Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Uzina principală a BMW Group este pregătită pentru BMW i4

Uzina din München deschide o nouă eră a mobilităţii full electrice - transformarea uzinei s-a încheiat cu succes pentru producţia BMW i4. Procesul de dezvoltare vine în urma unei investiţii de aproximativ 200 milioane de euro şi continuă un proces amplu de modernizări şi pregătiri din perioada 2015-2018 de 700 milioane de euro.

BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Tehnologie
·
Sistem de propulsie alternativă, mobilitatea viitorului
·
Caroserie, materiale uşoare
·
Producţie, reciclare
·
Logistics
·
Industry 4.0
·
Smart Logistics
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~152,16 KB)

Related Links.

Bucureşti/München. În cadrul uzinei BMW Group din München, totul este pregătit pentru ca producţia modelului electric BMW i4 să înceapă. După şase săptămâni de activitate intensă de conversie, producţia de serie a fost reluată, aproximativ 5.000 de angajaţi revenind pe linia de asamblare. "Am încheiat cu succes restructurarea şi transformarea vastă ale uzinei, la timp şi fără complicaţii", a declarat directorul uzinei, Robert Engelhorn. La uzina principală a BMW Group, o nouă eră este gată să înceapă: "Uzina noastră poate produce acum modelul full electric BMW i4 pe aceeaşi linie cu automobilele cu propulsoare diesel, pe benzină sau cu sistem hibrid", a adăugat Engelhorn.

 

"Planificarea şi pregătirea remarcabile şi colaborarea perfectă între numeroşii parteneri interni şi externi au însemnat că am putut pregăti uzina BMW Group din München pentru conceptele de mobilitate ale viitorului în decurs de numai şase săptămâni", a mai comentat Engelhorn. Întregul proces de dezvoltare şi transformare a uzinei a venit la capătul unei investiţii de aproximativ 200 de milioane de euro. Circa 700 de milioane de euro au fost investiţi în perioada 2015-2018 pentru instalarea unui nou atelier de vopsitorie, eficient cu resursele, şi extinderea atelierului de caroserii pentru producţia BMW Seria 3.

 

Fabrica BMW din München se află în această locaţie de aproape un secol. În această perioadă oraşul s-a extins şi fabrica a intrat astfel în spaţiul urban, limitând posibilităţile de extindere pe orizontală. În ultimele săptămâni, o provocare specială cu care s-a confruntat echipa a fost spaţiul restrâns din cadrul halelor de producţie, ceea ce a făcut dificilă activitatea de transformare şi instalare. Sistemele anterioare au trebuit îndepărtate cu foarte puţin spaţiu disponibil, iar cele noi instalate şi lansate. Înainte să înceapă activitatea de transformare, planurile au fost făcute cu ajutorul instrumentelor digitale care au simulat secţiuni ale liniei, designul sistemului şi procesele de producţie cu ajutorul realităţii virtuale. "Acest lucru ne-a permis să utilizăm în cel mai bun mod posibil spaţiul limitat disponibil în uzina noastră şi să vedem cu exactitate ce procese aveau nevoie de ajustări", a explicat Engelhorn. Mare parte din competenţa pentru modernizare a venit chiar de la angajaţii în producţie, care au folosit ochelari VR pentru a obţine o imagine clară a modului în care ar arăta postul lor de lucru şi au oferit feedback valoros privind ergonomia şi optimizarea proceselor.

 

Atelierul de vopsitorie de la uzina din München este un exemplu reamarcabil al integrării inteligente şi eficiente, întrucât majoritatea proceselor de producţie pentru BMW i4 pot fi realizate cu sistemele existente în atelierul de caroserii. Sisteme suplimentare sunt necesare doar pentru ansamblul podelei şi secţiunea spate ale BMW i4, pentru că trenul de rulare electric şi bateria de înaltă tensiune duc la diferenţe cosntructive faţă de arhitecturile convenţionale. Pachetul de baterii, cu o masă de aproximativ 550 de kilograme, va fi montat pe caroserie de către un sistem nou, complet automat, de asamblare a bateriei, care utilizează sisteme cu camere pentru a verifica automat dacă pachetul de baterii este poziţionat corect pe linie. De asemenea pachetul de baterii este transportat la linie şi montat pe caroserie în mod complet automat.

 

Un nou transportator electric a fost instalat pentru producţia BMW i4, alături de transportatoarele de masă mai mare din zona de finisare a automobilului. "Aceasta a fost cea mai amplă actualizare a asamblării din istoria uzinei din München", mai indicat Robert Engelhorn.

 

Pe măsură ce numărul de sisteme de asistare a condusului, echipamente de siguranţă şi dotări de conectivitate creşte constant, testarea funcţională a diferitelor inovaţii şi tehnologii din automobil în timpul producţiei devine din ce în ce mai complexă. Pentru a îndeplini cerinţele de calitate tot mai stricte, uzina din München foloseşte mai mult sistemele de producţie şi testare conectate digital. Procesele complexe de producţie şi logistică sunt susţinute şi de nenumărate soluţii de digitalizare şi sisteme inteligente interconectate.

 

În timpul transformării uzinei din München din ultimele săptămâni, accentul a fost pus pe integrarea BMW i4 în sistemele de producţie existente. Dar sistemele şi procesele au fost pregătite şi pentru producţia de serie a BMW M3, care va fi produs pe aceeaşi linie. Inaugurată în 1922, uzina principală a BMW Group este pregătită acum să ofere un portofoliu larg de produse care include nu numai BMW i4, ci şi modelele BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring cu motorizare termică şi hibridă, precum şi noul BMW M3.

 

Reţeaua de producţie BMW Group

Cererea ridicată din partea clienţilor şi lansarea noilor modele au dus la o utilizare ridicată a capacităţii pentru reţeaua de producţie a BMW Group în 2019. Cu 2.564.025 de automobile produse pentru mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce, volumele de producţie au atins un nou maxim istoric. Aceste date au inclus 2.205.841 automobile BMW, 325.729 MINI şi 5.455 Rolls-Royce. Uzinele germane ale companiei au produs aproape un milion de automobile.

 

Flexibilă şi foarte eficientă, reţeaua de producţie a BMW Group poate reacţiona rapid la variaţiile vânzărilor în regiuni şi pieţe. Competenţa în producţie reprezintă o contribuţie principală la rentabilitatea BMW Group.

 

Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare şi Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D. Procesele şi structurile standardizate din sistemul de producţie asigură calitate premium constantă şi permit un grad ridicat de personalizare.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare