Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW legendás pilótái ismét rajthoz állnak – ezúttal a nürburgringi 24-órás megmérettetés betétfutamán

+++ A BMW M divízió és a BMW Group Classic a világ legismertebb versenypályáján is megrendezi a legendák összecsapását +++ Idén 50 éves a BMW M GmbH és az idei lesz az 50. nürburgringi 24-órás megmérettetés, így a betétfutamon való részvétel alsó korhatára is 50 év +++ A legendás pilóták történelmi köntösbe csomagolt BMW M2 CS Racing versenyautókkal gurulnak fel a rajtrácsra +++

BMW Motorsport
·
Örökség
·
BMW örökség
·
BMW M2 Cup
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

+++ A BMW M divízió és a BMW Group Classic a világ legismertebb versenypályáján is megrendezi a legendák összecsapását +++ Idén 50 éves a BMW M GmbH és az idei lesz az 50. nürburgringi 24-órás megmérettetés, így a betétfutamon való részvétel alsó korhatára is 50 év +++ A legendás pilóták történelmi köntösbe csomagolt BMW M2 CS Racing versenyautókkal gurulnak fel a rajtrácsra +++

A BMW M GmbH az 50. ADAC TotalEnergies nürburgringi 24-órás megmérettetés betétfutamaként is elindítja a legendás pilóták főszereplésével megálmodott BMW M Race of Legends összecsapást. A nagyteljesítményű sportautókat építő divízió a BMW Group Classic közreműködésével ikonikus, világhírű pilótákból álló rajtrácsot állít össze. A BMW legendás pilótái a nürburgringi 24-órás megmérettetés május 28-i rajtja előtt megrendezendő, 30 perces betétfutamon néznek ismét farkasszemet egymással. A részvétel alsó korhatára 50 év.

A műszakilag teljesen egyforma BMW M2 CS Racing versenyautók volánjánál a német Dirk Adorf, az egyesült államokbeli Bill Auberlen, a venezuelai Johnny Cecotto, az egyesült államokbeli Eddie Cheever, a német Harald Grohs, a német Olaf Manthey, a német Jochen Mass, az olasz Arturo Merzario, a brit Steve Soper, Leopold bajor herceg, a holland Franciscus van Meel és a belga Eric van de Poele foglal majd helyet.

A német Jochen Neerpasch, a BMW Motorsport GmbH társalapítója és az aktuális BMW Junior Team mentora, valamint Leopold bajor herceg, a BMW Group Classic márkanagykövete az exkluzív esemény védnökeiként is támogatni fogják a versenyzőket.

A 365 lóerős BMW M2 CS Racing versenyautók a betétfutamra az 1970-es évek ikonikus BMW M versenydizájnját öltik magukra, tisztelettel adózva a BMW M GmbH legendás motorsport-történelme előtt. A versenyautók fényezései az egyes pilóták beazonosítása végett azonban némileg különbözőek lesznek egymástól.

„A nürburgringi 24-órás megmérettetés hétvégéjén hatalmas jubileumi partival ünnepeljük meg a BMW Motorsport és a BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját. A nézők és a rajongók számára a BMW M sikertörténetének számos fénypontjával készülünk. Ezek egyike a BMW M Race of Legends betétfutam lesz, amelynek rajtrácsára ritkán látható pilótalegendák gurulnak majd fel. Szeretnénk megköszönni az ADAC e.V.-nek, hogy lehetőséget biztosított erre számunkra” – mondta Franciscus van Meel, a BMW M GmbH vezérigazgatója.

A tizenkét legenda az alábbi menetrend szerint gurul majd fel a rajtrácsra:

2022. május 26. csütörtök

09:50 – 10:10 Első szabadedzés

10:20 – 10:40 Második szabadedzés

2022. május 27. péntek

15:40 – 16:10 Harmadik szabadedzés

16:20 – 16:30 Időmérő

2022. május 28. szombat

13:40 – 13:50 Felsorakozás

14:00 – 14:30 Verseny

A rajongók a paddockban is találkozhatnak majd a pilótákkal, ahol szelfizni és autogramokat kérni is lehet majd tőlük.

A látványos BMW M Race of Legends betétfutam exkluzív partnere a Goodyear, aki erre a futamra és a BMW M2 Cup Germany idei megmérettetéseire egyaránt verseny-gumiabroncsokkal szereli fel a BMW M2 CS Racing versenyautókat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés