Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Projekt Empathy: BMW Motorrad s prvim motociklom, izdelanim po meri za dobrodelni namen

Projekt Empathy predstavlja po meri izdelan motocikel BMW R18, ki bo s potovanjem po Sloveniji spodbujal empatijo do sočloveka, s prodajo izdelkov istoimenske kolekcije pa se bo zbiralo finančna sredstva za dobrodelni namen. Sredstva bodo namenjena občasni sodelavki BMW Motorrad Lani Nini Markelj, ki je v kolesarski nesreči utrpela hude telesne poškodbe.

R 18
·
Družba in družbena zavezanost
·
Trajnostni razvoj
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +38615867374

send an e-mail

BMW Group s številnimi iniciativami uresničuje zavezo k soustvarjanju (boljše) družbe. V Sloveniji se podjetje zavezi tokrat pridružuje s projektom Empathy. Slednjega predstavlja po meri (»custom«) izdelan motocikel BMW R18, ki bo s potovanjem po Sloveniji spodbujal empatijo do sočloveka, s prodajo izdelkov istoimenske kolekcije pa se bo zbiralo finančna sredstva za dobrodelni namen. Sredstva bodo namenjena občasni sodelavki BMW Motorrad in ljubiteljici znamke BMW Lani Nini Markelj, ki je v kolesarski nesreči utrpela hude telesne poškodbe. Izkupiček od prodaje izdelkov bo preko neprofitnega društva Never Give Up namenjen za rehabilitacijo in prilagoditev življenjskih pogojev za prejemnico donacije.

Motocikel BMW R18 je prvi tovrsten motocikel znamke BMW, predelan v Sloveniji. V sodelovanju s podjetjem Dreamachine in svetovno priznanim podjetjem Akrapovič je BMW R18 dobil nov izgled z nekaterimi unikatnimi komponentami. Dvodelna posoda za gorivo, oplemenitena s karbonskim pokrovom in bočnimi oplatami je delo Dreamachine tako kot karbonska zaščita sprednjega dela agregata, prednji in zadnji blatnik z zavorno lučjo led in smerniki znamke Kellerman. Dodani so kolesni obroči znamke TTS, novi so sedež, sprednja maska z žarometom led, bočni nosilec registrske tablice ter krmilo, drugačna so vzvratna ogledala. Izpušni sistem je unikatno Akrapovičevo delo, ki z zvočno kuliso poskrbi za nezmotljiv globok zvok dvovaljnika. Posebnost motocikla in kot pika na i je svetleč napis Empathy na bloku agregata, ki celotnemu motociklu daje poseben pečat in atraktiven izgled.

Preobrazba motocikla je v okviru projekta Empathy povezana z grajenjem novega načina življenja prejemnice donacije. Samo Trpin, direktor BMW Motorrad Slovenija, je z ekipo vložil veliko časa in sredstev, da se je projekt Empathy uresničil: Ideja o pomoči se je porodila, takoj ko smo maja 2021 slišali za nesrečo s kolesom Lane Nine. Ko smo spremljali njeno zgodbo, kako na novo gradi svoje življenje, se je porodila nadgradnja naše ideje – da tudi mi iz nečesa tako imenitnega, kot je motocikel BMW R18, sestavimo nekaj drugačnega, tako kot svoje življenje sestavlja Lana Nina.« Na novo zgrajeni motocikel so v BMW Motorrad Slovenija povezali v projekt Empathy. Z njim želi BMW Slovenija spodbuditi skrb za sočloveka v najtežjih trenutkih.

BMW Motorrad R18 Empathy Custom Build
BMW R18 Empathy bo potoval po Sloveniji in spodbujal k nakupu izdelkov istoimenske kolekcije. Izdelki z znamko Empathy, ki jih je mogoče kupiti in s tem prispevati sredstva za dobrodelni namen, so: moški in ženski pulover s kapuco (30 €), moška in ženska majica s kratkimi rokavi (10 €), kapa (15 €) in obesek za ključe (5 €). Izdelki so na voljo za naročilo preko društva Never Give Up po elektronski pošti matej@nevergiveup.si. V prihodnje bodo izdelki na voljo tudi pri vseh pooblaščenih trgovcih BMW Motorrad, in sicer BMW Avtoval Grosuplje, BMW Selmar Celje in BMW Selmar Maribor.

Prodaja izdelkov bo obenem potekala na dogodkih, kjer se bo predstavljal na novo zgrajeni model R18 Empathy, in sicer med 7. in 10. 5. ter 13. in 15. 5. 2022, prvič pa že v sklopu dogodka BMW Arena na Pokljuki med 30. marcem in 10. aprilom 2022. Projekt pa bo dobil tudi mednarnodno razsežnost, saj bo motocikel R18 Empathy predstavljen na Pure&Crafted festivalu 1. julija in Mednarodnih dnevih BMW Motorrad 2. in 3. julija 2022 v Berlinu.

Izkupiček od prodaje izdelkov bo v celoti namenjen Lani Nini Markelj za njeno rehabilitacijo in prilagoditev življenjskih pogojev.

Prejemnica donacije

Lana Markelj, vsestranska športnica ter izjemno pozitivno in srčno dekle, ki je bila navdušena nad občasnim delom za BMW Motorrad, je maja 2021 utrpela hude poškodbe glave med vožnjo s kolesom. Nesreča, ki jo je iz svobode prostranih cest in gorskih vrhov vrgla med stene v Rehabilitacijski center Soča. Lana je športnica, je borka in je dekle, ki nikoli ne obupa! In tako se je kljub bolečini odločila, da ponovno osvoji vrh, ne glede na to, kako dolgo bo trajalo, in ne glede na to, kako težka bo pot. Uspelo ji bo. Ona verjame v to. V to verjamemo tudi mi. Želimo postati njen podpornik, ki ji bo pomagal premagati vse ovire in razbremeniti del bremena, ki ga nosi s seboj.

 

Tehnični podatki BMW R18 Empathy
Motor: zračno/oljno hlajen štiritaktni dvovaljni bokser motor z dvema odmičnima gredema nad ročično gredjo, 1802 cm³

Največja moč: 67 kW pri 4.750 vrt/min

Največji navor: 158 Nm pri 3.000 vrt/min

Prenos moči: šeststopenjski menjalnik, kardan

Okvir: jeklen

Zavore: spredaj dva koluta Ø 300 mm, zadaj kolut Ø 300 mm, BMW Motorrad Integral ABS

Vzmetenje: spredaj vilice Ø 43 mm, zadaj dvojna aluminijasta roka s hidravlično nastavljivim centralnim blažilnikom

Kolesni obroči:  spredaj TTS Fat Spoke 23 x 3.5”, zadaj TTS Fat Spoke 18 x 8.5”

Gume: spredaj Metzeler 130 x 23”, zadaj Metzeler 240 x 18”

Višina sedeža od tal: 610 mm

Posoda za gorivo: 16 l

Medosna razdalja: 1.730 mm

Masa: 350 kg

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - november 2023.
09.11.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2023.
09.11.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - april 2023.
25.04.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - marec 2023.
01.03.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava