Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

2016-os Dakar Rali 7. etap: Nasser Al-Attiyah a dobogón végzett, két MINI ALL4 Racing a legjobb öt között

A Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel duó és a Mikko Hirvonen – Michel Périn alkotta páros az összetett tabella negyedik, illetve ötödik helyére hozta be a MINI ALL4 Racing versenyautót a 2016-os Dakar Rali első félidejének utolsó felvonását jelentő 7. etap végén. A vasárnapi szünet után újabb kihívások várnak a mezőnyre.

MINI
·
Brands
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~143,65 KB)
  
Photos(18x, ~14,43 MB)

A Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel duó és a Mikko Hirvonen – Michel Périn alkotta páros az összetett tabella negyedik, illetve ötödik helyére hozta be a MINI ALL4 Racing versenyautót a 2016-os Dakar Rali első félidejének utolsó felvonását jelentő 7. etap végén. A vasárnapi szünet után újabb kihívások várnak a mezőnyre.

A 7. etap leintésével félidejéhez érkezett a 2016-os Dakar Rali, amelyen továbbra is a katari Nasser Al-Attiyah és a francia Mathieu Baumel párosa (#300) áll a MINI ALL4 Racing versenyautóval induló csapatok élén. A duó rendkívül technikás vezetéssel teljesítette a bolíviai Uyuni és az argentin Salta városa közötti 353 kilométeres versenytávot, amelynek végén harmadikként száguldottak át a célvonalon.

„Problémamentes, jó napunk volt. A vasárnapi pihenőn összedugjuk a fejünket, hogy miként folytassuk tovább. A legjobbat akarjuk kihozni magunkból” - fogalmazott a katari pilóta, aki az abszolút tabella negyedik helyéről várhatja a 8. etap hétfői rajtját.

A MINI-flotta élén autózó párost szorosan követi Mikko Hirvonen és Michel Périn, akik káprázatos bemutatkozó teljesítményt nyújtanak az AXION X-raid csapat 315-ös rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautójában: a Repülő Finn és francia navigátora a két héten át tartó megmérettetés félidejére az abszolút ötödik helyre lépett elő. Az elismerésre méltó sikertörténetben kiemelkedő szerepet játszik a duó rendkívüli csapatmunkája is.

„A mai etapot két részre osztották a szervezők, így nem tűnt annyira hosszúnak. Kiválóan teljesítettük a szakaszokat és nagyon jó időt autóztunk. Voltak trükkös részek, de jó érzés volt látni, hogy mennyire jól együtt tudunk működni és mennyire látjuk egymás gondolatait. Félmondatokból is megértjük egymást: tudja, mikor fogok nagyot és mikor kisebbet fékezni, én pedig nagyon jól olvasom az irányításait. Egy rendkívül sikeres hetet tudhatunk magunk mögött, nagyon elégedett vagyon a helyezésünkkel. Az ötödik pozícióból várjuk a folytatást” – mondta Mikko Hirvonen.

A zivataros időjárás miatt a két részre osztott 7. etap utolsó szakasza is veszélybe került, a folyók hirtelen megemelkedő vízszintje és az utakra ömlő vízmennyiség okán a szervezők le is rövidítették a motorkerékpárosok etapját. Az autósok végül a teljes távot megkapták, Salta városában pedig egy nap jól megérdemelt pihenés vár rájuk. A vasárnapot a csapatok a pihenés mellett a további felkészülésnek szentelik majd: kézbe veszik az itinert, átnézik a versenyautókat és kidolgozzák a Dakar Rali második félidejére vonatkozó stratégiát.

A privát színekben versenyző Van Loon Racing karnyújtásnyi közelségbe került a legjobb tízhez: az Erik van Loon – Wouter Rosegaar alkotta holland duó már a tizenegyedik helyen áll az abszolút tabellán a 306-os rajtszámú MINI ALL4 Racing versenyautóval.

Az AXION X-raid csapat 304-es rajtszámú versenyautóját mindeközben a tizenkettedik pozícióba hozta fel a Joan „Nani” Roma – Alex Haro alkotta spanyol páros.

„Jobban szeretem a hosszú etapokat, valamiért közelebb állnak hozzám. Ez a mai etap is ilyen volt. Kissé nehézkesen kezdődött, de utána minden rendben ment. Jó időben teljesítettük a szakaszokat, és csak most jöttünk rá Alex-szel, hogy már nagyon kevés időnk van hátra a közös munkából. Minden nap egyre jobban dolgozunk együtt, folyamatosan tanulunk a másiktól. A csapatmunka rendkívül sokat fejlődött az elmúlt napokban, egyre jobb és jobb teljesítményre vagyunk képesek együtt” – nyilatkozta Joan „Nani” Roma.

A brit Harry Hunt és navigátora, a német Andreas Schulz elégedetten, az abszolút tabella tizenharmadik helyén várja a hétfői folytatást, miután a 7. etapon annak ellenére is két helyet javítottak a 323-as rajtszámú MINI ALL4 Racing versenygéppel, hogy a második részben defekt miatt meg kellett állniuk.

„Az első rész hibátlanul ment: semmi kockázat, viszont nagyon jó tempó. Egyre jobban összeszokunk Andy-vel, és ez az eredményeinken is látszik. A második rész végén, 20 kilométerrel a cél előtt defektet kaptunk, ami nem jött jól, de nem panaszkodom. Feljöttünk az összetett tizenharmadik helyre, és ez nagy örömmel tölt el” – mondta a MINI ALL4 Racing legfiatalabb pilótája.

A Jakub „Kuba” Przygonski – Andrei Rudnitski duó (#327) és a Boris Garafulic – Filipe Palmeiro alkotta páros (#313) számára mérsékelt sikert hozott az első félidőt lezáró 7. etap. Ennek ellenére ők és az Orlando Terranova – Bernardo „Ronnie” Graue alkotta argentin páros (#310) is a legjobb húszból várhatják a folytatást, sorban a tizenötödik, a tizenhatodik és a tizenhetedik helyen. Nazareno Lopez és Sergio Lafuente feljött az összetett hetvenötödik helyre.

A vasárnapi pihenőnap után a 2016-os Dakar Rali a hétfői 8. etappal folytatódik tovább. Az argentin Salta és Belén városa között 393 kilométer hosszú versenytáv vár az indulókra.

A 2016-os Dakar Rali 7. etapjának MINI ALL4 Racing eredményei

Pilóta

Navigátor

#

Csapat

Helyezés

Idő

Nasser Al-Attiyah
(katari)

Mathieu Baumel
(francia)

300

AXION X-raid csapat

4

022:04:04 +00:17:36

Joan „Nani“ Roma (spanyol)

Alex Haro
(spanyol)

304

AXION X-raid csapat

12

023:07:31 +01:21:03

Orlando Terranova
(argentin)

Bernardo „Ronnie“ Graue
(argentin)

310

AXION X-raid csapat

17

023:47:16 +02:00:48

Mikko Hirvonen
(finn)

Michel Périn
(francia)

315

AXION X-raid csapat

5

022:19:21 +00:32:53

 

 

 

 

 

 

Erik van Loon
(holland)

Wouter Rosegaar
(holland)

306

Van Loon Racing

11

023:04:09 +01:17:41

Boris Garafulic
(chilei)

Filipe Palmeiro
(portugál)

313

X-raid csapat

16

023:44:44 +01:58:16

Harry Hunt
(brit)

Andreas Schulz
(német)

323

X-raid csapat

13

023:15:28 +01:29:00

Adam Malysz
(lengyel)

Xavier Panseri
(francia)

325

ORLEN csapat

-

-

Jakub „Kuba“ Przygonski
(lengyel)

Andrei Rudnitski
(belarusz)

327

ORLEN csapat

15

023:37:55 +01:51:27

Stephan Schott
(német)

Holm Schmidt
(német)

331

X-raid csapat

-

-

Nazareno Lopez
(argentin)

Sergio Lafuente
(uruguayi)

351

X-raid csapat

75

035:59:39 +14:13:11

Guo Meiling
(kínai)

Min Liao
(kínai)

360

Perfect China Health 100 Yong csapat

-

-

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés