Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

MINI na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku.

Britanska premium blagovna znamka MINI predstavlja dva nova privlačna predstavnika v svojem programu modelov vozil z dvema svetovnima premierama, ki se bosta zgodili na mednarodnem avtomobilskem salonu New York International Auto Show 2016. Avtomobilski salon na vzhodni obali ZDA bo zagotovil prostor za prvi mednarodni nastop novega MINI John Cooper Works Cabrio in novega MINI Clubman ALL4.

MINI
·
Messen, Ausstellungen
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +386 1 586 73 74

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~146,54 KB)
  
Photos(229x, ~466,83 MB)

Britanska premium blagovna znamka MINI predstavlja dva nova privlačna predstavnika v svojem programu modelov vozil z dvema svetovnima premierama, ki se bosta zgodili na mednarodnem avtomobilskem salonu New York International Auto Show 2016. Avtomobilski salon na vzhodni obali ZDA bo zagotovil prostor za prvi mednarodni nastop novega MINI John Cooper Works Cabrio in novega MINI Clubman ALL4. Ta nova modela vozil odražata dodatno razširjeni spekter možnosti za značilen MINI užitek v vožnji. John Cooper Works se ponaša s svojim drugim najboljšim športnim vozilom nove modelne generacije v obliki MINI John Cooper Works Cabrio, medtem ko MINI Clubman ALL4 združuje najnovejši občutek MINI s štirikolesnim pogonom.


Mednarodni avtomobilski salon New York International Auto Show je bil ustanovljen že leta 1900 in vse od leta 2000 poteka v kongresnem centru Jacob Javits Convention Center. Prav tukaj bodo od 25. marca do 3. aprila 2016 predstavljeni aktualni modeli vozil, izdelki in tehnologije. Predstavitev vozil MINI v srcu Manhattna obiskovalcem ponuja možnost, da se ne seznanijo zgolj z dvema novima modeloma vozil, temveč tudi s celotno družino modelov vozil, pa tudi z novimi ponudbami v programu dodatne opreme in dodatkov.


Novi MINI John Cooper Works Cabrio: izjemen užitek v vožnji in intenziven užitek vožnje 'pod milim nebom'.
Kot drugi model vozil John Cooper Works zadnje generacije novi MINI John Cooper Works Cabrio združuje izjemne športne lastnosti s prefinjenimi lastnostmi novega MINI Cabrio. Z motorjem in tehnologijo vzmetenja, ki sta optimizirana za dirkalne steze, pa tudi z značilnimi oblikovnimi lastnostmi in dodatno opremo, ponuja novi model MINI John Cooper Works Cabrio najbolj ekskluziven način združevanja občutka vožnje na dirkališču z užitkom v vožnji "pod milim nebom". Najmočnejši motor britanske blagovne znamke z izhodno močjo 228 KM zagotavlja močen, spontan odziv in razburljiv, čustven zvok. Mehka streha, ki za odpiranje ali zapiranje porabi zgolj 18 sekund, je prvič v zgodovini na popolnoma električen pogon, zaradi česar je zdaj prav posebej nehrupna. Slogovno so na avtomobilu vidne podaljšana silhueta in močno oblikovane površine dopolnjene z ekskluzivnimi oblikovnimi elementi, ki optimizirajo dovod zraka za hlajenje in aerodinamiko. Nastavitev tehnologije vzmetenja, ki temelji na dirkalnem strokovnem znanju in izkušnjah, ter oporni elementi, ki so značilni posebej za kabriolete, zagotavljajo izjemno agilnost in natančno nadzorovano vodljivost vozila. Napredki v primerjavi s predhodnim modelom se pri novem MINI John Cooper Works Cabrio ne odražajo zgolj v smislu podatkov o pospešku, temveč tudi z vidika udobja prostora in premium značilnosti notranjosti vozila, pri čemer sta palici za primer prevračanja, ki se po potrebi samodejno dvigneta, zdaj v celoti vgrajeni za zadnjimi sedeži.

Moč proizvaja 2,0-litrski 4-valjni motor, ki je opremljen s tehnologijo MINI TwinPower Turbo in omogoča za 20 KM večjo izhodno moč kot predhodni model vozila. To vrhunsko športno vozilo ima izhodno moč, ki je za 39 KM večja od izhodne moči novega MINI Cooper S Cabrio. S 6-stopenjskim ročnim menjalnikom v okviru osnovne opreme to britansko športno vozilo iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 6,4 sekunde, zaradi česar je za 0,2 sekunde hitrejše od svojega predhodnika. Kadar je opremljeno s 6-stopenjskim športnim menjalnikom Steptronic v okviru dodatne opreme, traja ta pospešek zgolj 6,3 sekunde (0,5 sekunde manj). Izjemna zmogljivost avtomobila v kombinaciji z voznimi lastnostmi, ki ostajajo skrajno pod nadzorom tudi v primeru izjemno športnega sloga vožnje, izhajajo iz natančno sestavljenega celotnega paketa, ki vsebuje tudi športni izpušni sistem, športno vzmetenje, 17-palčna lahka alu. platišča John Cooper Works in športni zavorni sistem, ki je bil razvit v sodelovanju s strokovnim proizvajalcem, podjetjem Brembo. Dinamični videz avtomobila zaokrožujeta komplet John Cooper Works Aerodynamics in značilna oblika notranjosti, ki se ponaša s športnimi sedeži John Cooper Works.


Izjemna privlačnost novega MINI John Cooper Works Cabrio se odraža tudi v široki paleti funkcij v okviru osnovne opreme. Klimatska naprava in radio MINI Boost, LED žarometi, načini vožnje MINI in nadzor razdalje pri parkiranju so le nekateri izmed elementov, s katerimi je vozilo opremljeno v okviru osnovne opreme. Še več užitka v vožnji, udobja in individualnega sloga pa zagotavlja posebna dodatna oprema, ki je na voljo kot dodatek novim posebnim funkcijam osnovne opreme, ki so na voljo za MINI Cabrio, kot tudi nabor dodatkov za uglasitev John Cooper Works. Ekskluzivne možnosti dodatne opreme za modele vozil John Cooper Works vključujejo barvo karoserije v različici Rebel Green, 18-palčna lahka alu. platišča John Cooper Works in črte na pokrovu motorja.

Novi MINI Clubman ALL4: vrhunska zmogljivost v vsaki situaciji.
Prepoznavni užitek v vožnji blagovne znamke in občutek MINI lahko zdaj izkusite v kombinaciji s štirikolesnim pogonom v novem MINI Clubman ALL4. Nova generacija sistema štirikolesnega pogona ALL4 z elektrohidravličnim nadzorom bo prvič predstavljena javnosti v dveh različicah največjega in najbolj vsestranskega modela vozil MINI. Načelo nove oblike, ki vključuje izredno moč stožčastega zobnika na sprednji osi z dvodelno pogonsko gredjo za prenos moči in večkolutno sklopko na diferencialu na zadnji osi, zagotavlja odlično alternativo in dopolnitev značilnega pogona na sprednja kolesa MINI. Za natančno porazdelitev pogonskega navora med sprednjimi in zadnjimi kolesi, ki ustreza trenutnim razmeram na cesti, je poskrbljeno z dejstvom, da je krmilna enota ALL4 povezana s sistemom dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC). To omogoča hitro odzivanje na spremembe v načinu vožnje ali vozni površini ter zagotavlja izjemno športno vodljivost vozila in izvrstno trakcijo v vseh pogojih. Dva posebej zmogljiva motorja s tehnologijo MINI TwinPower Turbo v kombinaciji z ročnim menjalnikom in menjalnikom Steptronic zagotavljata dinamično potisno silo v novem MINI Clubman ALL4. MINI Cooper S Clubman ALL4 ima 2,0-litrski 4-valjni bencinski motor (189 KM), medtem ko MINI Cooper Clubman ALL4 poganja 1,5-litrski 3-valjni bencinski motor (134 KM), pri čemer je vsak opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom v okviru osnovne opreme ali z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic v okviru dodatne opreme.

Na področju vzmetenja novi MINI Clubman ALL4 združuje občutek gokarta, ki je prepoznavni znak blagovne znamke, z lastnostmi varne vožnje in vrhunskim udobjem vožnje v vsakem trenutku. To omogoča tehnologija vzmetenja, ki je edinstvena v konkurenčnem okolju ter se ponaša z vzmetno nogo z enim zgibom na sprednji premi in večvodilno zadnjo premo. Še več, MINI Clubman ALL4 je v okviru osnovne opreme opremljen z dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC), vključno s preprečevanjem zdrsa pogonskih koles (DTC), elektronskim nadzorom zapore diferenciala (EDLC) in nadzorom nad krmiljenjem ventilov, kot tudi s 17-palčnimi lahkimi alu. platišči. Novi MINI Clubman ALL4 črpa svojo vsestranskost iz štirih bočnih vrat, zadnjih deljenih vrat prtljažnika, ki se odpirajo na stran, petih sedežev in prostornine prtljažnika med 360 litri (17,5 kubičnih čevljev) in 1.250 litri (47,9 kubičnih čevljev). Razpon barv karoserije je prav tako razširjen in vključuje tudi različico kovinske barve Digital Blue. Značilen slog notranjosti avtomobila je opremljen z armaturno ploščo in okvirjem kokpita v zgornjem delu, medtem ko celovit nabor instrumentov zagotavlja široko paleto informacij.


Užitek v vožnji, udobje in individualni slog je mogoče še dodatno izboljšati tudi s široko paleto dodatne opreme. Poleg načinov vožnje MINI za individualno nastavitev vozila so na voljo tudi drugi sodobni sistemi za pomoč vozniku, kot so Head-Up projektor MINI, parkirni asistent, kamera za vzvratno vožnjo in sistem za pomoč vozniku. Širok nabor zaokrožujejo LED žarometi in LED luči za meglo, pa tudi številne druge možnosti dodatne opreme, vključno s funkcijami John Cooper Works in MINI Yours – da trenutnega programa infozabave v vozilu MINI Connected niti ne omenjamo.

 
Program modelov vozil MINI: še vedno na poti do uspeha s še večjo raznolikostjo.

Z novimi modeli, ki bodo razstavljeni na mednarodnem avtomobilskem salonu New York International Auto Show 2016, najnovejša generacija vozil MINI odraža stopnjo raznolikosti, ki omogoča užitek v vožnji v skoraj vseh svojih vidikih. Tako je podjetje MINI jasno odločeno, da nadaljuje svojo zgodbo o uspehu na ameriškem avtomobilskem trgu. V novi generaciji je izvirnik v premium segmentu malih avtomobilov zdaj na voljo tudi v ZDA, tako v različici vozila MINI s 3 vrati kot v različici vozila MINI s 5 vrati. Temelječa na klasični modelni različici s 3 vrati in MINI Cabrio, sta na voljo tudi nadvse športna MINI John Cooper Works in MINI John Cooper Works Cabrio. Ti vrhunski športni vozili sta najmočnejši vozili serijske proizvodnje vozil te blagovne znamke, ki so bila kdaj koli proizvedena. Značilen užitek v vožnji MINI in individualni slog zunaj segmenta majhnih avtomobilov pa zagotavlja MINI Countryman. Kot prvi MINI s štirimi vrati, velikim pokrovom prtljažnika, petimi sedeži in štirikolesnim pogonom ALL4 v okviru dodatne opreme je to vsestransko vozilo v zadnjih petih letih prav tako pomembno prispevalo k uspehu blagovne znamke na ameriškem trgu. Podporo ima tudi pri avantgardnem in športnem MINI Paceman, prvem Sports Activity Coupé v premium kompaktnem segmentu vozil. Oba modela vozil sta tudi podlaga dvema drugima izvrstnima športnima voziloma: MINI John Cooper Works Countryman in MINI John Cooper Works Paceman zagotavljata tehnologijo pogona in vzmetenja, ki je bila razvita na podlagi dirkalnega strokovnega znanja in izkušenj, štirikolesni pogon v okviru osnovne opreme ter osupljivo obliko zunanjosti in notranjosti. MINI Clubman prenaša tudi lastnosti najnovejše modelne generacije v premium kompaktni segment vozil. Omogoča najvišjo raven vsakdanje praktičnosti, primernost vožnje na dolge razdalje, vsestranskost in udobje vožnje, ki so bili kdaj koli na voljo v vozilu MINI, kot MINI Clubman ALL4 pa zdaj izkorišča tudi prednosti štirikolesnega pogona.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Latest Facts & Figures.

Cenik BMW X6, december 2016.
Thu Dec 01 12:18:00 CET 2016
F16
X6
Cenik BMW X5, december 2016.
Thu Dec 01 12:16:00 CET 2016
F15
X5
Cenik BMW X4, december 2016.
Thu Dec 01 12:15:00 CET 2016
F26
X4
Cenik BMW X3, december 2016.
Thu Dec 01 12:13:00 CET 2016
F25 LCI
X3
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava