Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Immár hetedik alkalommal indult el a SUHANJ! Alapítvány csapata a Berlin Marathonon a BMW Group Magyarország támogatásával

A SUHANJ! Alapítvány és a BMW Group Magyarország kapcsolata immár hét évre nyúlik vissza, amelynek keretében az Alapítvány minden évben lehetőséget kap, hogy részt vehessen fogyatékkal élő futókkal a BMW Berlin Marathonon, melyre csak sorsolás útján lehet bejutni.

Vállalati
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,16 KB)
  
Photos(1x, ~2,77 MB)

A SUHANJ! Alapítvány és a BMW Group Magyarország kapcsolata immár hét évre nyúlik vissza, amelynek keretében az Alapítvány minden évben lehetőséget kap, hogy részt vehessen fogyatékkal élő futókkal a BMW Berlin Marathonon, melyre csak sorsolás útján lehet bejutni.

A SUHANJ! Alapítvány tizenkét éve osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Rendszeres edzéseket szerveznek számukra, ott vannak minden nagyobb futóversenyen és létrehozták hazánk első teljesen akadálymentes edzőtermét, a SUHANJ! Fitness-t.

Idén három mozgássérült sportoló handbike kategóriában, három látássérült futó hét guide (kísérő) által segítve és egy végtaghiányos futó vett részt a marathonon a BMW Group Magyarországnak köszönhetően. A fogyatékkal élő sportolók közül hárman is életük első maratonját teljesítették a világ egyik legnagyobb maratonjának számító berlini versenyen, Nagymáté Sándor handbike versenyző pedig a 23. helyen ért célba a mintegy 100 fős mezőnyben.

A 48. BMW Berlin Marathonon világrekord született, a 37 éves Eliud Kipchoge az első perctől kezdve senkiben nem hagyott kétséget afelől, hogy nagyszerű formában van, és határozottan vette célba saját eddigi rekordját, amely egyben világcsúcs is. A kétszeres olimpiai bajnok a verseny első felét egy óra alatt teljesítette. Ezt a tempót nem tudta tartani egészen a célig, ott a BMW i4-es kísérőautó időmérője 2:01:09-et mutatott – pontosan fél perccel kevesebbet, mint Kipchoge korábbi világrekordideje, melyet a BMW Berlin Marathonon ért el 2018-ban. A kenyai futó immár négyszer diadalmaskodott Berlinben, és az etióp Haile Gebrselassie-val osztozik a rekordgyőztes címen.

A BMW Group főtámogatóként számos elektromos járművet biztosított az eseményhez, többek között az új BMW i4, iX és iX3 modelleket, illetve a CE04 elektromos robogót.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés