Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A Duesenberg SJ nyerte a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetését

+++ Idén is káprázatos fináléval zárult a világ legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepsége a Comói-tó partján +++ A nemzetközi zsűri a hétvége abszolút győzteseként a Duesenberg SJ Speedster luxusautót koronázta meg +++ A négykerekű elegancia és az időtlen szépség háromnapos fesztiválján a rajongók egyként ünnepelték az autózás, a vezetési élmény és a technológiai kiválóság iránti szenvedélyt +++

Veterános események
·
Örökség
·
BMW örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

+++ Idén is káprázatos fináléval zárult a világ legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepsége a Comói-tó partján +++ A nemzetközi zsűri a hétvége abszolút győzteseként a Duesenberg SJ Speedster luxusautót koronázta meg +++ A négykerekű elegancia és az időtlen szépség háromnapos fesztiválján a rajongók egyként ünnepelték az autózás, a vezetési élmény és a technológiai kiválóság iránti szenvedélyt +++

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 ismét lélegzetelállító három napot varázsolt a festői szépségű Comói-tó partjára, ahol a történelmi járműkülönlegességek magával ragadó szépségversenyének idén is a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda parkja adott otthont. Az eseményen a megannyi rajongó és a számtalan meghívott vendég mellett a nemzetközi sajtó elismert képviselői is tiszteletüket tették. A szépségverseny zsűrije nyolc kategóriában hirdetett aranyérmest, majd végül a május 19-21. közötti hétvége abszolút győztesét is kiválasztotta.

A történelmi járműkülönlegességek idei szépségversenyét a J. Gurney Nutting & Company Ltd. brit karosszériaépítő manufaktúra 1935-ben elkészített luxusautója, a Duesenberg SJ Speedster nyerte. Büszke tulajdonosa, William Lyon a vasárnapi gála fénypontjaként vehette át a hétvége legfényesebb trófeájaként ragyogó „BMW Group Trophy – Best of Show” elismerést. A díjat Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója és a Concorso d'Eleganza Villa d'Este elnöke, valamint Wilhelm Schmid, az A. Lange & Söhne óramanufaktúra vezérigazgatója adta át a színpadon. A fényes trófea mellett a győztes az A. Lange & Söhne egyedi, 18 karátos fehéraranyból készült 1815 CHRONOGRAPH modelljét is megkapta.

A Duesenberg luxusautót Gary Cooper, Clark Gable, Greta Garbo, James Cagney és számos más sztár is vezette az 1930-as években, nem is beszélve Jay Gatsby-ről „A nagy Gatsby” című remake-ben. A modellt építő manufaktúra alapítói, Fred és August Düsenberg 1880-ban vándoroltak ki a németországi Vesztfáliából az Egyesült Államokba, ahol motorsport-sikereikkel pillanatok alatt hírnevet szereztek maguknak. A Duesenberg luxusautók – immár „ue” betűkkel írva – magabiztosan foglalták el az autópiac csúcsán a kisszériában készített exkluzív modellek trónját, amelynek éke az 1932-ben elkészített, extravagáns SJ modell volt. A kompresszorral felvértezett autó 320 lóereje mintegy 220 km/órás végsebesség elérését tette lehetővé, amellyel párhuzamosan a Duesenberg luxusautók a négy keréken kínált minőség abszolút szinonimájává értek.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 közönségdíját a Pininfarina/Scaglietti elegáns karosszériamunkáját viselő, 1961-es Ferrari 250 GT Spyder California hódította el. Tulajdonosa, Jonathan Hui ezzel elnyerte a „Coppa d’Oro Villa d’Este” trófeát.

A világ legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepségének idei felvonásán első ízben adták át a legszebb motorhangot elismerő „Trofeo Il Canto del Motore” díjat: a kitüntetést napjaink egyik legnagyszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann adta át a belga Christophe Count d’Ansembourg-nak és 1970-es Porsche 917 K sportautójának.

A nagyközönség idén végre ismét testközelből élhette át a Comói-tó partján életre hívott eseményt. A vasárnapi fesztiválnapra idejekorán elkelt az összes belépő, így a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 szervezői a szombati napra is készültek látványossággal, a müncheni gyökerekkel rendelkező autórajongók legnagyobb örömére: az Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény részeként számos BMW klub vonultatta fel a Villa Erba szálloda területén a legkülönlegesebb bajor modelleket. A mintegy 160 darab autót több mint 6 000 érdeklődő rajongta körül.

A vasárnapi, hasonlóan sokszínű fesztiválnapra több mint 9 000 ember látogatott ki. A látványosságok között Yoann Bourgeois táncművész lélegzetelállító előadása, a Le Mans-i 24-órás futam százéves történetét káprázatos versenyautók mentén bemutató kiállítás és a történelmi járműkülönlegességeket felvonultató szépségverseny kategóriáinak indulói is megtalálhatók voltak. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 fesztiválnapjának résztvevői egyként ünnepelték az autózás, a vezetési élmény és a technológiai kiválóság iránti szenvedélyt.

A Comói-tó partján megrendezett esemény idén is tartogatott ünnepi pillanatokat. A szervezők a „PORSCHE AT 75: DELVING INTO THE STUTTGART LEGEND’S ICONIC AND ECCENTRIC BACK CATALOGUE” kategóriát és a „A CENTURY OF THE 24 HOURS OF LE MANS: HEROES OF THE MOST FAMOUS RACE IN THE WORLD” kategóriát is az autóipar történelmének magával ragadó évfordulói előtt tisztelegve hívták életre.

A „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetést, a nyolc kategória díjait és a különleges trófeákat elhódító autókülönlegességek listája a csatolt dokumentumban található.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés