Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 11/18

Eng şi Blomqvist concurează pe Nordschleife cu BMW M6 GT3 - Echipele BMW au sărbătorit victorii de clasă şi clasări pe podium

Automotive
·
BMW Motorsport
·
M Motorsport Newsletter
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~99,65 KB)
  
Photos(2x, ~4,67 MB)

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

VLN: Philipp Eng şi Tom Blomqvist revin în "Infernul Verde"
În week-endului dintre cele două etape DTM de la Brands Hatch (Marea Britanie) şi Misano (Italia), pilotul oficial BMW Philipp Eng (Austria) va reveni pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Sâmbăta viitoare (18 august), el va concura în campionatul de anduranţă VLN într-un model BMW M6 GT3 înscris de ROWE Racing. În competiţia de şase ore, a cincea manşă a sezonului 2018, el va împărţi cockpitul cu coechipierul şi pilotul oficial BMW Tom Blomqvist (Marea Britanie). Cei doi au sărbătorit împreună în urmă cu două săptămâni, atunci când au câştigat cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), alături de Walkenhorst Motorsport şi Christian Krognes (Norvegia).

BTCC: Turkington pe podium după o cursă de recuperare consistentă
Campionatul de turisme al Marii Britanii (BTCC) a ajuns la Rockingham (Marea Britanie) în acest week-end pentru cea de-a şaptea etapă a sezonului. În cele trei curse foarte disputate, echipa West Surrey Racing a rulat din nou la maximum pentru a marca puncte importante în campionat, iar Colin Turkington (Marea Britanie) a recompensat acest efort cu o altă clasare pe podium. Pilotul BMW, aflat la comenzile #2 BMW 125i M Sport, a avut un început dificil de week-end, dar şi-a îmbunătăţit situaţia de la cursă la cursă şi, în ultima manşă de duminică, a obţinut o clasare pe locul al doilea, după o recuperare consistentă. El a fost cel mai bine clasat pilot BMW în primele două curse, ocupând locurile al şaptelea, respectiv al cincilea. Coechipierul Andrew Jordan (Marea Britanie) a trecut linia de sosire pe poziţiile a 15-a, a 13-a, respectiv a 28-a.

Rob Collard (Marea Britanie) nu a putut participa şi a fost înlocuit de fiul său, juniorul BMW Motorsport Ricky Collard (Marea Britanie). El şi-a făcut debutul în BTCC şi a ocupat locurile al 17-lea, al 20-lea, respectiv al 30-lea. Stephen Jelley (Marea Britanie) a încheiat prima cursă pe locul al 14-lea, iar ultima pe poziţia a 16-a. Pilotul britanic a fost obligat să abandoneze în cea de-a doua manşă după ce a aterizat în bancul de pietriş ca urmare a unui incident în trafic. Turkington ocupă primul loc în clasamentul piloţilor, cu 220 de puncte, înainte celui de-al optulea week-end de cursă din BTCC, ce are loc la Knockhill (Marea Britanie) la 25-26 august.

Pirelli World Challenge: victorie şi podiumuri în Utah pentru echipele BMW de client
Întreaga flotă BMW M Motorsport pentru curse de client a concurat în cel de-al nouălea week-end de cursă din Pirelli World Challenge. BMW M6 GT3, BMW M4 GT4 şi BMW M235i Racing au fost pe grilă în Utah (SUA). Fanii motorsportului au fost delectaţi cu prezenţa a 18-a modele BMW de curse. Karl Wittmer (Canada), Matt Travis (SUA) şi Johan Schwartz (Danemarca) au avut toate motivele să sărbătorească. În ambele curse ale categoriei TC, Wittmer a trecut linia de sosire pe locul al doilea cu modelul #91 BMW M235i Racing înscris de Classic BMW. Travis, coechipierul său, a încheiat prima cursă pe poziţia a treia cu maşina #26. Schwartz, concurând sub culorile Rooster Hall Racing, a fost al patrulea. Cei doi au schimbat locurile în cursa a doua, în care Schwartz a fost pe podium după ce a terminat manşa de duminică pe poziţia a treia. Travis a ocupat locul al patrulea.

Turner Motorsport a obţinut două clasări pe podium în clasa AM a categoriei GT SprintX. În cursa de sâmbătă (31 de tururi), Takuya Shirasaka şi Naoto Takeda (ambii Japonia) au trecut linia de sosire pe locul al treilea cu BMW M6 GT3, pentru ca duminică să facă un pas în clasamentul, fiind "argintul" clasei lor. Jon Miller şi Aurora Strauss (ambii SUA) au ratat de puţin o clasare pe podium în categoria GTS SprintX, după ce au încheiat pe poziţia a patra cu BMW M4 GT4 înscris de ST Racing. Henry Schmitt şi Gregory Liefooghe (ambii SUA) au terminat pe poziţia a cincea a categoriei. Duminică a fost ziua în care modelul BMW M4 GT4 a sărbătorit victoria în clasa AM graţie echipajului american Tony Grahovec - Chris Ohmacht, înscris de Classic BMW.

Cursa de 24 de ore de la Zolder: performanţă consistentă a BMW în clasica belgiană de anduranţă
Echipele şi piloţii BMW au fost o prezenţă numeroasă în cursa de 24 de ore de la Zolder (Belgia), o competiţie cu o bogată tradiţie. Nu mai puţin de 20 de maşini BMW au concurat în clasica de anduranţă. În categoria Belcar3, #64 BMW M4 GT4 al echipei KDW Racing a încheiat pe locul al patrulea, ratând de puţin o clasare pe podium. #238 BMW M235i Racing al Baelus Motorsport a încheiat pe poziţia a şasea, iar echipa Jusi Racing a obţinut locul al optulea cu BMW 135 D. Echipa Hofor Racing a sărbătorit o dublă clasare pe podium, obţinând locurile al doilea şi al treilea în categoria Belcar4, cu două BMW M3. #300 BMW Z3 M înscris de VDW Motorsport a trecut primul linia de sosire după 707 tururi, reuşind victoria la clasă. În categoria Belcar5, #69 BMW 325i al echipei AR Performance a fost pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. În clasament a fost urmat de JJ Motorsport pe locul al doilea în BMW Clubsport Trophy şi de Convents Racing, ocupanta poziţiei a treia cu #50 BMW 325. În această categorie, locul al cincilea a fost obţinut de BMW Team van der Horst, echipă din al cărei echipaj a făcut parte şi Alex Cascatău, primul român participant la Zolder 24H.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

AUTO SHANGHAI 2023.

17./18. April 2023. Webcast of the Pre-Night Event and the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare