Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megkezdődött az új BMW X2 sorozatgyártása

+++ Regensburgban új fokozatba kapcsolt az elektromos mobilitás térnyerése +++ A gyártókapacitás növelésével párhuzamosan az üzemben a harmadik, éjszakai műszak is beindult +++ Armin Ebner, a regensburgi gyár igazgatója: „A sorozatgyártás megkezdése csapatunk bátorságát élteti.” +++

Technológia
·
Vállalati
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártás és újrahasznosítás
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

+++ Regensburgban új fokozatba kapcsolt az elektromos mobilitás térnyerése +++ A gyártókapacitás növelésével párhuzamosan az üzemben a harmadik, éjszakai műszak is beindult +++ Armin Ebner, a regensburgi gyár igazgatója: „A sorozatgyártás megkezdése csapatunk bátorságát élteti.” +++

Mindössze néhány hete annak, hogy az új BMW X2 első hivatalos fényképei körbejárták a világot, a BMW Group regensburgi gyárában pedig máris megkezdődött a Sports Activity Coupé (SAC) modell második nemzedékének sorozatgyártása. A rendkívül rugalmas gyártási megoldásoknak köszönhetően Regensburgban mostantól a különböző hajtáslánc-technológiák egyazon gyártósoron látnak napvilágot, a belsőégésű erőforrásokkal szerelt modellektől kezdve, a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákon keresztül, egészen a tisztán elektromos meghajtású modellekig. A BMW Group regensburgi gyárában a BMW 1-es sorozat, a BMW X1 és a BMW X2 összesen több mint 1 000 példánya készül nap mint nap, az újdonságokat pedig a világ minden tájára szállítják.

„A BMW X2 és a tisztán elektromos meghajtású BMW iX2 sorozatgyártásával új fokozatba kapcsoljuk Regensburgban az elektromos mobilitás térnyerését” – fogalmazott Armin Ebner, az üzem igazgatója. „A második zéró emissziójú modell sorozatgyártásával tovább növeljük gyártókapacitásunkat” – tette hozzá, kiemelve, hogy a regensburgi létesítmény munkatársai egy emberként büszkék az új modellsorozat érkezésére. „A sorozatgyártás megkezdése csapatunk bátorságát élteti” – mondta Armin Ebner. Az elmúlt hónapokban a BMW Group regensburgi gyárának szakértői mindent megtettek annak érdekében, hogy az újdonságot „csendben” integrálják a gyár sorozatgyártási folyamataiba – az első prototípusoktól és előszériás példányoktól kezdve, az átfogó minőségellenőrzési rendszer biztosításán keresztül, egészen a teljes gyártócsapat szaktudásának továbbfejlesztéséig.

„Gyárunk teljes erőbedobással üzemel. A gyártókapacitás növelésével párhuzamosan beindítottuk Regensburgban a harmadik, éjszakai műszakot is, az újdonságok sorozatgyártását így már három műszakban végezzük” – fogalmazott Armin Ebner. Év végéig a BMW Group több mint 350 millió eurót invesztál a regensburgi üzem sorozatgyártási folyamatainak továbbfejlesztésébe, mintegy 500 új munkahelyet is teremtve ezzel.

Hatékony, zöld, digitális: BMW iFACTORY gyártási stratégiájával a BMW Group Regensburgban is új mércét állít fel, mialatt újraértelmezi az autógyártás jövőjének fogalmát. A regensburgi gyár így például a világ első olyan autóipari létesítménye, amely mesterséges intelligenciára támaszkodva, automatizáltan és teljes egészében digitálisan vizsgálja át, kezeli és jelöli meg a sorozatgyártásban érkező modellek lefényezett karosszériáját. Az üzem életében ez egy újabb lépés a digitális, intelligens hálózatba kapcsolt működés felé vezető úton.

*Átlagos üzemanyag-fogyasztási, illetve kombinált energiafogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok

A BMW iX1 xDrive30 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 16,8 – 18,1 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 0 gramm / km.

A BMW X1 xDrive30e átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 0,7 – 1,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztása (WLTP): 14,7 – 16,9 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 16 – 23 gramm / km.

A BMW X1 xDrive23i átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 6,5 – 7,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 146 – 163 gramm / km.

A BMW iX2 xDrive30 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 16,3 – 17,7 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 0 gramm / km; tisztán elektromos hatótávolsága (WLTP): 417 – 449 km.

A BMW X2 M35i xDrive átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 7,7 – 8,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 174 – 181 gramm / km.

A BMW X2 sDrive20i átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 6,0 – 6,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 136 – 148 gramm / km.

A BMW X2 sDrive18d átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 5,1 – 5,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 133 – 145 gramm / km.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés