Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Raliul Dakar 2019 - Etapa 4, Arequipa - Tacna

• Stéphane Peterhansel takes his first stage win in a MINI John Cooper Works Buggy at Dakar 2019. • Four MINI crews complete Stage 3 inside the top five. • Five MINI crews inside the top six after day three of Dakar 2019.

Dakar 2019
·
Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Dakar Rally
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~181,08 KB)
  
Photos(6x, ~3,84 MB)

Bucureşti. Stéphane Peterhansel şi David Castera (ambii Franţa) au urcat pe locul al doilea al clasamentului general, graţie locului secund reuşit cu MINI John Cooper Works Buggy în etapa a patra. Spaniolii Carlos Sainz şi Lucas Cruz au revenit după ghinionul avut cu o zi înainte şi au obţinut locul al şaptelea. Coechipierii lor Cyril Despres şi Jean-Paul Cottret (ambii Franţa) au încheiat imediat în urma lor. Etapa a patra din această ediţie a Raliului Dakar a dus competitorii de la Arequipa la Tacna, unde îi aşteaptă a doua parte a etapei-maraton, iar echipajele au trebuit să se descurce fără asistenţa echipelor tehnice.

Echipajele MINI John Cooper Works Rally au reuşit încă o evoluţie consistentă pe parcursul etapei a patra, de la Arequipa la Tacna. Jakub "Kuba" Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au încheiat ziua pe locul al treilea, urmaţi de Joan "Nani" Roma şi Alex Haro (ambii Spania). Coechipierii lor Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) au terminat etapa pe locul al şaselea. Boris Garafulic (Chile) şi Filipe Palmeiro (Portugalia) au avut o altă zi bună, clasându-se pe locul al nouălea. În timp ce echipajele şi-au petrecut noaptea la Tacna, stafful echipelor şi al competiţiei a rămas la Arequipa.

Peterhansel şi Castera au fost primii pe traseul de astăzi şi au fost implicaţi într-un duel aprig cu Nasser Al-Attiyah pentru victoria de etapă. Cei doi francezi au încheiat pe poziţia a doua, acelaşi loc pe care au urcat şi în clasamentul general al competiţiei. "Astăzi a fost doar prima parte a etapei-maraton, aşa că a trebuit să avem grijă de maşină. David şi cu mine nu suntem mecanici prea buni, motiv pentru care am fost mai grijulii", a recunoscut Peterhansel. "Traseul în sine a fost complet diferit faţă de zilele anterioare. A fost o vale mare şi mult fesh-fesh. Suntem mulţumiţi să am plecat atât de repede, pentru că sunt sigur că traseul s-a distrus complet ulterior."

Sainz şi Cruz au avut o etapă grea în a treia zi a raliului. După accident, cei doi au aşteptat camionul de asistenţă şi au ajuns la sosire abia la ora locală 17.00. În bivuac au sosit aproape de miezul nopţii. Echipa a petrecut întreaga noapte reparând maşina şi a făcut totul pentru ca Sainz să ia startul la timp în următoarea etapă. La finalul rundei, el s-a clasat al şaptelea. "Din păcate, aerul condiţionat nu a funcţionat şi a trebuit să las geamul deschis. Pe de altă parte, toată ziua am rulat în praful altor maşini. Nu a fost o zi plăcută", a spus spaniolul.

O etapă plină a fost şi pentru Despres şi Cottret, care din nou şi-au demonstrat disponibilitatea de a ajuta. "Ziua noastră nu a fost una uşoară", a spus Cyril. "Una din roţile spate a pierdut presiune, ceea ce nu a făcut condusul uşor. Mai târziu, am fost pe un traseu paralel, iar un motociclist a avut accident după o dună. Aproape că l-am lovit. Evident că am vrut să ajutăm, dar ne-a fost teamă că alţi sportivi pot veni peste coama dunei. Am ajutat-o şi am pierdut câteva minute cu aceasta. Apoi, în doar câţiva kilometri am avut două pene."

Przygonski şi Colsoul rămân la mică distanţă de lideri. Locul al treilea din etapa de joi le-a permis să mai urce un loc în clasamentul general, ocupând acum poziţia a patra. "A fost o etapă lungă şi dificilă", a spus polonezul despre ziua a patra a Raliului Dakar 2019. "De-a lungul întregii etape ne-am întâlnit cu pietre mari - a fost greu pentru maşină, pentru pneuri, dar şi pentru noi. Am încercat să forţăm, dar am fost frustraţi de câteva mici erori de navigaţie. Dar maşina este în condiţii bune şi acest lucru este important."

A cincea zi a raliului se anunţă una lungă pentru participanţi, cu un traseu ce leagă Tacna de Arequoipa, unde se vor reîntâlni cu echipele lor. În total se parcurg 714 kilometri, dintre care 450 km sunt de probă specială.

Ştiaţi că...
În cadrul comunicatelor de presă zilnice despre Raliul Dakar, alături de rezultate şi cele mai importante declaraţii ale echipei, vă prezentăm informaţii, cifre şi detalii istorice despre Raliul Dakar.

Marii campioni. Episodul 1 - De la motociclete la automobile
Provocarea dunelor sau încercări precum etapa maraton de două zile, în care nu este permisă intervenţia echipelor tehnice, fac din Dakar una dintre cele mai dificile competiţii de motorsport din lume. Un titlu la Dakar este o performanţă remarcabilă şi se bazează pe multă pregătire şi talent fără egal. Dintre câştigători, câţiva au reuşit o performanţă şi mai specială, reuşita la Dakar venind după alte rezultate sportive de excepţie în alte domenii sau după ce s-au impus în categorii diferite de-a lungul anilor. La fel de remarcabil au fost cei care au reuşit să folosească experienţa pentru a se impune cu vehicule diferite, motociclete şi automobile.

Iată pe câţiva dintre acei campioni remarcabili care au excelat cu motocicleta şi automobilul la Dakar:

Stéphane Peterhansel este recordmanul absolut Dakar, cu cele mai multe victorii atât la motociclete (6: 1991-1993, 1995, 1997, 1998), cât şi la automobile (7: 2004, 2005, 2007, 2012, 2013, 2016, 2017). Peterhansel a asigurat două victorii pentru MINI la Dakar, iar în  acest an concurează pe un MINI John Cooper Work Buggy. Obiectul norocos al lui Peterhansel este bandana pe care a purtat-o în timpul victoriei din 1991 şi pe care o mai păstrează şi acum, după aproape 30 de ani. Pentru motociclişti, în anii '90, bandana proteja spatele de nisip. Acum doar îi poartă noroc. Nu mai este purtată la gât, ci, cu mare grijă, într-un buzunar al combinezonului. Peterhansel despre Dakar: "Pur şi simplu este o cursă nebună. Cunoaştem traseul, cunoaştem maşina - dar nu ştim niciodată ce se va întâmpla. De aceea, şi după atât timp, primul obiectiv este să termini cea mai dificilă cursă din lume. Numai după aceea te poţi gândi la victorie".

Doar Nani Roma a mai reuşit trecerea de la motociclete la automobile, cu succes în ambele categorii. A câştigat în 2004 cu KTM şi în 2014 cu MINI ALL4 Racing, pentru ca acum să fie din nou în echipa MINI. În acest an concurează la Dakar cu MINI John Cooper Works Rally.

Sunt şi alţi piloţi care au folosit experienţa acumulată pe motociclete, concurând cu maşini, însă fără să reuşească victorii în ambele categorii. Poate cel mai spectaculos exemplu este Jutta Kleinschmidt. După trei participări cu motocicleta în 1988, 1992 şi 1994 (şi cea mai bună clasare în 1994 - un respectabil loc 22), a avut o carieră excepţională la clasa auto. Este singura femeie campion la Dakar (2001 cu Mitsubishi) şi mai are alte două clasări pe podium - locul 2 în 2002 şi locul 3 în 1999 şi 2005. Jutta Kleinschmidt a contribuit cu experienţa valoroasă şi la dezvoltarea mai multor proiecte de Dakar - prima generaţie Volkswagen Touareg, dar şi prima generaţie MINI Buggy cu care a şi concurat în Abu Dhabi Desert Challenge şi Sealine Cross Country Rally (Qatar), în 2016.

Cyril Despres este un alt pilot care, la volan, îşi foloseşte experienţa enormă acumulată pe motocicletă. A câştigat de cinci ori Dakar la moto într-un duel de aproape un deceniu cu Marc Coma (titluri în 2005, 2007, 2010, 2012 şi 2013). Din 2015 concurează cu automobile, cu o clasare pe locul al treilea în 2017. În acest an face parte din echipa MINI, cu un John Cooper Work Buggy.

Raliul Dakar la televizor şi on-line
Reportaje şi ştiri pot fi urmărite zilnic pe Eurosport 1 şi pe platforma Eurosport Player. De asemenea, reportaje şi diverse materiale pot fi urmărite pe aplicaţia Red Bull TV, Red Bull fiind susţinătorul mai multor echipaje MINI.

 

 

 

Raliul Dakar 2019: echipajele MINI după etapa 4

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare