Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A Bulldog Racing idén is megméreti a MINI John Cooper Works versenyautókat a Nürburgring 24-órás futamán

A privát színekben induló istálló két MINI John Cooper Works versenyautót gurít fel a Zöld Pokol rajtrácsára. Az egyik volánja mögött John Cooper unokája, Charlie Cooper foglal majd helyet.

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

A privát színekben induló istálló két MINI John Cooper Works versenyautót gurít fel a Zöld Pokol rajtrácsára. Az egyik volánja mögött John Cooper unokája, Charlie Cooper foglal majd helyet.

Tavaly óta tartó, rendkívül sikeres tesztidőszakát követően a Bulldog Racing idén ismét rajthoz áll a Nürburgring 24-órás futamán. A 2023. május 18-21. között megrendezendő hétvégére a privát színekben induló csapat két MINI John Cooper Works versenyautót nevezett be. A közönség kedvencévé avanzsált, piros-fehér karosszériafényezést és 112-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó idén is az SP3T kategóriában, a hatfokozatú manuális váltóval szerelt, vadonatúj MINI John Cooper Works modell pedig a VT2-FWD kategóriában száll majd versenybe, 126-os rajtszámmal.

„A tisztán elektromos márkává fejlődés felé vezető úton a hálózatról tölthető MINI John Cooper Works modellek koncepcióin is gőzerővel dolgozunk. Nagy örömmel tölt el minket, hogy a Nürburgring idei 24-órás futamán a Bulldog Racing két MINI John Cooper Works versenyautóval is rajthoz áll” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Miután idén már két hosszútávú futamot is teljesített, a nürburgringi 24-órás versenyen Charlie Cooper, a klasszikus Mini Coopert 1961-ben feltaláló John Cooper unokája is bemutatkozik. A brit sportember sikeresen kvalifikálta magát a Zöld Pokolként is emlegetett Nürburgringre. A pilóták teljes névsorát és a versenyautók specifikációit egy későbbi időpontban jelenti be az istálló.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés