Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M Motorsport News - Numărul 03/19

Alessandro Zanardi a reuşit tripla la Cupa Mondială de Paraciclism - BMW M4 GT4 triumfă la Zandvoort

M Motorsport Newsletter
·
More BMW Motorsport
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti. Nu contează că vorbim de DTM, de Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship, de Campionatul FIA Formula E ABB sau de nenumăratele alte campionate: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Alex Zanardi: triplă la Cupa Mondială de Paraciclism din Canada
Pilotul oficial BMW şi ambasadorul mărcii Alessandro Zanardi (Italia) şi-a continua seria de victorii pe scena internaţională a paraciclismului. Oraşul canadian Baie-Comeau a găzduit Cupa Mondială UCI de paraciclism pe şosea în week-end. Zanardi s-a aliniat la start în trei curse şi le-a câştigat pe toate trei. Prima victorie a venit în contratimpul individual de joi. Apoi a câştigat ştafeta alături de coechipierii Paolo Cecchetto şi Luca Mazzone din echipa naţională a Italiei. Cursa de închidere de sâmbătă s-a dovedit un adevărat thriller în care Zanardi a reuşit un sprint final fantastic pentru a prelua conducerea pe ultimii metri şi astfel a obţinut a treia victorie în tot atâtea curse.

W Series: Beitske Visser, din nou pe podium la finala sezonului
Juniorul BMW Motorsport Beitske Visser (Olanda) a încheiat sezonul inaugural din W Series cu un nou podium la Brands Hatch (Marea Britanie). Locul al treilea la finala sezonului a însemnat, în cele din urmă, poziţia a a doua în clasamentul general. Cu 100 de puncte acumulate, Visser a încheiat stagiunea la doar 10 puncte de prima campioană a W Series, Jamie Chadwick (Marea Britanie). În cursa de la Brands Hatch, victoria i-a revenit lui Alice Powell (Marea Britanie). "A fost un sezon fantastic", a declarat Visser. "Ritmul a fost în fiecare cursă. Am avut ghinion cu problemele tehnice de la deschiderea sezonului de la Hockenheim, dar mereu am avut viteza necesară. Am ştiut că va fi greu aici, la Brands Hatch, pentru că nu ştiam circuitul. Am dat totul astăzi şi sunt fericită cu cursa mea, chiar dacă am eşuat de puţin în cursa pentru titlu." După şase manşe, Visser a încheiat sezonul din W Series cu o victorie şi alte trei clasări pe podium.

ADAC GT4 Germania: a doua victorie a sezonului pentru RN Vision STS
Marius Zug (Germania) şi Gabriele Piana (Italia) au obţinut cea de-a doua victorie a lor în acest sezon din ADAC GT4 Germania, după ce anterior au triumfat la Oschersleben (Germania). După 33 de tururi, echipajul RN Vision STS a trecut linia de sosire primul la comenzile #7 BMW M4 GT4, reuşind victoria în cursa de sâmbătă de la Zandvoort (Olanda). Zug a pornit din pole position, dar iniţial a retrogradat în pluton. Un pit stop timpuriu şi o schimbare de pilot a readus BMW M4 GT4 pe locul al doilea. Piana a arătat mult spirit de luptă şi a redobândit conducerea cursei, încheind întrecerea cu un avantaj de 19,9 secunde. Acest succes a fost suficient pntru ca Zug să obţină titlul în competiţia Junior.

În cursa a doua, disputată duminică, Michael Schrey (Germania) şi Thomas Jäger (Germania) au încheiat pe locul al patrulea în #2 BMW M4 GT4 înscris de Hofor Racing by Bonk Motorsport. Ei au fost urmaţi de Piana şi Zug, ocupanţii locului al cincilea. Claudia Hürtgen (Germania) şi Michael Fischer (Austria) au intrat şi ei în Top 10 cu #3 BMW M4 GT4, înscris tot de Hofor Racing by Bonk Motorsport. Cei doi au ocupat poziţia a noua.

Campionatul GT al Chinei: cursă încheiată după loteria ploii
Cursele din Campionatul GT al Chinei, desfăşurate la Qinhuangdao (China), au devenit o afacere alunecoasă pentru toate echipele şi piloţii acestora. Ploaia torenţială şi condiţiile infernale de pe circuit au obligat conducerea cursei să încheie a doua cursă cu aproape 10 minute rămase din motive de siguranţă. Jesse Krohn (Finlanda) şi Betty Chen (Taiwan) au fost clasaţi pe locul al şaselea cu #91 BMW M6 GT3 al FIST-Team AAI. Coechipierii lor, Nick Yelloly (Marea Britanie) şi Junsan Chen (China), i-au urmat pe poziţia a şaptea. În cursa de sâmbătă, cei doi au fost cel mai bine clasaţi piloţi BMW, pe locul al cincilea. Krohn şi Chen nu au terminat prima cursă.

În categoria GT4, echipa Master Champ a încheiat cursa de deschidere a week-endului pe locul al şaselea cu #999 BMW M4 GT4. Acest lucru a însemnat primul loc în categoria AM/AM. În manşa a doua, maşina a ocupat locul al şaptelea (fiind a treia în clasa AM/AM).

ADAC GT Masters: cursă de revenire în dune
Jens Klingmann (Germania) şi Nicolai Sylvest (Danemarca) au demonstrat spirit de luptă în week-endul din ADAC GT Masters desfăşurat la Zandvoort. Cei doi s-au regăsit abia pe locul al 17-lea după sesiunea de calificări pentru prima cursă, de sâmbătă. Pe parcursul întrecerii, Klingmann şi Sylvest au urcat treptat prin pluton, iar în final au ocupat locul al şaselea cu #14 BMW M6 GT3 după 34 de tururi pe circuitul dintre dune. Piloţii MRS GT-Racing nu au reuşit să încheie cursa de duminică.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare