Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Raliul Dakar 2019 - Etapa 7, San Juan de Marcona - San Juan de Marcona

+++ Echipajele MINI au monopolizat podiumul la finalul etapei a şaptea. +++ Stéphane Peterhansel a obţinut a doua sa victorie de probă specială cu MINI John Cooper Works Buggy. +++ Joan "Nani" Roma a dus MINI John Cooper Works Rally pe locul al doilea. +++ Carlos Sainz a încheiat etapa a şaptea al treilea. +++

Dakar 2019
·
Sport
·
BMW Motorsport
·
More MINI Motorsport
·
Dakar Rally
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/München. Echipajele MINI au reuşit o victorie spectaculoasă în etapa a şaptea a Raliului Dakar 2019, ocupând primele trei locuri după o cursă strânsă în care ocupanţii podiumului au fost separaţi de doar 9'28".

Stéphane Peterhansel (Franţa) şi navigatorul David Castera (Franţa), aflaţi în cockpitul unui MINI John Cooper Works Buggy, au obţinut poziţia de lider la începutul etapei, şi-au păstrat calmul şi locul până la finalul zilei. Este a doua probă specială câştigată de echipajul francez şi, cu victoria de luni, cei doi au urcat pe poziţia a doua a clasamentului general, la doar 29'16" de lideri.

Joan "Nani" Roma (Spania) şi navigatorul Alex Haro (Spania), echipaj aflat într-un MINI John Cooper Works Rally, a fost singura ameninţare reală pentru Peterhansel pe parcursul întregii etape. La trecerea prin waypoint 3, Roma reuşise chiar să devină lider virtual, dar în cele din urmă a încheiat al doilea la 4'33" de Peterhansel.

Cel de-al treilea echipaj MINI clasat pe podium a fost cel format din Carlos Sainz (Spania) şi navigatorul Lucas Cruz (Spania), aflat într-un MINI John Cooper Works Buggy. Cu acest rezultat, Sainz a reuşit să recupereze timp important faţă de adversarii săi şi să reintre în Top 10.

Cyril Despres (Franţa) şi navigatorul Jean Paul Cottret (Franţa) au încheiat etapa a şaptea pe poziţia a cincea. Dintre cele patru echipaje MINI clasate între primele cinci la finalul etapei, cei doi au adus al treilea MINI John Cooper Works Buggy în Top 5.

Jakub "Kuba" Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) şi-au menţinut ritmul constant obişnuit şi au trecut linia de sosire pe locul al şaptelea. Echipajul MINI John Cooper Works Rally format din Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) a sosit al 13-lea. Ei au fost urmaţi de Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia), ocupanţii poziţiei a 14-a.

Stéphane Peterhansel: "Din nou, o zi departe de a fi perfectă. La început, în dune, am sărit mult. A fost un salt mare şi am aterizat în faţă, pe capotă, şi am văzut stele după impact. Ulterior am început să mă concentrez şi l-am depăşit pe Nani. A fost un rezultat bun, dar nu o zi perfectă."

Nani Roma: "O etapă grea, dificilă chiar. La început a fost mult fesh-fesh pe aceleaşi trase ca şi cu o zi înainte. Nu a fost uşoară decizia de a alege presiunea pneurilor pentru că erau multe pietre în primii 150 km şi mult nisip în următorii 100 km. Dar suntem la final şi fericiţi. Am avut un plan în minte, să continuăm fără nici o eroare; pentru moment funcţionează."

Carlos Sainz: "O zi destul de dificilă. La început ne-am oprit pentru a-l aştepta pe Stéphane pentru câteva minute. Fără câteva pene, aş spune că am avut o zi bună."

Cyril Despres: "Categoric, a fost o zi solicitantă între dunele de nisip şi văile cu nisip. Maşina a reacţionat foarte bine la situaţiile diferite. Am mers bine până când pneul a ieşit de pe jantă la o coborâre - nu a fost uşor de schimbat roata în condiţii de sol moale. A trebuit să terminăm ultimii 40 km într-o furtună de nisip, iar acest lucru m-a scos din ritm spre final."

Jakub Przygonski: "Am început în spate, cu multe camioane înaintea noastră, iar acest lucru nu a fost bine pentru noi pentru că ele distrugeau traseul. Pe dune a fost nisip foarte moale şi a trebuit să ne oprim pentru a dezumfla pneurile pentru mai multă tracţiune. A fost o decizie bună pentru că nu ne-am mai oprit şi am forţat până la final."

Etapa următoare, a opta, duce caravana de la San Juan de Marcona la Pisco. Mai multe informaţii despre Dakar 2019 sunt pe site-ul competiţiei.

Ştiaţi că...

În cadrul comunicatelor de presă zilnice despre Raliul Dakar, alături de rezultate şi cele mai importante declaraţii ale echipei, vă prezentăm informaţii, cifre şi detalii istorice despre Raliul Dakar.

Raliul Dakar, modele inedite

Provocarea celei mai dificile curse din lume a fascinat şi a atras multe participări inedite. Iată o listă cu cinci dintre cele mai inedite apariţii în Dakar.

Rolls-Royce

Rolls-Royce nu este străin de provocările nisipului, iar Cullinan nu este primul model care poate depăşi încercările imenselor întinderi de nisip. Modele Rolls-Royce Ghost special pregătite au fost folosite de T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia) în Războiul din Arabia. În 1981, de această dată fără intenţii războinice, ci - se pare - în urma unui pariu, Thierry De Montcorgé, a dorit să demonstreze că se poate lupta cu Raliul Dakar într-un Rolls-Royce. A fost înscris un Rolls-Royce Corniche puternic modificat, care a primit o reducere semnificativă de masă, tracţiune integrală, un motor nou şi tren de rulare înălţat. Sponsorizat de Christian Dior, echipajul a luat numele unui parfum, "Jules". Din păcate, echipajul a fost descalificat din cauza unor reparaţii care au necesitat mai mult decât timpul permis de regulament. Cu toate acestea, aventurierul gentleman Thierry De Montcorgé a continuat concursul şi a fost, în final, unul din cele aproximativ 50 de echipaje care au ajuns la final (dintr-un total de 166 care au luat startul).

Jules II

În 1984, De Montcorgé a revenit, de această dată cu un automobil cu adevărat unic: cu şase roţi, un motor V8 de Chevrolet conectat la o transmisie de Porsche 935. Încă o dată, sponsor era Christian Dior. Din păcate, din cauza problemelor tehnice, echipajul a abandonat după a treia etapă.

Porsche 959

În 1984, Porsche se impunea la Dakar cu un model 911 SC special modificat, care primea un sistem de tracţiune integrală controlat manual. Modelul primea numele 953. Doi ani mai târziu, ştafeta era preluată de un Porsche 959 cu un sistem de tracţiune integrală similar. Cea mai rapidă maşină de serie din lume se impunea şi în deşertul african, cu o victorie la Dakar în 1986.

Citroën 2CV

Un alt proiect inedit a fost un Citroën 2CV din 1963, pe care fraţii Marques l-au înscris în cursa din 2007. Maşina a primit modificări de suspensie şi un motor de Citroën Visa care ducea modelul la impresionata putere de 100 CP. Din păcate, echipajul Bi-Bip2 a fost forţat să abandoneze după ziua a patra.

Renault 4

Fraţii Marreau au participat la Dakar de la prima ediţie. În 1979 au înscris un model modest, un Renault 4 cu o conversie de tracţiune integrală realizată de compania Snipar. Au terminat pe locul al cincilea în clasamentul general, atunci când acesta aduna toţi participanţii, indiferent de vehiculul cu care concurau. Dacă s-ar fi făcut o categorie de automobile, ar fi terminat pe locul al treilea. În 1980 au revenit cu acelaşi model şi au reuşit să termine pe poziţia a treia în ierarhia generală.

Aventura fraţilor Marreau la Dakar a continuat până în 1993 cu mai multe modele Renault, Peugeot, Mitsubishi şi chiar un prototip Lada. Cel mai bun rezultat: victoria din 1982, cu un Renault 20 Turbo 4x4, în faţa unui model Lada Niva pilotat de un alt echipaj francez: Briavoine - Deliaire. În acel an, clasamentul era organizat deja pe clase de autovehicule.

Raliul Dakar la televizor şi on-line

Reportaje şi ştiri pot fi urmărite zilnic pe Eurosport 1 şi pe platforma Eurosport Player. De asemenea, reportaje şi diverse materiale pot fi urmărite pe aplicaţia Red Bull TV, Red Bull fiind susţinătorul mai multor echipaje MINI.

Raliul Dakar 2019: echipajele MINI după etapa 7

Loc

Pilot

Navigator

#

MINI

Echipă

Timp

2

Stéphane Peterhansel (Franţa)

David Castera (Franţa)

304

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid MINI JCW Team

25h42:46 +29:16

3

Joan Roma (Spania)

Alex Haro (Spania)

307

MINI John Cooper Works Rally

X-raid MINI JCW Rally Team

25h51:29 +37:59

5

Cyril Despres (Franţa)

Jean Paul Cottret (Franţa)

308

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid MINI JCW Team

26h33:31 +1h20:01

6

Jakub Przygonski (Polonia)

Tom Colsoul (Belgia)

303

MINI John Cooper Works Rally

Orlen X-raid Team

27h25:32 +2h12:02

8

Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită)

Timo Gottschalk (Germania)

314

MINI John Cooper Works Rally

X-raid MINI JCW Rally Team

28h53:03 +3h39:33

10

Carlos Sainz (Spania)

Lucas Cruz (Spania)

300

MINI John Cooper Works Buggy

X-raid MINI JCW Team

30h29:01 +5h15:31

19

Boris Garafulic (Chile)

Filipe Palmeiro (Portugalia)

321

MINI John Cooper Works Rally

X-raid MINI JCW Rally Team

34h49:49 +9h36:19

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare