Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW szponzorként és szakmai támogatóként lép be az e-sport világába

A bajor prémiumgyártó az öt legnagyobb virtuális csapattal kötött iránymutató együttműködést.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
·
Sport
·
Esports
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,2 KB)
  
Photos(31x, ~531,4 MB)
  More below article text
A mellékelt képanyagok mindegyike a koronavírus terjedésének időszaka előtt készült.

A bajor prémiumgyártó az öt legnagyobb virtuális csapattal kötött iránymutató együttműködést.

A BMW elkötelezett partnerként támogatja a számítógépes játékok, online platformok és verseny-szimulátorok osztatlan térnyerését, amely a technológia fejlődésével párhuzamosan, kiváltképp a most felnövő generáció körében ugrásszerű növekedésnek indult. A bajor prémiumgyártó első ízben 2017-ben, a League of Legends Párizsban megrendezett európai döntőjének hivatalos partnereként vonta magára a virtuális sport iránt rajongó emberek figyelmét, majd a verseny-szimulátorok köré szervezett SIM Racing 2019-es szezonjának BMW Weltben megrendezett BMW SIM LIVE premierjével meg is szilárdította a helyét az e-sport világában. A BMW most az öt legbefolyásosabb és legsikeresebb virtuális csapat szakmai támogatásával fokozza tovább jelenlétét a műfajban.

Az e-sport elképesztő ütemű fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, a világ minden országából egyre több játékos mérkőzik meg egymással az online térben.

„Az e-sport mára meghatározó iparággá fejlődött fel. Belépésünkkel olyan hosszú távon fenntartható, globális partnerré kívánunk válni, amely szakmai támogatásáról biztosítja a csapatokat és a műfaj egészét, a napjainkra jellemző bizonytalanság alatt és után egyaránt” – fogalmazott Jens Thiemer, a BMW márkamenedzsmenti részlegének vezetője. „A világ legjobb csapataival fogunk össze, hogy járműtervezési és innovációs szaktudásunkat kiaknázva hosszú távon segítsünk formálni az iparág jövőjét. Elköteleződésünk egy újabb fontos mérföldkő a márka történetében: az e-sport kivételesen hatékonyan egészítheti ki marketingtevékenységeinket, sőt mi több, minden résztvevő számára érzelmekben gazdag gyártóvá válhatunk” – tette hozzá.

A BMW és az öt legsikeresebb e-sport csapat

Hogy még tovább szilárdítsa jelenlétét az iparágban, a BMW a világ öt legnagyobb e-sport szervezetével kötött hosszú távú együttműködést: az egyesült államokbeli Cloud 9, a nagy-britanniai Fnatic, a kínai Funplus Phoenix, a németországi G2 Esports és a dél-koreai T1 csapattal. Mindegyikük több mint 200 játékossal nevez be az évente megrendezett League of Legends versenyre. A 2009-ben elindított virtuális megmérettetés minden kétséget kizáróan a világ legnépszerűbb és legjelentősebb online játékterévé nőtte ki magát, amelybe naponta egyidejűleg több mint nyolcmillió játékos kapcsolódik be a világ minden pontjáról. A League of Legends (LoL) tavalyi párizsi döntőjét hozzávetőlegesen 44 millió rajongó követte figyelemmel élő online streamben otthonról. Az online térben ezen felül számos egyéb platform is látogatható, így például a Dota 2, a FIFA, a Fortnite vagy a Rocket League, amelyeket a jövőben ugyancsak szakmai támogatásáról biztosíthat a BMW. A bajor prémiumgyártó nem csupán szponzorként kíván a támogatott csapatok mellé állni, hanem erőteljes partnerként is, amely segít minél szélesebb közönséghez eljuttatni az e-sport tevékenységeit. „Hosszú távú célunk, hogy tovább bővítsük sportolói csapatunk portfólióját” – mondta Jens Thiemer.

„United in Rivalry”

Az e-sport világát mindig is meghatározta a csapatok versenyszelleme és az örökös rivalizálás, miközben minden csapat egyformán osztozik a játék iránti határtalan szenvedélyben. A résztvevőket a „United in Rivalry” (szabad fordításban „Együtt a versengésben”) mottó fogja össze, napjaink bizonytalanságában és globális kihívásai közepette minden eddiginél jobban. A csapatok a #unitedinrivalry hashtag alatt osztják meg az Instagramon, a Twitteren, a Facebookon, a WeChat-en és a többi közösségimédia-felületen versenyeiket, amellyel nem csupán szórakoztatják rajongóikat, de népszerűsítik is az e-sport iparágát. A csapatok maximálisan betartják a virtuális világ etikettjét, tisztelik egymást és otthonról versenyeznek. A #unitedinrivalry hashtaget így a #unitedathome (szabad fordításban „Együtt otthonról“) hashtag egészíti ki.

„Nagyon izgatottak vagyunk, amiért a BMW-vel tudjuk gyarapítani együttműködéseinket és ezzel még tovább fokozzuk teljesítményünket. Szeretettel köszöntjük a velünk együtt partnerségre lépő csapatokat, akikkel fantasztikus versenyeket vívunk majd” – mondta Jack Etienne, a Cloud 9 társalapítója és elnök-vezérigazgatója.

„A Fnatic-nál elkötelezettek vagyunk a technológia és az innováció kiaknázásával elérhető maximális teljesítmény és maximális élmény mellett. Ezek azok az értékek, amelyek tökéletes partnerré avanzsálnak minket a BMW szemében, és amelyek mentén minden játékosunkat újabb szintre emelhetjük. Úttörőként, a legnagyobb tehetségekkel és a legjobb csapatokkal felvértezve izgatottan várjuk a BMW-vel közös munkát, amely mentén együtt építjük az e-sport jövőjét” – így Glen Calvert, a Fnatic technikai vezetője.

„Egészen fantasztikus, hogy egy olyan világhírű márka, mint a BMW, a Funplus Phoenix oldalán lép be az e-sport világába. A BMW évszázados történelemmel, elismerésre méltó technológiai szaktudással és világméretű hírnévvel büszkélkedhet. Együttműködésünk újabb lendületet ad az iparágnak és csúcsteljesítményt garantál ebben az új korszakban” – fogalmazott Chun Li, a Funplus Phoenix elnök-vezérigazgatója.

„A G2 Esports a játékon belül és kívül egyaránt úttörőnek számít, amely napról napra igazolást nyer hihetetlen versenyképességünkkel, szórakoztató tartalmainkkal és a rajongóinknak közvetített energiáinkkal. A BMW oldalán egy hatalmas tömeghez szóló birodalmat építünk, amelyben a legjobb innovációk szolgálják ki közösségünk tagjait. Együttműködésünk messze túlmutat a szponzoráción, hiszen egy közös törekvés arra, hogy reflektorfénybe gurítsuk az e-sport erejét és fontosságát” – nyilatkozta Carlos „ocelote” Rodriguez, a G2 Esports elnök-vezérigazgatója.

„A legelitebb e-sport szervezetekkel együtt a T1 is izgatott, hogy a BMW-vel léphet partnerségre és ezzel új szintre emelheti az iparág innovációs és szórakoztató erejét. A T1 teljes családja izgalommal telve vág bele a közös munkába, amely új tartalmakban, új termékekben és új programokban gyümölcsözik majd” – tette hozzá Joe Marsh, a T1 elnök-vezérigazgatója.

Az információk megosztása és a technológia átörökítése

A BMW e-sport csapatokkal kiépített együttműködése rendkívül széleskörű és messze túlmutat a szponzoráción. Mint ilyen, a BMW többek között mérnökei szaktudását és járműtervezői tapasztalatát is megosztja az e-sport öt legnagyobb csapatával, hogy együtt olyan hardverek és olyan szoftverek legyártására legyenek képesek, amelyek leginkább kiszolgálják a játékosok igényeit.

A csapatok látványos BMW modelleket használnak majd

Együttműködése részeként a BMW hivatalos autókat is biztosít a csapatok számára, akik feltűnő fényezéssel, egyedülálló motívumokkal és saját logójukkal látják el a járműveket. A látványos BMW modelleket a csapatok és a BMW tervezői közösen dolgozzák ki. A négykerekűek a csapatok egyediségét hirdetik, a látványos fényezéseknek köszönhetően pedig mindegyiket könnyen felismerhetik a játékosok, illetve a szervezetek.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés