Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI Augmented Vision: prototip de ochelari cu augmented reality

Cu ajutorul unei inovaţii de pionierat, MINI prezintă la Salonul Auto de la Shanghai o perspectivă interesantă a viitorului automobilului. "MINI Augmented Vision oferă o imagine a modului în care conectivitatea inteligentă între un automobil MINI şi ochelari în care este proiectat conţinutul relevant poate funcţiona în viitor", a explicat Dr. Jörg Preißinger, director de proiect MINI Augmented Vision, cercetare şi tehnologie BMW Group.

Tehnologie
·
MINI
·
Brands
·
Technology, Research & Development
 

Press Contact.

Irinel Marghioala
BMW Group

Tel: +40730602199

send an e-mail

Bucureşti. Cu ajutorul unei inovaţii de pionierat, MINI prezintă la Salonul Auto de la Shanghai o perspectivă interesantă a viitorului automobilului. "MINI Augmented Vision oferă o imagine a modului în care conectivitatea inteligentă între un automobil MINI şi ochelari în care este proiectat conţinutul relevant poate funcţiona în viitor", a explicat Dr. Jörg Preißinger, director de proiect MINI Augmented Vision, cercetare şi tehnologie BMW Group. "Prin colaborarea cu numeroase companii din grupul Qualcomm, am creat un sistem interconectat şi ochelarii augmented reality cu designul MINI caracteristic, care revoluţionează experienţa atât în automobil, cât şi în afara lui."

Prin utilizarea tehnologiei "see-through", ochelarii AR prezintă informaţiile relevante direct în câmpul vizual al conducătorului, dar fără obtura imaginea traficului din câmpul vizual, contribuind astfel la creşterea siguranţei şi a confortului în timpul condusului.

Următoarele funcţii vor fi proiectate în câmpul vizual cu ajutorului MINI Augmented Vision:

  • Destinaţia pentru navigaţie şi transferul ei către automobil: selectarea destinaţiei când conducătorul este în afara automobilului şi transferarea ulterioară a acesteia către maşină.
  • Primul kilometru / Ultimul kilometru: afişarea navigaţiei de la actuala locaţie până la automobil sau de la automobil până la destinaţia finală.
  • Funcţiile Head-Up Display: afişarea vitezei, a limitelor de viteză etc. prin intermediul ochelarilor astfel încât informaţiile se află în câmpul vizual al conducătorului, datele fiind prezentate mereu în acelaşi loc deasupra volanului. Astfel, aceste informaţii sunt oferite fără a distrage atenţia de la trafic.
  • Navigaţie cu contact analog şi obiective turistice: cu săgeţi "pe" traseu, dar şi prin afişarea obiectivelor turistice aflate de-a lungul traseului, precum spaţiile de parcare deschise. Atenţia conducătorului este mereu concentrată asupra traficului.
  • Mesagerie: o icoană mică este prezentată în ochelari atunci când este primit un mesaj. SMS/mesajul poate fi citit de către automobil în timp ce se conduce în siguranţă prin funcţia text to speach.
  • Imagine X-Ray / componente transparente ale automobilului: o imagine virtuală prin componentele automobilului (precum montanţii A şi uşile) permite ca zonele exterioare sau obiectele ascunse ale maşinii să fie vizibile.
  • Parcare augmentată: aceasta facilitează parcarea prin proiectarea imaginilor de pe camera dispusă în oglinda retrovizoare (la limita extremă) pe lentilele ochelarilor. În acest mod, distanţa de la bordură poate fi stabilită cu uşurinţă şi claritate.

Designul şi culoarea conceptului de ochelari au fost create de Designworks pentru MINI. MINI Augmented Vision a fost dezvoltat în colaborare cu mai multe companii din grupul Qualcomm.

"Suntem mândri că am contribuit la dezvoltarea unei interfeţe revoluţionare de realitate augmentară între ochelari şi automobil", a declarat Jay Wright, vicepreşedinte Qualcomm Connected Experiences, Inc. "MINI Augmented Vision oferă un exemplu convingător a ceea ce este posibil în prezent şi la ce să ne aşteptăm în viitor."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare