Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW este partener oficial al Art Basel Hong Kong 2019

Va fi anunţată următoarea listă scurtă pentru BMW Art Journey şi va fi expus BMW Art Car #1 by Alexander Calder.

Corporativ
·
Teme culturale
·
Art Car
 

Bucureşti/Hong Kong. În perioada 29-31 martie, expoziţia Art Basel Hong Kong îşi va deschide porţile pentru introspecţii vaste în operele moderne şi contemporane ale unor artişti consacraţi şi în devenire, prezentate de 242 de galerii de top de pe mapamond. Ca partener oficial al expoziţiei, BMW nu numai că va oferi serviciul de shuttle VIP, ci va prezenta şi primul BMW Art Car (BMW 3.0 CSL, 1975,), creat de legendarul artist Alexander Calder, în BMW Lounge de la Centrul Expoziţional şi de Convenţii din Hong Kong. Cel mai recent câştigător BMW Art Journey, Zac Langdon-Pole, va fi prezent pentru documentarea călătoriei sale, iar următoarea listă scurtă BMW Art Journey va fi anunţată.

BMW Art Journey la Art Basel Hong Kong 2019
În 2015, împreună cu Art Basel, BMW a permis o iniţiativă pentru susţinerea tinerilor artişti: BMW Art Journey. Cel mai recent câştigător, Zac Langdon-Pole (reprezentat de Michael Lett, Auckland), va fi prezent în Hong Kong pentru documentarea proiectului său BMW Art Journey - Sutures of the Sky. Călătoria lui l-a purtat printr-o lume în care oamenii şi păsările navighează de milenii. A urmărit traseul de zbor al păsărilor precum berzele sau rândunicile arctice, călătorind de-a lungul axei Pământului unde se intersectează verile emisferele de nord şi sud. Păsările migrătoare acoperă unele dintre cele mai lungi distanţe parcurse de orice vietate. Traseele lor au ghidat deschizătorii de drumuri polinezieni pe mări şi oceane. Inspirat de aceste trasee cereşti vechi, călătoria lui Langdon-Pole pune în discuţie poziţia oamenilor ca centru al universului. Străbătând Europa şi insulele din Pacific, Samoa şi Hawaii, proiectul său BMW Art Journey caută să înţeleagă cum cultura se intersectează cu ştiinţa hărţilor cereşti - iar de acolo trece în întrebări existenţiale mai mari despre cine suntem şi unde ne situăm în lume.

Zac Langdon-Pole va lua parte la seria Conversation a Art Basel ce va avea loc sâmbătă, 30 martie 2019, şi care este intitulară "Artiştii spun poveşti: Forme şi strategii narative".

Pentru informaţii suplimentare, accesaţi: www.press.bmwgroup.com/zac-langdon-pole-has-commenced-his-bmw-art-journey.

Un juriul internaţional de specialitate se va reuni din nou la următoarea expoziţie Art Basel Hong Kong pentru a desemna lista scurtă de trei artişti din secţiunea Discoveries pentru următoarea BMW Art Journey. Membrii juriului sunt Claire Hsu (director executiv al Asia Art Archive, Hong Kong); Matthias Mühling (director Städtische Galerie im Lenbachhaus, München); Patrizia Sandretto Re Rebaudengo (preşedinte Fundaţia Sandretto Re Rebaudengo, Torino); Phil Tinari (director Centrul Ullens pentru Artă Contemporană/UCCA, Beijing); Samson Young (artist şi primul câştigător BMW Art Journey).

Lista scurtă de trei artişti care vor fi invitaţi să-şi prezinte propunerile de călătorie va fi anunţată în BMW Lounge, la 28 martie 2019, ora 17.30. În acea seară, BMW va găzdui o recepţie VIP exclusivă pentru a sărbători anunţarea listei scurte BMW Art Journey.

BMW Art Car #1 (BMW 3.0 CSL, 1975) by Alexander Calder

Primul BMW Art Car creat va fi expus la BMW Lounge de la Art Basel Hong Kong 2019. Prin pictarea modelului BMW 3.0 CSL în 1975, Alexander Calder a pus piatra de temelie a colecţiei Art Car. A fost una dintre ultimele lui opere de artă înainte de a deceda. Ca sculptor care în mod normal şi-a conceput propriile, Calder a reuşit să se elibereze de structura formală a maşinilor de curse şi, prin pictarea lor, a aspirat să le ofere propriul semn distinctiv. La fel ca în cazul sculpturilor şi mobilelor sale, el a utilizat culori intense şi suprafeţe oscilante graţios pe care le-a distribuit generos pe aripi, capotă şi acoperiş.

Ideea originală i-a aparţinut pilotului francez Hervé Poulain, care a vrut să lase un artist să se exprime pe un automobil. Poulain i-a solicitat artistului şi prietenului său american Alexander Calder să picteze maşina sa de curse BMW la începutul anilor '70; a fost scânteia care a făcut ca BMW să demareze colecţia Art Car.

De atunci, artişti importanţi de pe mapamond au conceput automobilele BMW ale perioadei lor, toate fiind declaraţii artistice foarte diferite. Cele 19 exponate create până acum pentru colecţia Art Car includ lucrări ale unor artişti binecunoscuţi precum Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, A.R. Penck, David Hockney, Jenny Holzer, Jeff Koons, John Baldessari şi Cao Fei. Art Cars reflectă dezvoltarea culturală şi istorică a artei, designului şi tehnologiei.

BMW este partener global al Art Basel, dar susţine şi expoziţiile din Basel şi Miami Beach ca partener pe termen lung.

Mai mult, BMW şi Artsy şi-au unit forţele pentru a colabora în promovarea artelor la scară globală. După "The Future of Art" (Viitorul Artei), o serie de scurtmetraje, care a fost publicată în 2017, următoarea colaborare comună ca rezultat al parteneriatului pe termen lung va fi prezentată în seara de miercuri, 27 martie 2019, în Hong Kong.

Despre Art Basel
Fondat în 1970 de galerişti din Basel, Art Basel găzduieşte cele mai importante expoziţii mondiale pentru lucrări de artă modernă şi contemporană, situate în Basel, Miami Beach şi Hong Kong. Definit de oraşul şi regiunea care îl găzduieşte, fiecare eveniment este unic, lucru reflectat prin galeriile participate, lucrările de artă prezentate şi conţinutul programelor paralele, produs în colaborare cu instituţiile locale pentru fiecare ediţie. Angajamentul Art Basel a fost extins dincolo de expoziţiile de artă printr-o serie de iniţiative noi precum Art Basel Cities, în care lucrează cu oraşele la programe culturale atractive. Pentru mai multe informaţii, accesaţi artbasel.com.

Despre angajamentul cultural BMW Group
De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, în muzica jazz şi cea clasică, precum şi în arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În 2016 şi 2017, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari au creat două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele "Opera for All" din Berlin, München, Moscova şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie, aşa cum este Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, şi se implică în diverse proiecte culturale aşa cum a fost colaborarea cu artistul Adrian Mitu pentru seriile Blue Coffee şi Blue Hero. La nivel naţional, prin reţeaua de dealeri BMW, sunt susţinute o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Facebook: https://www.facebook.com/BMWGroupCulture

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroupculture

@BMWGroupCulture

#BMWGroupCulture

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare