Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW K 1600 B

Concept 101 tanulmánya 2015 eleji, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este keretében tartott bemutatóján a BMW Motorrad mély benyomást keltően írta tovább a BMW Motorrad koncepciómotorok történetét. Most meg is valósult a végtelen országutak motoros élménye, azaz a szabadság és a függetlenség, illetve a Grand American Touring BMW Motorrad általi interpretációja, mégpedig immár sorozatgyártású motorkerékpár formájában - bemutatkozik az új bagger, a BMW K 1600 B.

BMW Motorrad
·
Brands
·
K sorozat
·
K 1600 B
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~230,15 KB)
  
Photos(18x, ~56,97 MB)
A letölthető sajtóanyag immár a K 1600 B részletes bemutatását tartalmazza.

Az új K 1600 B – érzelemgazdag és vonzó hathengeres, exkluzív bagger-stílusban

Concept 101 tanulmánya 2015 eleji, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este keretében tartott bemutatóján a BMW Motorrad mély benyomást keltően írta tovább a BMW Motorrad koncepciómotorok történetét. Most meg is valósult a végtelen országutak motoros élménye, azaz a szabadság és a függetlenség, illetve a „Grand American Touring” BMW Motorrad általi interpretációja, mégpedig immár sorozatgyártású motorkerékpár formájában – bemutatkozik az új bagger, a BMW K 1600 B.

 

Nagyteljesítményű, intenzív érzelmeket ébresztő és exkluzív motorkerékpárként fogalmazza meg a jól ismert soros, hathengeres motorral szerelt és tekintélyes, 118 kW (160 LE) teljesítményű, új K 1600 B – amint már a Concept 101 tanulmány is – a „The Spirit of the Open Road” mottóját. Az elegancia, az erő és a luxus kétkerekű megtestesítőjeként minden utat, minden túrát és minden pillanatot különösen intenzív élménnyé varázsol.

 

 

Karakteres vonalvezetés mélyre nyúló farkialakítással és férfias színvilággal a lezser, mégis dinamikus elegancia kifejezőjeként

Formai nyelvezete tekintetében az új, teljes egészében feketére (Blackstorm metallic/fekete futómű- és hajtáslánc-elemek) fényezett K 1600 B a bagger-modellek jellegzetes stílusában felel meg ezen elvárásoknak. Ezzel azon exkluzív custom-bike különlegességekre emlékeztetve jelenik meg, amelyek elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban örvendenek nagy népszerűségnek. A bagger alapvető jellegzetességei cseppalakú sziluettje, amely az első burkolatban éri el legmagasabb pontját, megnyújtott, hátrafelé ereszkedő vonalai, valamint e vonalvezetésbe harmonikusan illeszkedő, alacsonyra szerelt oldaldobozai, amerikai stílusban integrált hátsó lámpákkal. Új, teljes egészében krómozott kipufogódobok simulnak a menetiránnyal párhuzamosan, s így különösen harmonikusan a bagger-formavilágba.

 

Túlnyomórészt a BMW hathengeres túramotorkerékpárja, a K 1600 GT műszaki alapjaira épülve a K 1600 B teljes egészében új tervezésű farkialakítással valósítja meg hátrafelé ereszkedő vonalvezetését. A bagger modell így nem csupán különösen lapos és megnyújtott benyomást kelt, hanem új hátsó vázelemének köszönhetően jóval alacsonyabb üléspozíciót kínál az utas számára.

 

 

Újszerű kialakítású oldaldobozok és felhajtható hátsó sárvédő a kerék könnyű kiszerelhetősége szolgálatában

Az oldaldobozok újszerű, laposabb fedéllel és mélyebb doboztesttel kiformált kialakítása különösen kényelmes és jó helykihasználású pakolást tesz lehetővé. A hátsó sárvédő a hátsó kerék könnyű kiszerelését segítve felhajtható.

 

 

Hangsúlyos megjelenés, hatékony szél- és esővédelem

Kisméretű, dinamikus szélvédővel kialakított burkolata kifejezetten impozáns és erőteljes hatást kölcsönöz a K 1600 B számára. A különösen hatékony szél- és esővédelem érdekében a szélterelő szárnyidomok alatti oldalsó burkolati elemek mélyen hátranyúló formát kaptak. A motoros kezét szélterelő idomok védik. Hasonlóképpen harmonikusan illeszkedik e formai nyelvezetbe a két visszapillantó tükör, amelyek a mögöttes forgalomra való jó hátralátás érdekében aszférikus részt is magukban foglaló, nagy tükörfelületekkel rendelkeznek.

 

 

Dynamic ESA elektronikus futómű már alapkivitelben automatikus csillapítás-szabályzással

Dynamic ESA elektronikus szabályzású futóművével, illetve annak Road és Cruise beállításaival az új K 1600 B a színvonalas kényelem, menetstabilitás és dinamika egyéni ötvözetével kínálja a motorozás semmi mással össze nem téveszthető élményét.

 

Road alapállásban a csillapítás teljesen automatikusan, a legmagasabb színvonalú kényelem és a mindenfajta útfelületen lehető leghatékonyabb vonóerő-átadás jegyében alakul. Cruise csillapítás-üzemmódban a K 1600 B ezzel szemben alacsony sebességtartományokban biztosít igen lágy, kimondottan kényelmes motorozást.

 

 

Új tolatássegítő rendszer a kényelmes manőverezés és Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltásokhoz

Igazán könnyű manőverezést tesz lehetővé a K 1600 B tolatássegítő rendszere, amely a baloldali kormánymarkolatról kényelmesen, egyszerű gombnyomással aktiválható. A motorkerékpár mozgása ezután a motorindító gomb megnyomásával indítható.

 

A tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltások lehetőségét kínálja az extrafelszerelésként rendelhető Pro váltóasszisztens, amellyel a sebességváltások nagy része elvégezhető ilyen kényelmes módon.

 

 

Kényelmes lábtartópadok a „Feet Forward” üléspozícióhoz és extrafelszerelésként exkluzív kovácsolt könnyűfém keréktárcsák az egyéni kialakításokhoz

A BMW Motorrad kiegészítők, valamint a gyári extrafelszerelések kínálata nem hagyhat kívánnivalót a K 1600 B egyéni kialakítási lehetőségei terén sem. Ilyen például a kényelmes utas-lábtartópad, amely a vezető különösen kényelmes „Feet Forward” pozíciót nyújtó hasonló elemeivel egészíthető ki. Az új K 1600 B karaktere 11 duplaküllős dizájn szerinti, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákkal tehető még exkluzívabbá.

 

 

Az új BMW K 1600 B különlegességei – Áttekintő:

 • Soros, hathengeres motor, 7750-es percenkénti fordulatszámnál 118 kW (160 LE) teljesítménnyel, 5250-es fordulatnál 175 newtonméter maximális forgatónyomatékkal, illetve Euro 4 minősítéssel
 • Bagger-dizájn hangsúlyosan megnyújtott, áramvonalas sziluettel és lapos farkialakítással
 • Alacsony hátsó vázelem a jelentősen mérsékelt hátsó magasság és a jóval alacsonyabb utas-üléspozícióval (-7 centiméter) a jellegzetes bagger-külső szolgálatában
 • Gyárilag rögzített oldaldobozok újszerű felosztással és amerikai stílusban integrált hátsó lámpákkal
 • Teljes egészében krómozott, vízszintesen elhelyezett kipufogódobok, bordázott végidommal
 • Felhajtható hátsó sárvédő a kerék könnyű kiszerelhetősége szolgálatában
 • Különösen hatékony szél- és esővédelem, szélterelő szárnyidomokkal és mélyen hátranyúló oldalsó burkolati elemekkel
 • A bagger-modellekre jellemző rövid szélvédő, elektromos állítással
 • Dynamic ESA elektronikus futómű már alapkivitelben Road és Cruise üzemmódokat kínáló, automatikus csillapítás-szabályzással
 • Gyári extrafelszerelésként új tolatássegítő rendszer a kényelmes manőverezés szolgálatában
 • Gyári extrafelszerelésként Pro váltóasszisztens a tengelykapcsoló működtetése nélküli fel- és visszaváltásokhoz

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés