Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Exkluzív sportosság minden alkalomra: BMW M Performance alkatrészek az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellpárosához

+++ A típus-specifikus termékek a modellek menetdinamikáját és atletikus kiállását egyaránt fokozzák +++ Optimális egyensúly a magabiztos megjelenés és a sportos funkcionalitás között +++ A BMW M Performance alkatrészek az új modellgeneráció piaci bevezetésétől elérhetőek +++

G61
·
Touring
·
5-ös sorozat
·
BMW M Performance Parts
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Author.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Downloads.

  
Attachments(1x, 178,79 KB)
  
Photos(19x, 168,02 MB)

+++ A típus-specifikus termékek a modellek menetdinamikáját és atletikus kiállását egyaránt fokozzák +++ Optimális egyensúly a magabiztos megjelenés és a sportos funkcionalitás között +++ A BMW M Performance alkatrészek az új modellgeneráció piaci bevezetésétől elérhetőek +++

A BMW által fémjelzett vezetési élmény, a sportos megjelenés és a modern funkcionalitás páratlan egységének köszönhetően a BMW 5-ös Touring mindig is különleges helyet foglalt el a prémium felső-középkategóriában, a hatodik nemzedékkel debütáló BMW i5 Touring tisztán elektromos meghajtása pedig mindezt még vonzóbbá teszi. A BMW M Performance alkatrészek 2024 májusától válnak elérhetővé az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring összes modellváltozatához, a nóvum dinamikus egyéniségét nyomatékosítva.

Az eredeti BMW alkatrészként kínált, típus-specifikus aerodinamikai, utastéri és futómű-technológiai termékek az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring menetdinamikai adottságainak, illetve sportos kiállásának ideális személyre szabási lehetőségeit kínálják. És tekintve, hogy mindegyik alkatrészt az új modellekkel párhuzamosan homologizálták, felszerelésükhöz az illetékes hatóságok utólagos engedélyére sincs szükség.

Egyedi megjelenés, optimalizált légellenállás és intelligens könnyűszerkezetes járműépítés a prémium minőségű BMW M Performance karosszéria-kiegészítőkkel

A BMW M Performance karosszéria-kiegészítők nem csupán egyedi megjelenést kölcsönöznek az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellváltozatainak, de tovább erősítik az intelligens könnyűszerkezetes járműépítés alapelveit és a modellek légellenállását is javítják. Az alkatrészeket kifejezetten az M Sport csomaggal és M Sport Pro csomaggal felszerelt, új BMW 5-ös Touring és új BMW i5 Touring modellpárosához fejlesztették ki, mérnöki precizitással illeszkedve a modellek geometriájához és formanyelvéhez. Az M Performance Carbon alkatrészek mindegyike szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült, az újdonságok minden szögből magabiztos és sportos megjelenését pedig az elemek átlátszó lakkrétege garantálja.

Az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring exkluzív sportosságáról és látványosan atletikus kiállásáról háromrészes M Performance Carbon első koptató gondoskodik, amely a teljesítmény-orientált leszorítóerő mellett magabiztos megjelenést is garantál. A még nagyobb exkluzivitás érdekében a BMW M Performance első koptató is elérhető a modellpároshoz, bal és jobb oldalon magasfényű Black árnyalatú fényezéssel.

Az M Performance Carbon küszöbtoldatok mellett – amelyek oldalnézetből még inkább elnyújtják és megültetik az autót – az új, Frozen Black színű BMW M Performance csíkmatricák is megrendelhetők az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellváltozataihoz, kihangsúlyozva a dinamikusan emelkedő vonalvezetést. A digitálisan nyomtatott csíkmatricák matt antracit árnyalatban, M Performance felirattal rendelhetők meg. A BMW M Performance küszöbtoldat-matricák oldalnézetből matt szürke árnyalatban fokozzák tovább a karosszéria mélységét. A matricák az ajtók alatt húzódnak végig és alkotnak elegáns kontrasztot, kiváltképp a Black árnyalatú küszöbtoldatokkal. Az exkluzív M Performance Frozen Black kiegészítő csíkmatricák a modellpáros sportos eleganciáját hangsúlyozzák és az autó teljes hossza mentén kiemelik a karosszéria vállrészét. Az autómosó-technológiáknak kiválóan ellenálló, prémium minőségű filmréteg mintázatát az új BMW 5-ös Touring és a BMW i5 Touring formanyelvéhez optimalizálták a mérnökök.

A prémium minőségű karosszéria-kiegészítő alkatrészek sorát az M Performance Carbon külső visszapillantó-házak és az M Performance Aramid tetőantenna zárják. Az aramidszál-erősítésű műanyagból készült tetőantenna egyszerre látványos és funkcionális elem: megjelenésében az aramidszál nagyban hasonlít a szénszálhoz, miközben rendkívül magas elektromágneses áteresztőképességgel bír. Az innovatív anyag így nem csupán sportos megjelenést, de maximális funkcionalitást is garantál.

A háromrészes BMW M Performance hátsó diffúzor szintén aramidszál-erősítésű műanyagból készült, hogy még látványosabban nyomatékosítsa az új BMW 5-ös Touring és a BMW i5 Touring hátsó kialakításának sportosságát, miközben a modellpáros csomagtérajtajának érintés nélküli nyitását és zárását is lehetővé teszi. A magasfényű Black árnyalatban elérhető BMW M Performance tetőszárny és az M Performance Carbon hátsó lökhárító-toldatok a sportosságot és az eleganciát egyaránt fokozzák.

Prémium minőségű utastéri opciók a versenyautós hangulat érdekében

Az ajtók kinyitását követően M Performance felirattal ellátott M Performance Carbon küszöblécek fogadják a bajor prémiummárka ügyfeleit, kétséget sem hagyva az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring dinamikus menetteljesítménye felől. A kiváltképp elegáns első benyomás érdekében a palettán az alumíniumból készült BMW M küszöblécek is megtalálhatók. Az ajtók alatti LED-technológiás BMW kivetítőket háromféle M Performance grafikával dolgozó BMW M Performance kivetítő egészítheti ki, amely még szürkületkor is látványosan egyedi be-, illetve kilépőt kínál.

A lábterekbe szintetikus bőrrel szegélyezett és dekoratív kontraszt-varrással díszített BMW M Performance szőnyegek csempésznek további sportosságot, a BMW M divízió jellegzetes trikolor árnyalatával. A rozsdamentes acélból készült BMW M Performance pedálsor letisztult kialakítása és aszimmetrikus gumírozása összetéveszthetetlenül dinamikus, csúcskategóriás megjelenést garantál.

A BMW M Performance kulcstartó ugyancsak egyértelmű utalás az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring dinamikus menetteljesítményére. A slusszkulcs védelmét és elegáns elhelyezését kínáló tartót minden alkalommal öröm kézbe venni, az Alcantara/szénszál kettősével felvitt dombornyomás pedig a motorsport hangulatát élteti. A kulcs funkciógombjai a kulcstartóban is tökéletesen elérhetők, így a kulcsot soha nem kell kivenni a tartójából. Az új BMW 5-ös Touring belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozataihoz M Performance Carbon tanksapkaborítás is megrendelhető, amelyet rendkívül könnyű felhelyezni, csiszolt alumínium felületét pedig M Performance felirat díszíti.

Könnyűfém keréktárcsák és sport fékrendszer az optimalizált menetteljesítmény érdekében

Az új BMW 5-ös Touring és a tisztán elektromos meghajtású BMW i5 Touring opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján sorakozó BMW M Performance könnyűfém keréktárcsákat a sportos vezetési stílus és a kiváltképp egyedi megjelenés szempontjai szerint tervezték meg a mérnökök. A nyári és a téli garnitúrák egyaránt 19”, 20” és 21” méretekben érhetők el.

A nyári gumiabroncsokkal szerelt, keresztküllő-dizájnú, 21” méretű BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák mindegyik hajtáslánc-technológiával párosíthatók és M Bicolor Jet Black vagy M Frozen Midnight Grey árnyalatban rendelhetők meg. A Matt Black színű, Y-küllődizájnú, 19” méretű BMW M Performance felnik az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring ugyancsak mindegyik hajtáslánc-technológiájához elérhetők, nyári gumiabroncsokkal szerelve. A megegyező méretű téli szettek – amelyek a legnagyobb kerékméret kivételével hólánccal is párosíthatók – extra lágy abroncskeverékkel vagy szegecselt abroncsokkal is megrendelhetők.

Szintén a téli hónapokra: 20” méretű BMW M aerodinamikai keréktárcsák polírozott Bicolour Midnight Grey árnyalatban. Utóbbi keréktárcsa-garnitúra még a téli hidegben is sportos exkluzivitással vértezi fel az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellváltozatait. A leszerelt kerekek tárolására a négyrészes, M Performance felirattal ellátott BMW M Performance kerékzsákok kínálnak tökéletes megoldást, amelyek megerősített fogantyúiknak köszönhetően könnyedén szállíthatók és mind a vezetőt, mind pedig az autót megvédik a szennyeződésektől.

A 20” méretű BMW M Performance fékrendszer nevéhez méltó lassulási teljesítményt és rövid fékutakat kínál. Vörösre fényezett féknyergei a BMW M divízió trikolor árnyalatát viselik, amely kiváltképp a 21” méretű könnyűfém keréktárcsák mögött látványos exkluzivitás. A sport fékrendszer az első tengelyen hatdugattyús alumínium féknyergekkel, míg a hátsó tengelyen egydugattyús úszónyergekkel dolgozik. A nagyméretű, lyuggatott és belső szellőzésű BMW M Performance könnyűszerkezetes féktárcsák minden korábbinál jobban ellenállnak az intenzív terhelések közben keletkező hőhatásoknak, és mint ilyen, extrém vezetési szituációkban még jobb fékerőt garantálnak.

**

További információ:

Salgó András, vállalati kommunikációs menedzser

Tel.: +36 29 555 115; e-mail: Andras.Salgo@bmw.hu

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: https://www.press.bmwgroup.com/hungary

A BMW Group

A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. A BMW Group világszerte több mint 30 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2023-ban a BMW Group több mint 2,55 millió darab gépkocsit és több mint 209 000 darab motorkerékpárt értékesített világszerte. 155,5 milliárd eurós összbevételével a vállalat a 2023-as pénzügyi évben 17,1 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2023. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 154 950 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

X: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés