Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Team Schnitzer and Walkenhorst Motorsport finish in fifth and eighth places in Laguna Seca.

Cele două BMW M6 GT3 au terminat pe locurile al cincilea şi al optulea în "California 8 Hours", a doua dintre cele cinci curse care compun Intercontinental GT Challenge.

BMW Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~106,64 KB)
  
Photos(55x, ~102,95 MB)

Bucureşti/Laguna Seca. Cele două BMW M6 GT3 au terminat pe locurile al cincilea şi al optulea în "California 8 Hours", a doua dintre cele cinci curse care compun Intercontinental GT Challenge. Augusto Farfus (Brazilia), Martin Tomczyk (Germania) şi Chaz Mostert (Australia) - echipaj înscris de BMW Team Schnitzer - s-au clasat pe poziţia a cincea la Laguna Seca (SUA), după 326 de tururi. Ei au înregistrat acelaşi rezultat şi în etapa de deschidere a sezonului, la Bathurst (Australia). Piloţii Walkenhorst Motorsport - Nick Catsburg (Olanda), Mikkel Jensen (Danemarca) şi Christian Krognes (Norvegia) - au încheiat pe poziţia a opta la Laguna Seca.

Cele două BMW M6 GT3 au început cursa de opt ore de pe poziţiile a şasea şi a şaptea ale grilei de start, pe o vreme însorită, dar răcoroasă. Jensen a performat bine în stintul de deschidere la comenzile maşinii #34, urcând pe locul al treilea imediat după start, după care i-a predat locul în cockpitul BMW M6 GT3 lui Catsburg de pe poziţia a patra. Tomczyk a fost blocat în plutonul median, ceea ce l-a costat timp.

#42 BMW M6 GT3 a continuat să-şi îmbunătăţească ritmul pe măsură ce cursa a progresat, stând în faţa maşinii #34 la jumătatea întrecerii. O penalizare drive-through pentru Tomczyk, după o coliziune cu un Audi, a făcut ca cele două maşini să schimbe locurile pentru o vreme, dar BMW Team Schnitzer a reuşit să încheie pe poziţia a cincea. Şi Walkenhorst Motorsport a primit o penalizare drive-through pentru nerespectarea timpului minim de pit-stop, ceea ce a coborât maşina mai multe locuri în clasament. Victoria a fost obţinută de #27 Ferrari.

În categoria GT4, Daren Jorgensen, Brett Strom şi Jonathan Miller (toţi SUA) au obţinut locul al doilea cu BMW M4 GT4 înscris de RHC Jorgensen/Strom by Strom Motorsport.

Acum urmează o pauză mai lungă până la cea de-a treia cursă din sezonul Intercontinental GT Challenge. 24 Hours of Spa-Francorchamps (Belgia) este programată la 27-28 iulie.

Reacţii după cursa de la Laguna Seca:

Augusto Farfus (#42 BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer, locul 5): "Cred că locul al cincilea este maximum ce am putut obţine. Nu am avut cea mai bună maşină pentru acest circuit, dar am scos tot ce s-a putut din pachetul nostru. Aceasta înseamnă că încă suntem în cursa pentru titlu. Desigur, ne-ar plăcea să obţinem victorii şi podiumuri, dar în principal contează să rămâi la mică distanţă de lideri. Aşa reuşit acest lucru acum."

Martin Tomczyk (#42 BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer, locul 5): "Îmi pare rău pentru coliziunea cu Markus Winkelhock. Eram foarte aproape de el în Corkscrew, după care am pierdut din apăsare pe puntea faţă şi l-am lovit din spate. Aceasta a făcut ca el să se răsucească. Asemenea lucruri nu ar trebui să se întâmple, dar, din păcate, se petrec în motorsport. Incidentul a fost din vina mea şi nu pot contesta penalizarea drive-through. În general, este dificil să depăşeşti pe acest circuit. Din nefericire, am pierdut mult teren la început. Ulterior, viteza noastră a fost bună, dar ecartul faţă de podium era deja prea mare într-un pluton atât de echilibrat."

Chaz Mostert (#42 BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer, locul 5): "A fost prima mea participare la Laguna Seca. Mulţumiri BMW M Motorsport şi BMW Team Schnitzer pentru această şansă fantastică. Cred că, până la urmă, locul al cincilea nu este un rezultat rău. Aştept cu nerăbdare următoarea şansă de a pilota pentru BMW. Mă simt bine alături de BMW Team Schnitzer."

Nick Catsburg (#34 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport, locul 8): "Nu mă deranjează rezultatul. Dacă ţinem cont de pista foarte alunecoasă şi uzura ridicată a pneurilor, locul al optulea este OK. Circuitele care solicită foarte mult anvelopele nu sunt potrivite pentru BMW M6 GT3, aşa că ştiam că nu va fi uşor."

Mikkel Jensen (#34 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport, locul 8): "Circuitul de la Laguna Seca este legendar. Este visul oricărui pilot să concureze aici măcar o dată, iar acest vis a devenit realitate pentru mine. Din păcate, pista este foarte alunecoasă şi nu am putut obţine nivelul maxim de aderenţă. Acest lucru nu a fost benefic pentru BMW M6 GT3, pentru că maşina performează la maximum când are multă aderenţă şi viteză prin viraje. Nu a fost cazul aici."

Christian Krognes (#34 BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport, locul 8): Am avut viteză să concurăm cu liderii. Cu toate acestea, lucrul important a fost să avem grijă de pneuri pe un circuit foarte alunecos. Am încercat să le menţinem în viaţă cât mai mult posibil."

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare