Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Közel 120 ezren nyerhettek betekintést a jövőbe a Campus Fesztiválon a BMW Group Gyár Debrecen közreműködésével

A debreceni közösség mindennapjaihoz már most számtalan szálon kötődő BMW Group Gyár Debrecen a nagyközönség számára rendkívül ritkán látható BMW i Vision Circular tanulmányautóval, prémium standdal, saját színpaddal és rengeteg lelkes munkatárssal várta a Campus Fesztivál rekordszámú, mintegy 118 ezer fős közönségét.

Technológia
·
Vállalati
·
Kulturális ügyek
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
 

Press Contact.

Reka Jenei
BMW Magyarország

Tel: +36-52-33-3800

send an e-mail

A sajtóközlemény mellékletei között egy, a 15. Campus Fesztiválon készült videóformátumú összefoglaló is található.

A debreceni közösség mindennapjaihoz már most számtalan szálon kötődő BMW Group Gyár Debrecen a nagyközönség számára rendkívül ritkán látható BMW i Vision Circular tanulmányautóval, prémium standdal, saját színpaddal és rengeteg lelkes munkatárssal várta a Campus Fesztivál rekordszámú, mintegy 118 ezer fős közönségét.

Hatalmas sikerrel zárult a debreceni 15. Campus Fesztivál: a négynapos rendezvény 2023-ra a legnagyobb magyar közönséget célzó fesztivállá nőtte ki magát. A péntek telt házat hozott, a Parov Stelar, Azariah, valamint a Tankcsapda nevével fémjelzett napon több mint 35 ezren látogattak el a Nagyerdei Stadionhoz.

A Debrecenben 2025-ben tisztán elektromos járművek gyártását megkezdő BMW Group Gyár Debrecen már az építkezés éveiben is aktív résztvevője a város pezsgő életének, így a sokak által egész évben várt Campus Fesztiválon is magától értetődő volt a vállalat debreceni csapatának részvétele. A bajor prémiumgyártó kivételes programokkal és aktivitásokkal készült az eseményre. A Campus Fesztivál helyi érdekeltségű vállalatokat felvonultató Job Street-jén hatalmas érdeklődés övezte a BMW Group rendkívül látványos, légies standját, ahol az épülő gyár munkatársai fogadták az érdeklődőket, és amely helyszínéül szolgált többek között a Hans-Peter Kemserrel, a BMW Group Gyár Debrecen igazgatójával folytatott beszélgetéseknek és a nyereményjátékoknak is.

„A Campus Fesztivál az év egyik legfontosabb eseménye a Debrecenben és a környező településen élőknek, így örömmel töltött el bennünket az, hogy rendezvényen bemutatkozhattunk, az pedig még inkább, hogy a standunkon ilyen lelkesedéssel és kíváncsisággal fordultak hozzánk a fesztiválozók. A BMW Groupnál szerte a világon arra törekszünk, hogy a helyi képviseleteink szerves részévé váljanak a környezetüknek. Debrecenben is minden lehetőséget megragadunk arra, hogy a régióban élők számára fontos aktivitásokban részt vállaljunk, a közösséget építő kezdeményezéseket, programokat támogassuk. Köszönet illeti a munkatársainkat, akik a négynapos rendezvényen a legnagyobb odaadással tájékoztatták a sokezer érdeklődőt” – mondta el Hans-Peter Kemser.

A BMW Group által bemutatott legexkluzívabb jármű – egyben a Campus Fesztivál óriási népszerűségnek örvendő attrakciója – a bajor prémiumgyártó 2040-re előirányzott kompakt modellcsaládját előrevetítő tanulmányautó, a BMW i Vision Circular volt. A nagyközönség előtt Magyarországon először látható modell a BMW Group azon átfogó, minden részletre kiterjedő felfogását testesíti meg, amelynek középpontjában a hosszútávon fenntartható személyes mobilitás áll. A négyüléses, teljes egészében elektromos meghajtással szerelt járművet a mérnökök következetesen a gazdasági körforgás alapelvei mentén fejlesztették ki, a száz százalékban újrahasznosított anyagok felhasználása és a százszázalékos újrahasznosíthatóság jegyében. Mint ilyen, a tanulmányautó innovatív ötletek sorát foglalja magába, amelyek a fenntarthatóságot új, inspiráló kisugárzással ötvözik. Fenntarthatósági szempontból a NEUE KLASSE modellgeneráció kifejlesztése során a BMW i Vision Circular tanulmányautó esetében is alkalmazott gondolkodásmódot követik majd, azonban a BMW i Vision Circular tanulmányautó nem a várva várt NEUE KLASSE. Az új, tisztán elektromos meghajtású modellgeneráció legelső, sorozatgyártású modelljei 2025-ben készülnek majd el, mégpedig a BMW Group debreceni gyárában.

„A lehetőség, hogy a BMW i Vision Circular tanulmányautót kiállíthattuk és ilyen közvetlen módon mutathattuk be Debrecenben, rendkívül fontos. A tanulmány autó nemcsak a mi csapatunkat nyűgözte le, de a fesztivál vendégeit is, kortól és nemtől függetlenül, sőt attól is, hogy érdeklődnek-e az autózás világa iránt” – mondta Jenei Réka kommunikációs vezető.

A BMW Group Gyár Debrecen egy könnyűzenei programokat kínáló színpaddal is képviseltette magát a Campus Fesztiválon. A rendre fantasztikus hangulatú koncerteknek otthont adó különleges BMW iFACTORY színpad az épülő üzem által képviselt értékek jegyében született meg. A körforgásra utaló vizuális jegyeket és jövőbe mutató technológiai felsorakoztató színpadra szerelt napelemek látták el árammal a prémium színvonalú hang- és fénytechnikát és maga a színpad is nagyrészt újrahasznosított anyagok felhasználásával készült.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. Az elmúlt egy évben hatalmas fejlődésen ment át a BMW Group Gyár Debrecenben mind a toborzás, mind az építkezés a terén: a létszám az ötszörösére emelkedve elérte az 500 főt és egyre több és több épület kezdi elnyerni a végleges formáját. A BMW Group Gyár Debrecen 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés