Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovenia · Article.

Regijska medijska predstavitev: BMW X2&iX2, MINI Countryman in BMW CE 02.

V sklopu letošnje BMW Arene je potekala regijska medijska predstavitev novega BMW X2, prvega povsem električnega BMW iX2, MINI Countrymana ter elektrificiranega BMW CE 02.

F39
·
U10
·
F60
·
F56
·
BMW i
·
CE 02
·
BMW iX2
·
Skuter
·
Serija C
·
MINI Countryman
·
MINI Electric
·
X2
 

Press Contact.

Maja Ilec
BMW Group

Tel: +38615867374

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 540,55 KB)
  
Photos(231x, 1,32 GB)

Bled, marec 2024.  V sklopu regijske medijske predstavitve je na Bledu potekala predstavitev druge generacije BMW X2, ki je od zdaj na voljo tudi s popolnoma električnim pogonom kot BMW iX2, novega modela MINI Countryman ter električnega BMW CE 02, ki s svojim električnim pogonom dosledno sledi svoji strategiji električne mobilnosti. Kot prvi so se z novimi modeli spoznali slovenski in hrvaški novinarji, v nadaljevanju tedna pa se bodo predstavitve udeležili tudi novinarji in vplivneži iz Avstrije, Bolgarije, Madžarske, Poljske ter Slovaške.

Užitek v vožnji  z edinstveno uporabniško izkušnjo.

Udeleženci dogodka so se tekom dneva za volanom spoznali z BMW iX2, BMW X2 M35i xDrive ter modeloma MINI Countryman C in JCW. Ob tem so izkusili vozno dinamiko ter užitek v vožnji na zavitih regionalnih cestah s pogledi na čudovito pokrajino Gorenjske. Pot jih je vodila po osrčju Julijskih Alp, kjer so izkusili tudi edinstveno vožnjo z avtovlakom in se od bližje spoznali z naprednimi digitalnimi funkcijami in asistenčnimi sistemi, ki jih ponujajo predstavljeni modeli. Največjemu članu družine MINI se je na predstavitvi statično pridružil tudi manjši 3-vratni električni MINI Cooper, ki v svoji peti generaciji nadaljuje pot znamke v obdobje električne mobilnosti brez lokalnih emisij.

Druga generacija BMW X2 - zdaj na voljo tudi s popolnoma električnim pogonom kot BMW iX2.

BMW X2 se kot športni terenski kupe ponaša s še bolj športno zasnovo, usmerjeno v prihodnost. Predstavljajo ga proporci in dinamične linije, ki so zdaj še bolj razpoznavni od kompaktnega terenca X1 in predstavljajo pravi karakter s tipično silhueto in vpadljivim videzom zadnjega dela z izrazitimi izbočenimi blatniki in spojlerjem. Sodobna zasnova notranjosti je osredotočena na voznika s poudarkom na asistenčnih sistemih in inovativnih digitalnih storitvah, kot so novi BMW iDrive s QuickSelect in BMW Operating System 9 vključno z BMW Digital Premium.

BMW X2 je prvič na voljo v povsem električni različici kot BMW iX2, ki zagotavlja užitek v vožnji brez lokalnih emisij. Poleg električne različice je s širokim naborom različic pogonskih sistemov na voljo tudi model BMW X2 M35i xDrive M Performance s še eno bencinsko različico in enim modelom z dizelskim motorjem.

MINI Countryman - popolnoma električen in pustolovski.

Največji model nove družine MINI vozil predstavlja MINI Countryman, ki je v svoji tretji generaciji na voljo v povsem električni izvedbi. Z dodatnimi šestimi centimetri višine in trinajstimi centimetri dolžine je novi MINI Countryman opazno zrasel v primerjavi s svojim predhodnikom ter ponuja še več prostora in udobja V notranjosti je vsestranski novi MINI Countryman največji in najprostornejši model MINI, ki z jasnim in sodobnim oblikovanjem predstavlja sodobno, digitalno in nezamenljivo obliko nove generacije MINI.  Countryman omogoča širok nabor MINI Experience Modes, ki maksimirajo možnosti za individualizacijo notranjosti s pomočjo svetlobnih projekcij, prilagodljivega uporabniškega vmesnika in novih zvokov motorja. Visokoresolucijski zaslon OLED predstavlja velik preskok v digitalno dobo, ki skupaj z MINI Operating System 9 in prvim pametnim MINI osebnim pomočnikom postavlja uporabniško izkušnjo na višji nivo.

BMW CE 02 – simbol za popolnoma nov slog mobilnosti.

Z novim BMW CE 02 BMW Motorrad približno dve leti po CE 04 predstavlja še enega predstavnika  e-vozil za urbana naselja in tako dosledno sledi svoji strategiji električne mobilnosti. Zahvaljujoč svojemu električnemu pogonu in oblikovalski zasnovi je e-Parkourer dinamičen sopotnik za novo vrsto mobilnosti, ki zagotavlja veliko užitka pri vožnji v urbanem okolju. Eparkourer ne navdušuje le z odličnim dizajnom, saj ponuja tudi številne tehnične posebnosti, kot so vožnja brez ključa, asistent za vzvratno vožnjo, polnilna vtičnica USB-C s funkcijo napajanja pametnega telefona, TFT zaslon s podatki o hitrosti vožnje ter stanju baterije, idr. Zaradi majhne teže in nizke višine sedeža je BMW CE 02 zelo okretno vodljiv, brez potrebe velikih izkušenj z motocikli. Na voljo je v dveh različicah, in sicer z 11kW ter 4Kw, slednja pa omogoča vožnjo z običajnim vozniškim dovoljenjem oziroma pri 15 letih z vozniškim dovoljenjem AM v večini evropskih držav.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prijava
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Prikazane vrednosti porabe goriva, emisij CO2 in energijske učinkovitosti, so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v različici, ki je veljala v času odobritve. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji. Prikazan doseg vozila upošteva opcijsko opremo ter različne velikosti platišč in pnevmatik, ki so na voljo za izbrani model ter se lahko spreminja glede na različne konfiguracije vozila.

Prikazane vrednosti za vozila že temeljijo na novem postopku preverjanja WLTP in so pretvorjene tudi v vrednosti, ki so primerljive z NEDC, da je zagotovljena primerjava med vozili. V zvezi s temi vozili se lahko tukaj prikazane vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki se (med drugim) upoštevajo za določitev ustreznih davkov ali drugih dajatev povezanih z emisijami CO2.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostali podatki o energijski učinkovitosti novega osebnega avtomobila so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2)«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Latest Facts & Figures.

Cenik vozil MINI - marec 2024.
01.03.2024
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - marec 2024.
01.03.2024
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - november 2023.
09.11.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil BMW - november 2023.
09.11.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Cenik vozil MINI - april 2023.
25.04.2023
Korporativne finance, podatki in številke
Show all

Add your filter tags.

Sporočilo za javnost
Gradivo za medije
Govor
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prijava