Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc

Tablou cu aur de 24 carate pe patru roţi creat de un renumit artist ceh. Profitul obţinut din acest proiect va fi donat către „The Ocean Cleanup”, o organizaţie non-profit care luptă pentru curăţarea plasticului din oceane şi care are deja o colaborare strânsă cu BMW i la nivel global.

I15
·
BMW i Automobiles
·
BMW i8 Roadster
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~184,24 KB)
  
Photos(20x, ~177,83 MB)
  
Videos(2x, ~601,1 MB)
Fotografii pot fi descărcate aici: https://www.press.bmwgroup.com/romania/photo/search/Kunc/

Fotografii pot fi descărcate aici:
https://www.press.bmwgroup.com/romania/photo/search/Kunc/

Bucureşti/Praga.
Încă din 1975, cu primul BMW Art Car creat de artistul american Alexander Calder, BMW a construit o relaţie specială între artă şi automobil. Seria Art Cars a ajuns în 2017 la modelul cu numărul 19, dar legătura între artă şi BMW este acum la toate nivelurile, atât în proiecte globale, cât şi naţionale.

BMW Cehia a folosit această tradiţie unică a mărcii BMW într-o serie de proiecte dedicate BMW i. După ce anul trecut a prezentat două modele speciale - BMW i3 şi i8 STARLIGHT EDITION, BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc, creat de renumitul artist ceho-german Milan Kunc în colaborare cu galeria pragheză Cermak Eisenkraft, continuă această serie. Proiectul vizează o modalitate originală de a sublinia subiecte legate de protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă. Acesta a fost motivul pentru care revoluţionarul automobil sport plug-in hybrid BMW i8 Roadster a fost ales ca "pânză". Profitul obţinut din acest proiect va fi  donat către „The Ocean Cleanup”, o organizaţie non-profit care luptă pentru curăţarea plasticului din oceane şi care are deja o colaborare strânsă cu BMW i la nivel global.

Filosofia diviziei BMW i se defineşte unic printr-o preocupare completă pentru dezvoltarea durabilă, pe tot ciclul de viaţă al modelelor saled, de la dezvoltare, producţie şi reciclare. Această abordare complexă a atras atenţia Galeriei Cermak Eisenkraft, care a propus o colaborare cu artistul Milan Kunc, care adesea critică automobilele convenţionale şi impactul lor asupra mediului în lucrările sale de artă. Ideea întregului proiect a fost natura definită prin cele patru elemente primordiale: apă, foc, pământ şi aer.

"M-am gândit mult timp cum să continuăm proiectul unic STARLIGHT EDITION, care a atras atenţia la nivel mondial şi care, datorită unicităţii sale, a fost expus şi la BMW Welt din München ca primul proiect creat în una dintre pieţele locale. Acest lucru a creat o vizibilitate deosebită pentru Republica Cehă. Prin noul proiect, am decis să trecem de la design la artă cu impact global. BMW i are o abordare globală unică în ceea ce priveşte mediul. Acesta este motivul pentru care profitul obţinut prin vânzarea acestui automobil va fi donat către The Ocean Cleanup, care se concentrează pe curăţarea oceanului", a declarat Jana Dvořáková, directorul BMW i în Republica Cehă.

Artistul Milan Kunc s-a născut în 1944 în Cehoslovacia. A lucrat mai ales în Germania, Italia, SUA, Olanda, India şi Cehoslovacia/ Republica Cehă, din care a emigrat în 1969 şi unde s-a întors în 2004. Arta lui captivează prin stilul original, elaborare şi conţinut. Se consideră că reprezintă mai multe stiluri de artă simultan, precum suprarealismul pop, Ost Pop sau mişcarea low-brow; el şi-a creat propria expresie de pictură, care poate fi văzută în desene, colaje foto şi mai ales pe pânză sau pe plăci de aur. Faptul că opera lui Milan Kunc depăşeşte graniţele este cel mai bine documentat de numeroasele expoziţii din întreaga lume unde sunt prezentate picturile şi ceramicile sale. Destul de des, lucrările sale prezintă subiecte legate de impactul negativ al lumii moderne asupra naturii şi a mediului în general.

Motivele celor patru elemente din fiecare detaliu
BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc poartă expresia suprarealistă pop a celor patru elemente esenţiale într-un stil ce poate fi recunoscut clar ca fiind a lui Milan Kunc. Fiecare parte a automobilului creează o poveste independentă a fiecărui element în parte - foc, apă, aer şi pământ. Privitorul este provocat de către pictor în stilul său specific, referindu-se la starea actuală a planetei noastre. Opera evocă întrebări privind direcţia de dezvoltare a omenirii în relaţia cu Pământul şi mediul.

Comentariile lui Milan Kunc cu privire la ideile sale din spatele designului acestui automobil unic

 • Caroserie
  "Fluturele şi vegetaţia reprezintă elementul de aer şi transformare energetică a puterilor naturale. Am ales fluturele ca simbol al acestei metamorfoze miraculoase."
 • Partea dreaptă - pământ şi aer
  "Mediul rural transformat de faptele noastre, oamenii. Prezint un mediu unic pentru oameni şi animale; curăţenia lui este o condiţie pentru alte dezvoltări ale vieţii. Centralele eoliene ilustrate aici utilizează puterea vântului, o sursă de energie regenerabilă. Florile, albinele, păsările şi animalele reprezintă echilibrul din natură."
 • Partea stângă - apă
  "Peşti, melci, crabi, stea de mare - apariţia acestor animale şi persistenţa lor reprezintă echilibrul mediului acvatic, pentru care noi, oamenii, suntem responsabili. Ele sunt cele care sunt dependente de curăţenia acestui element - apa."
 • Spatele - foc
  "Planeta noastră este parte a Universului, în care toate aceste metamorfoze se întâmplă din cele mai vechi timpuri. Focul simbolizează sursa de energie necesară pentru conservarea vieţii şi a dezvoltării acesteia. Şi puterea care pune în mişcare inima maşinii - motorul! Am atins scurt şi tema universului, referindu-mă la nevoie de a recicla. De asemenea, este provocarea pentru responsabilitatea noastră în utilizarea surselor fosile de energie."

Tehnologie unică de vopsire pe suprafaţa aurită
Motivele care definesc arta lui Milan Kunc sunt cu adevărat unice, aşa  cum este şi tehnologia folosită pentru a vopsi BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc. Baza automobilului este de culoare aurie care conţine aur 24k. Tehnica picturii pe sticlă formează un capitol independent în opera lui Milan Kunc. În cazul BMW i8 Roadster, artistul a folosit experienţa lui Zoltán Matuška, autorul precedentei ediţii "one of one" - BMW i3 şi i8 STARLIGHT EDITION. Şi aceste automobile au folosit culoarea care conţinea aur pentru caroseriile lor. Astfel, caroseria aurie a BMW i8 Roadster a fost pregătită tot de Zoltán Matuška şi vopsitorul Miroslav Špičák. Au folosit tehnologia de lăcuire BMW ColorSystem, utilizată în atelierele oficiale de service BMW, şi a folosit vopseluri originale BASF. Pe această bază, Milan Kunc şi-a creat opera de artă pe patru roţi. Pentru a conserva lucrarea, întregul automobil a fost tratat cu patru straturi de lac transparent de înaltă calitate, cu strălucire ridicată, din nou din programul BMW ColorSystem.

Obiectivul proiectului 4 elements by Milan Kunc
BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc a debutat la Praga, urmând a fi prezentat în diferite spaţii şi expoziţii, unde va prezenta ideea unei maşini responsabile faţă de mediu. Prima oprire va fi showroomul Invelt din Praga, unde automobilul va fi până la jumătatea lunii martie. Muzeul BMW din München va fi una dintre următoarele opriri.

Odată ce misiunea s-a încheiat, BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc va fi vândut. Profitul din întregul proiect va fi donat către „The Ocean Cleanup”, o organizaţie non-profit care luptă pentru curăţarea plasticului din oceane şi care are deja o colaborare strânsă cu BMW i la nivel global.

BMW i8. Exemplul unic al unei abordări sustenabile complexe
Preocuparea pentru dezvoltarea durabilă dincolo de deplasarea cu emisii locale zero a unui automobil electric, este un element distinctiv al BMW i, de la producţie, la reciclare. De exemplu, este evident în tot ciclul de viaţă al pieselor care folosesc fibra de carbon. BMW Group participă la întregul lanţ, de exemplu, fabricând fibrele de carbon efective utilizând hidroenergia la Moses Lake în America. Pe lângă producţia de serie patentată a componentelor de carbon, BMW Group şi-a dezvoltat propriul sistem de reciclare a părţilor din fibră de carbon, resturile de fibră de carbon din procesul de fabricaţie fiind integrate în producţia acoperişurilor modelelor BMW i.

Reciclarea în general este un subiect important pentru modelele diviziei BMW i. Este posibil să se reutilizeze 95% din modelul electric BMW i3, BMW având o preocupare continuă pentru reciclarea bateriei. Un alt exemplu important este utilizarea unor materiale inovatoare la interior. La BMW i3, tabloul de bord şi acoperirea uşilor sunt fabricate în proporţie de 30% din sticle PET reciclate, iar restul de 70% este Kenaf. Există cel puţin 27 de sticle PET şi recipiente de băutură reciclate în fiecare BMW i3.

Fabrica BMW modernă de la Leipzig, cu propria centrală eoliană care acoperă nevoile energetice ale uzinei. Alături de energia hidro utilizată în Moses Lake, asigură producţia neutră din punct de vedere ecologic a modelelor BMW i. Această abordare a devenit un model pentru întreaga reţea de producţie BMW Group. Din 2017, energia folosită în producţie în Europa provine din surse regenerabile în proporţie de 100%, iar la nivel mondial această performanţă va fi atinsă în 2020 . În plus, BMW i oferă şi alte modele de eficienţă, pentru un consum cât mai mic de resurse. Energia necesară pentru fabricarea modelelor BMW a fost redusă la jumătate, iar la fabricarea unui BMW i3, se consumă cu 70% mai puţină apă în comparaţie cu producţia unui BMW Seria 1.

În consecinţă, automobilele BMW i prezintă drumul spre viitorul transportului individual nu numai în domeniul actuatorilor economici, ci şi al respectului general faţă de mediu. 

BMW ColorSystem
Tehnologie de vârf de la compania BASF

Vopselurile ecologice din sistemul de vopsire a automobilelor BMW ColorSystem au contribuit la realizarea designului artistic al BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc, dar şi la protejarea lui de influenţele exterioare. Aceste vopseluri sunt folosite în atelierele de service oficiale BMW şi se bazează pe tehnologii avansate de culori BASF. Materialele tradiţionale din sunt înlocuite treptat cu materiale noi, realizate din resurse regenerabile, cu o cotă mare de biomasă.

Compania Toplac, reprezentând concernul BASF în Republica Cehă şi în Slovacia, a ajutat la amestecarea nuanţelor selectate pentru designul lui Milan Kunc. Un eşantion coloristic unic BMW "Color Profi System" a fost folosit pentru combinarea culorilor individuale. Protecţia motivelor de pe suprafaţa artistică a BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc a fost oferită de lacul incolor ProClear VOC, care îndeplineşte limitele pentru solvenţi organici şi a adăugat strălucire culorilor vopselei. Materialele BMW ColorSystem îndeplinesc cerinţele pentru echilibrul ecologic şi, prin urmare, reprezintă o completare adecvată a mesajului întregului proiect.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare