşi un model versatil pentru oraş.

 

Noul MINI Cooper 5 uşi combină designul carismatic MINI cu un plus de funcţionalitate. În spate, interiorul vizibil mai larg oferă spaţiu confortabil pentru trei pasageri. Scaunele din spate, rabatabile în raport 60:40, măresc capacitatea portbagajului de la 275 litri la până la 925 litri.

 

Noul stil de design MINI

Noul MINI Cooper se caracterizează prin "Charismatic Simplicity". Limbajul de design al actualei familii MINI prezintă valorile tradiţionale ale mărcii cu o claritate atractivă. Limbajul de design autentic al noilor modele combină tehnologia avansată cu principiile elementare ale designului auto şi originii mărcii.

 

Exteriorul

Console scurte, capotă mică, ampatament lung şi roţi mari - proporţiile MINI Cooper 5 uşi reflectă caracterul său urban.

 

Datorită siluetei sale compacte, modelul este uşor şi confortabil de manevrat chiar şi în spaţii înguste - cu mult spaţiu pentru toţi pasagerii. Noul MINI Cooper 5 uşi este un MINI original, ușor de recunoscut ca parte a mărcii. Diviziunea vizuală în trei volume într-o caroseriei proiectată clar, zona vitrată, separată cromatic de restul caroseriei şi acoperişul înclinat definesc identitatea MINI. Designul minimalist al părţii frontale cu expresia concentrată contribuie la acest lucru.

 

Noua generaţie include şi farurile rotunde emblematice MINI. Împreună cu grila frontală octogonală, acestea formează imaginea MINI distinctivă. Farurile LED standard cu elemente de lumini de zi vin cu semnăturile luminoase opţionale, disponibile în trei versiuni pentru a sublinia caracterul automobilului. MINI Cooper interacţionează cu conducătorul, folosind o animaţie Welcome & Goodbye special orchestrată.

 

Design redus al caroseriei pentru un aspect atractiv

Noua estetică MINI continuă în spate, cu suprafeţe clare şi stopuri încastrate. Grupurile optice LED aliniate vertical amintesc de luminile clasice MINI şi, la fel ca farurile, pot fi comutate între trei versiuni.

 

Designul încastrat al stopurilor conferă un aspect modern, simplificat, imaginii din spate a maşinii. Este subdivizat de o bandă neagră atractivă a mânerului, cu litere distinctive ale modelului. Alinierea sa orizontală subliniază lățimea noului MINI Cooper.

 

Patru linii de echipare cu opţiuni individuale

Noul MINI Cooper 5 uşi este disponibil în 11 culori expresive ale caroseriei. Pentru acoperiş, există o alegere între trei culori contrastante, culoarea maşinii şi acoperişul multiton caracteristic cu gradient între două culori.

 

Automobilul poate fi personalizat cu patru linii de  designexterioare diferite. Echiparea Essential, care reprezintă varianta standard, subliniază aspectul general minimalist şi evidenţiază anumite părţi funcţionale, cum ar fi logoul în Vibrant Silver. Începând cu linia Classic, acoperişul este disponibil în negr, alb sau Multitone cu gradientul unic de culoare. Contrastul cu culoarea caroseriei este un element definitoriu pentru imaginea MINI.

 

În versiunea Favored, cadrul grilei radiatorului şi anumite elemente de design sunt finisate în Vibrant Silver.

 

Linia JCW subliniază latura sportivă a MINI Cooper 5 uşi. Caracteristicile exclusive de design, cum ar fi difuzoarele faţă şi din spate sportive, conturul grilei radiatorului şi logo-ul JCW negru lucios fac trimitere la istoria MINI în motorsport. Chili Red este disponibilă exclusiv pentru acoperişul contrastant.

 

Diametrul anvelopei este mai mare decât la modelul anterior, subliniind lățimea noului MINI Cooper 5 uşi. Designurile jantelor aerodinamice, cu dimensiuni de 16 şi 18 inchi, oferă alte opţiuni pentru exterior.

 

Interiorul.

Interiorul noului MINI Cooper 5 uşi prezintă, de asemenea, combinaţia tipică a mărcii de elemente noi, inovaţii tehnologice şi referinţe la istoria mărcii.

 

Minimalist şi captivant

Designul planșei de bord a noului MINI Cooper 5 uşi este redus la esenţial şi aminteşte de designul purist al clasicului Mini. Legendarul inventator Alec Issigonis a proiectat un interior pentru primul model cu un instrument rotund în centru şi banda caracteristică de cinci comutatoare dedesubt. Aceste două elemente structurează şi cockpitul noului MINI Cooper 5 uşi.

 

Designul minimalist al interiorului înseamnă mai puţine componente, care sunt proiectate şi fabricate inteligent la un standard înalt. În spatele volanului, un head-up display cu afișare extinsă de informații, disponibil opțional, asigură că tot conţinutul relevant apare în câmpul vizual al conducătorului. Ca urmare, tabloul de bord din partea conducătorului nu necesită un panou de instrumente suplimentar, deci deschide câmpul vizual.

 

Materialele inovatoare caracterizează atmosfera din interiorul MINI Cooper. Un proces de tricotat special dezvoltat este utilizat pentru a crea structura versatilă şi uşor de întreţinut a textilului, în design bicolor, din poliester reciclat. Suprafeţele textile se extind peste tabloul de bord curbat şi în panourile uşilor. Gurile de aerisire au un design deosebit de plat. Dispunerea orizontală a asigură un flux uniform de aer în cockpit.

 

Spaţiul generos oferit de scaunele faţă şi liniile curate conferă cockpitului un aspect modern şi aerisit. Datorită acoperişului panoramic, interiorul este deosebit de luminos. Scaunele sunt disponibile în versiune standard şi în versiunea sportivă JCW. Panourile laterale sunt tapiţate cu material textil de înaltă calitate, până la butoanele de reglare. Trei pasageri pot sta confortabil în spate.

 

Ecranul OLED de înaltă rezoluţie revoluţionează experienţa de utilizator

Ecranul central OLED din cockpitul reproiectat a fost mutat mai aproape de conducător, făcându-l mai accesibil. Rezoluţia ridicată stabileşte contribuie la o experiență specială la interior, alături de luminozitatea excepțională și contrastul puternic asigurate de tehnologia OLED. Datorită sistemului de operare MINI 9, toate funcţiile automobilului pot fi controlate intuitiv în mod tactil sau vocal. Ecranul tactil subţire are o margine de sticlă de înaltă calitate. Displayul a crescut la 240 mm în diametru şi logica sa de funcţionare aminteşte de standardele familiare de pe smartphone-uri.

 

Prezentarea grafică a conţinutului se concentrează pe elementele esenţiale. Informaţiile legate de automobil sunt afişate în partea de sus. Partea inferioară a afişajului OLED oferă acces direct la meniurile de navigaţie, media, telefon şi climatizare.

 

Noile moduri MINI Experience

Cele şapte moduri MINI Experience transformă nu doar experiența de condus, ci și atmosfera din interior. Folosind proiectorul MINI din spatele ecranului OLED, ele acoperă tabloul de bord modele și culori potrivite. Interacţiunea dintre proiecţie, iluminarea ambientală şi ecranul central creează o experienţă unică, captivantă, care se extinde până la ornamentele uşilor. Acest lucru deschide noi posibilităţi de individualizare. În modul Personal, o imagine personalizată poate fi selectată ca fundal prin intermediul aplicaţiei MINI. Culorile dominante ale imaginii sunt proiectate apoi pe suprafeţele textile ale tabloului de bord folosind un selector digital de culori. Iluminarea ambientală de sub tabloul de bord şi din oglinda exterioară este ajustată cu același culori.

 

Fiecare mod are propriul design, armonizat specific cu designul interior dar și cu elemente sonore distinctive. În modul Go-kart, de exemplu, afişajul şi interiorul sunt dominate de semnătura gri cărbune şi roşu a John Cooper Works.

 

Noul design al benzii de comutatoare

La fel ca emblematica consola centrală, banda de comutatoare este un element distinctiv de design MINI. În același timp a fost actualizată cu atenţie în mod repetat. În cea mai recentă versiune, frâna de parcare, selectorul de viteze, butonul start/stop, modul Experience şi controlul volumului sunt toate ușor acceisbile. Avantaj practic: eliminarea selectorului de viteze a eliberat mai mult spaţiu în consola centrală, care acum are un compartiment mare de depozitare deschis pe lângă suporturile pentru pahare. Smartphone-urile pot fi încărcate în zona de încărcare wireless din partea din faţă a consolei şi sunt întotdeauna la îndemână.

 

Patru ornamente interioare nou proiectate

Noul concept de culoare şi material pentru MINI Cooper 5 uşi este în mod deliberat minimalist. Sunt utilizate materiale ecologice, de înaltă calitate, cum ar fi suprafeţele tricotate din poliester reciclat de pe tabloul de bord şi ornamentele uşilor.

 

Linia Essential include scaune sport negre cu ţesătură multiton cu model şi o bandă de material asortată pe tabloul de bord. O nouă culoare de accent, Vibrant Silver, este folosită pentru a evidenţia anumite elemente funcţionale interioare şi exterioare.

 

Începând cu linia Classic, volanul standard cu două braţe este înlocuit cu o versiune cu trei braţe, cu bandă textilă în poziţia orei şase. O ţesătură tricotată 2D în gri şi negru pe bord şi uşi contrastează cu scaunele din imitaţie de piele Vescin.

 

Un model croşetat, în două tonuri, pe tabloul de bord tricotat este deosebit de expresiv la linia Favoured. Scaunele sport Vescin perforate sunt disponibile în două culori, cu cusături decorative tradiţionale.

 

Linia JCW este o interpretare sportivă a noului concept de material. Combinată cu ţesătură tricotată multicoloră şi imitaţie de piele neagră, cu cusături roşii, schema de culori se regăsește și pe tabloul de bord şi ornamentele uşilor.

 

Servicii digitale

"Hei MINI" - noul Asistent Personal Inteligent MINI.

La noul MINI Cooper, numeroase funcţii pot fi controlate folosind primul asistent vocal complet al mărcii. Asistentul Personal Inteligent MINI poate fi activat cu mesajul de întâmpinare "Hei MINI" sau folosind butonul push-to-talk de pe volan. Interacţiunea controlată vocal are loc pe ecranul rotund OLED sub forma unei animaţii care folosește elemente grafice, scris şi un avatar. Utilizatorii pot alege între vizualizarea "MINI" - o reprezentare stilizată a unui MINI - şi partenerul virtual de călătorie "Spike". Conducătorul poate controla cu uşurinţă navigaţia, telefonul, divertismentul şi numeroase funcţii ale automobilului prin voce.

 

Asistentul Personal Inteligent MINI învaţă continuu din traseele repetate. Bazându-se pe geolocalizare, de exemplu, automobilul poate învăţa să deschidă automat geamul atunci când intră într-o parcare pentru validarea accesului, pentru un plus de ergonomie în utilizarea zilnică.

 

Noul sistem de operare MINI 9

Interfaţa de utilizator MINI combină elemente funcţionale şi emoţionale. Designul este redus, creând un aspect foarte modern bazat pe o grafică nouă. Elementele statice şi dinamice se îmbină în mod natural în forma circulară a  ecranului central MINI Interaction Unit, urmând o structură clară. Microanimaţiile întăresc interacţiunea intuitivă dintre conducător şi instrumentul central, subliniind astfel caracterul digital al noii familii MINI.

 

Sistemul de operare MINI 9 este o dezvoltare internă a BMW Group. Operarea este intuitivă şi respectă standardele familiare din sectorul electronicelor de larg consum.

 

Meniul principal este situat în centrul ecranului. Bara de stare cu elementele de meniu Navigation, Media, Telephone, All Apps şi (în funcţie de situaţie) Home este situată în partea de jos a ecranului. Funcţiile preferate, destinaţiile de navigare sau posturile de radio, pot fi stocate stocate ca funcții favorite pentru un acces rapid. Acestea pot fi accesate de pe ecranul central cu un swipe din partea de jos sau folosit butonul Star de pe volan. Partea superioară a ecranului este rezervată pentru conţinutul legat de condus, cum ar fi viteza şi informaţiile importante despre starea automobilului. Un sistem head-up display opţional cu afișare extinsă de informații prezintă cele mai importante informaţii în raza vizuală a conducătorului.

 

Împreună cu pachetul MINI Connected, pachetul complet MINI Navigation sprijină conducătorul în timpul călătoriei cu reprezentare 3D pentru orientare în intersecții și afișarea informațiilor de trafic și în afara traseului., informații despre puncte de interes, precum benzinării, şi multe altele.

 

Noile sisteme de asistare a condusului uşurează viaţa de zi cu zi

Noul Parking Assistant Plus face procesul de parcare şi mai uşor. Datorită celor 12 senzori cu ultrasunete şi celor patru camere de vedere surround, automobilul poate identifica mai clar posibilele locuri de parcare şi poate chiar să facă în mod independent manevre de parcare cu spaţiu limitat.

 

Cu MINI Digital Key Plus, smartphone-ul devine cheia şi deschide automat maşina. Proiecţia Welcome a luminilor din faţă şi din spate începe imediat ce conducătorul se află la mai puţin de trei metri distanţă; uşile sunt descuiate când conducătorul se află la mai puţin de un metru şi jumătate de maşină. Cheia digitală este transferabilă diferiţilor utilizatori, facilitând astfel partajarea maşinii, deoarece nu mai este necesară predarea unei chei convenţionale a automobilului celeilalte persoane.

 

Sistemul de propulsie.

Noul MINI Cooper 5 Uşi cu motor pe benzină.

Noul MINI Cooper 5 uşi este disponibil cu o gamă de două motoare eficiente pe benzină. În cadrul noii familii de modele, MINI se referă la nivelurile de performanţă cu denumirile C şi S. Modelul entry-level este MINI Cooper C, cu un motor cu trei cilindri de 115 kW/156 CP şi un cuplu de 230 Nm. Acest lucru permite automobilului să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 8,0 secunde şi să atingă o viteză maximă de 225 km/h.

 

MINI Cooper S are un motor cu patru cilindri, de 150 kW/204 CP, cu un cuplu maxim de 300 Nm. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde şi are o viteză maximă de 242 km/h.

 

Mobilitate confortabilă şi sportivă

Suporturile barei antiruliu cu sarcină ridicată de pe punţi asigură o manevrabilitate echilibrată a caroseriei în timpul virajelor dinamice. Ele asigură, de asemenea, precizia şi acurateţea direcţiei. Rezultatul este o susţinere excelentă a caroseriei combinată cu confortul lin al rulării.

 

Reglarea selectivă a direcţiei şi a tuturor sistemelor de control al stabilităţii asigură o experienţă excepţională în toate situaţiile de condus. O suspensie adaptivă cu sistem de amortizare cu răspuns în funcție de frecvență este disponibilă pentru un condus foarte sportiv. Diametrul crescut al anvelopei la 625 mm conferă MINI Cooper 5 uşi o prezenţă vizuală mai mare. În acelaşi timp, dinamica de condus şi confortul de rulare sunt îmbunătăţite. În plus, lăţimea anvelopei pentru jantele de 17 inchi şi 18 inchi disponibile opţional este mărită la 215 mm pentru a sublinia sentimentul go-kart tipic MINI. Dimensiunile jantelor disponibile variază de la 16 la 18 inchi.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare