Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW X2 M Mesh Edition

Personalizare şi mai mare pentru varianta sportivă a modelului Sports Activity Coupé.

F39
·
Vehicule speciale
·
X2
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~1,91 MB)
  
Photos(56x, ~323,86 MB)

The new BMW X2 xDrive20i M Mesh Edition (09/2020).

The new BMW X2 xDrive20i M Mesh Edition (09/2020).

The new BMW X2 xDrive20i M Mesh Edition (09/2020).

Noua M Mesh Edition oferă modelului BMW X2 o latură şi mai distinctivă şi atrăgătoare vizual. De când a fost lansat în primăvara anului 2018, X2 a îmbinat cu succes o aură extrovertită cu aspectul sportiv şi dotările unui stil de viaţă modern, clădindu-şi un foarte distinct în familia de modele BMW X şi nu numai. Acum, modelul Sports Activity Coupé (SAC) introduce o grilă M tip mesh şi noi combinaţii de culori exclusive, împreună cu o parte frontală actualizată, pentru a împrospăta din nou segmentul compact premium. BMW X2 a interpretat rolul de rebel urban încrezător într-un stil impresionant. Acum, sportivul BMW X2 M Mesh Edition va utiliza combinaţia sa unică de personalizare, plăcere a condusului, elemente de lifestyle şi funcţionalitate pentru a atrage clienţii şi mai activi într-un grup de public tânăr şi cu spirit tânăr.

Prin designul său independent şi detaliile exclusive - precum logo-ul BMW suplimentar pe montantul C care face referire la coupé-urile BMW clasice precum 2000 CS şi 3.0 CSL -, BMW X2 şi-a câştigat proprii săi fani la nivel mondial. Aproximativ 40% din vânzările BMW X2 de până acum au fost înregistrate în Europa. Piaţa chineză a reprezentat o cotă de aproape 30%, iar circa 10% dintre clienţii acestui SAC dinamic sunt din SUA. De la lansarea din anul 2019 au fost livrate aproximativ 250 de model în România, modelul bucurându-se deja de recunoaştere pe piaţa locală. BMW X2 marchează punctul de intrare în familia BMW X a Sports Activity Coupé-urilor şi are un loc foarte distinct în portofoliu alături de partenerii săi mai mari - BMW X4 şi X6.

Power of Choice: clienţii au şase motoare la dispoziţie
BMW X2 M Mesh Edition utilizează modelul M Sport X ca punct de pornire. În conformitate cu abordarea Power of Choice a BMW Group, clienţii pot alege dintre cele trei motoare diesel eficiente, două motoare pe benzină şi un sistem de propulsie plug-in hybrid la BMW X2 xDrive25e. În funcţie de sistemul de propulsie selectat, clienţii îşi pot comanda maşina cu tracţiune faţă sDrive sau cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive, cutie de viteze manuală sau transmisie Steptronic automată.


Exterior.
Parte frontală nouă, note exclusive.

De la lansarea noului BMW X2 xDrive25e în iulie 2020, toate variantele modelului Sports Activity Coupé au un design al părţii frontale ce a fost revizuit atractiv, accentuând suplimentar aura sportivă a X2. Suprafeţele clare din această zonă a automobilului îi conferă o apariţie mai modernă.

Grilă BMW M tip mesh atractivă şi noi accente de culoare
Noua M Mesh Edition se bazează stilistic pe modelul M Sport X şi oferă BMW X2 o apariţie şi mai exclusivă şi distinctivă. Cea mai evidentă schimbare este grila M tip mesh în negru lucios. Asemenea grilei de la BMW X2 M35i, are o structură mesh tridimensională pronunţată. Noua culoare-semnătură Frozen Black-Brown metalizat - o nuanţă cafenie - poate fi regăsită pe BMW X2 M Mesh Edition în inserţii exclusive precum decoraţiunea barelor, placările evidente de pe pragurile laterale şi uşi, dar şi pasajele roţilor.

Modelul ediţie specială poate fi configurat gratuit şi cu noi autocolante pe capotă, părţile laterale ale barei faţă şi uşile faţă şi spate. De culoare portocaliu îndrăzneţ, ele oferă completarea perfectă pentru noua finisare Brooklyn Grey metalizat exclusivă pentru M Mesh Edition, precum şi nuanţa de exterior Sapphire Black metalizat. Dacă este comandată una dintre celelalte culori - Alpine White, Phytonic Blue metalizat sau Sunset Orange metalizat -, autocolantele sunt negre. Culoarea autocolantelor este reflectată de inserţiile pentru noile jante aerodinamice M de 19 sau 20 de ţoli.

BMW Individual High-gloss Shadow Line cu dotări extinse vine ca echipare standard. Pe lângă contururile negru lucios pentru geamuri şi oglinzi exterioare, baza oglinzilor, triunghiul oglinzilor, decoraţiunea montanţilor B şi conturul decorativ al montanţilor C, acest pachet include şi contururi pentru grila M tip mesh, un inel în jurul logo-ului M de pe hayon şi finisaje ale ţevilor de evacuare în Black Chrome.

Faruri LED cu lumini de vreme rea integrate modelează designul părţii frontale
Suprafeţele clare ale părţii frontale actualizate atrag privirea şi se combină cu farurile LED disponibile standard pentru a crea o apariţie puternică. Absenţa proiectoarelor de ceaţă circulare, disponibile anterior, aduc un plus de claritate pentru designul barei faţă. Rolul acestora este preluat de luminile de vreme rea, integrate în farurile LED. În condiţii meteo dificile şi de vizibilitate redusă, activarea judicioasă a luminii de viraje oferă iluminare optimă a laturii drumului. O altă caracteristică nouă este proiectarea unui logo X2 din oglinda exterioară de pe partea conducătorului ca parte a pachetului de lumini oferit standard, care include şi iluminare a mânerelor uşilor, iluminare a solului, iluminare a oglinzilor exterioare şi iluminare a accesului pe uşi.

Farurile LED adaptive cu funcţie matrix pentru faza lungă ca opţiune
Farurile LED adaptive, ce includ o funcţie matrix cu patru segmente pentru faza lungă, este disponibilă opţional şi pentru BMW X2 M Mesh Edition. Aceste faruri contribuie la creşterea vizibilităţii, în timp ce evită orbirea altor utilizatori ai drumului. Faza lungă este divizată în mai multe segmente LED, care pot fi activate şi dezactivate independent unele de altele pentru a adapta iluminarea drumului la situaţia din trafic. Tot opţionale sunt şi luminile BMW Individual Shadowline impresionate din punct de vedere vizual.

Interior.
Habitaclu de calitate cu dotări cu echipamente extraordinare.

Exteriorul expresiv vizual al BMW X2 M Mesh Edition, cu noi accente de culoare, se extinde şi la interior. Cea mai distinctivă particularitate a noului model o reprezintă decoraţiunile interioare bicolore disponibile standard. Husele exclusive pentru scaunele sport M cu tetiere integrate şi bancheta spate dispun de o combinaţie de piele Dakota în nuanţa Mocha atractivă şi Alcantare în culoare antracit. Notele de finisare a tapiţeriei sunt adăugate de cusăturile portocalii contrastante, care se regăsesc pe panoul de instrumente şi consola centrală. Acestea creează o conexiune de culoare cu autocolantele din partea frontală şi cea laterală a caroseriei, precum şi accentele de pe jantele aerodinamice M exclusive. Covoraşele au tivuri şi cusături portocalii ale muchiilor - sau maro pentru BMW X2 xDrive25e. De asemenea, BMW X2 M Mesh Edition aduce şi praguri speciale ale uşilor, cu inscripţie "Edition".

Interior sportiv
Scaunele sport M cu tetiere integrate şi o selecţie de alte dotări BMW M GmbH sporesc impresia sportivă a automobilului. De exemplu, pedalele M din oţel inoxidabil, disponibile standard, oferă o completare perfectă pentru sprijinul M pentru picior. Toto în echiparea standard sunt include şi volanul M îmbrăcat în piele şi cheia maşinii cu identificator M exclusiv. Automobilele cu cutie de viteze manuală au şi schimbător de viteze cu logo M. Benzile decorative de interior au culoarea Aluminium Hexagon Anthracite, tapiţeria BMW Individual pentru plafon este în antracit sportiv. Ghidajele luminoase LED cu fibră optică din uşi adaugă o notă de culoare. Habitaclul prezintă orientarea spre conducător specifică BMW, cu butoanele aranjate ergonomic. Poziţia ridicată a scaunului conducătorului oferă o vizibilitate imbatabilă şi comandă optimă în misiunea condusului. Tehnologia black-panel modernă din panoul de instrumente şi afişarea informaţiilor au un impact vizual considerabil, iar funcţionalitatea ridicată oferită de BMW X2 M Mesh Edition impresionează şi ea. Un exemplu este consola centrală cu o combinaţie de compartimente deschise şi altele care pot fi închise cu capace culisante. Portbagajul are o capacitate de 470 de litri (BMW X2 xDrive25e: 410 litri), asigurând că este echipat excelent pentru orice activităţi din timpul liber - de la cumpărături la week-enduri la schi şi trasee montane cu bicicleta. Un sentiment de libertate este oferit şi de acoperişul panoramic - disponibil opţional -, care lasă lumina să pătrundă în habitaclu. Secţiunea frontală a acoperişului panoramic poate fi înclinată şi deschisă ca o trapă convenţională.


Sisteme de propulsie.
Şase variante disponibile.

Clienţii pot opta pentru unul dintre cele trei tipuri diferite de sisteme de propulsie disponibile pentru BMW X2 M Mesh Edition. Modelul SAC este disponibil cu trei motoare diesel eficiente, două propulsoare pe benzină şi un sistem de propulsie plug-in hybrid, toate acestea respectând standardul de emisii Euro 6d. Suplimentar, BMW X2 oferă opţiunea de tracţiune faţă sau integrală şi transmisie manuală sau automată.

Sistemul de propulsie plug-in hybrid pentru BMW X2 xDrive25e oferă autonomie electrică de până la 57 de kilometri
Sistemul de propulsie plug-in hybrid, care a fost introdus recent pentru această gamă de modele, dotează BMW X2 M Mesh Edition cu performanţe remarcabil de eficiente şi cu capacitatea de a rula cu emisii locale zero. La BMW X2 xDrive25e, un motor electric foarte eficient - puterea de 70 kW/95 CP şi cuplul de 165 Nm sunt transferate către puntea spate printr-o transmisie cu un singur raport - este combinat cu motorul pe benzină, de 1,5 litri, ce oferă o putere de 92 kW/125 CP şi un cuplu de 220 Nm. Puterea motorului este direcţionată către puntea faţă printr-o transmisie Steptronic cu şase trepte. Tracţiunea integrală rezultată, specifică unui hibrid, se combină cu puterea sistemului de 162 kW/220 CP şi cu un cuplu total de 385 Nm pentru a transforma BMW X2 xDrive25e într-un automobil foarte agil şi furnizează un sprint 0-100 km/h în 6,8 secunde. X2 xDrive25e îşi dezvăluie verva sportivă şi când accelerează brusc sau când depăşeşte, datorită efectului de impuls electric produs de sistemul de propulsie.

Bateria litiu-ion care stochează energia pentru propulsia electrică utilizează ceam ia nouă tehnologie a celulelor de baterii, care îi oferă o densitate energetică foarte mare. Capacitatea energetică brută de 10,0 kWh a bateriei de înaltă tensiune se transpune într-o autonomie full electrică de până la 57 de kilometri în ciclul de testare legal UE. Când noul BMW X2 xDrive25e rulează doar prin puterea motorului electric (în modul MAX eDrive), viteza maximă este de 135 km/h. Cu motorul termic şi cel electric lucrând la unison, viteza maximă a automobilului creşte la 195 km/h. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată de la 0 la 80% în 3,8 ore când este conectată la o priză casnică, în timp ce o încărcare completă 100% durează aproximativ cinci ore. Când maşina se conectează la un panou BMW i (Wallbox), încărcarea de la 0 la 80% durează 2,4 ore, iar de la 0 la 100% circa 3,2 ore. Modul SAVE BATTERY poate fi activat în timp ce se rulează pentru a menţine încărcarea bateriei de înaltă tensiune la nivelul actual sau pentru a fi crescută prin generarea energiei la frânare.

Instalarea bateriei de înaltă tensiune cu economie de spaţiu sub scaunele spate înseamnă că se înregistrează doar o pierdere neglijabilă a capacităţii portbagajului în comparaţie cu variantele BMW X2 cu propulsie convenţională, iar spaţiul principal de stocare rămâne neschimbat. Modelul plug-in hybrid are şi un interior foarte versatil, datorită spătarului rabatabil standard în raport 40:20:40, care permite creşterea capacităţii portbagajului de la 410 la un maxim de 1.290 de litri.

Două motoare pe benzină sunt disponibile
Modelul entry-level din portofoliul ediţiei speciale este BMW X2 sDrive18i. După actualizările pentru a îndeplini standardul de emisii Euro 6d, motorul de 1,5 litri, cu trei cilindri, generează 100 kW/136 CP, iar cuplul maxim de 220 Nm este livrat către roţile faţă prin intermediul transmisiei manuale cu şase trepte. Opţional se poate comanda transmisia Steptronic cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte. BMW X2 sDrive18i accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,6 secunde şi are o viteză maximă de 205 km/h.

Varianta pe benzină mult mai puternică este combinată atât cu tracţiune faţă, cât şi integrală. Motorul de 2,0 litri, cu patru cilindri, utilizat aici a fost convertit la standardul Euro 6d, care acum îi oferă o putere de 131 kW/178 CP. La modelul BMW X2 sDrive20i, el acţionează roţile faţă şi livrează un cuplu maxim de 280 Nm prin intermediul transmisiei Steptronic cu dublu ambreiaj, cu şapte trepte, disponibilă standard. Sprintul 0-100 km/h este realizat în 7,6 secunde, până la o viteză maximă de 227 km/h. BMW X2 xDrive20i este echipat cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive şi transmisie Steptronic cu opt trepte. Această combinaţie permite un sprint 0-100 km/h în 7,3 secunde, iar viteza maximă este de 224 km/h. Cu o sarcină de tractare maximă de 2.000 kg, BMW X2 xDrive20i este capabil să tracteze remorci pentru bărci şi cai sau rulote mai mari.

Motoare diesel eficiente cu trei niveluri de putere
Pentru fanii motorizărilor diesel, BMW X2 oferă trei opţiuni. Propulsorul de 2,0 litri, cu patru cilindri, de sub capota BMW X2 sDrive18d (cu tracţiune faţă) şi a BMW X2 xDrive18d produce 110 kW/150 CP, cu un cuplu maxim de 350 Nm. Ambele modele sunt echipate standard cu cutie de viteze manuală cu şase trepte, dar există şi opţiunea unei transmisii Steptronic cu opt trepte. BMW X2 sDrive18d are o viteză maximă de 207 km/h şi realizează sprintul 0-100 km/h în 9,3 secunde, în timp ce BMW X2 xDrive18d realizează acelaşi sprint în 9,2 secunde (9,4 secunde cu transmisie Steptronic) şi atinge o viteză maximă de 206 km/h.

Modelul cu tracţiune faţă BMW X2 sDrive20d şi confratele BMW X2 xDrive20d cu tracţiune integrală sunt propulsate de un motor diesel de 2,0 litri, ce dezvoltă 140 kW/190 CP. Cuplul maxim de 400 Nm este transferat standard printr-o transmisie Steptronic cu opt trepte. Aceste lucru permite o acceleraţie 0-100 km/h în doar 7,9 secunde, în timp ce BMW X2 xDrive20d îmbunătăţeşte timpul cu 0,2 secunde. Fluxul de putere continuă până la 221 km/h la modelul cu tracţiune integrală, respectiv până la 224 km/h la varianta cu tracţiune faţă.

Cel mai puternic reprezentant al gamei BMW X2 M Mesh Edition este BMW X2 xDrive25d, al cărui motor diesel de 2,0 litri generează 170 kW/231 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm. BMW X2 xDrive25d sprintează până la 100 km/h în doar 6,6 secunde, iar viteza maximă este de 237 km/h. Specificaţia standard include transmisie Steptronic cu opt trepte. Ca şi la celelalte modele X2, opţional este disponibilă şi o transmisie Steptronic Sport. Varianta Sport permite ca schimbarea manuală a vitezelor să se facă şi mai repede prin clapetele de pe volanul M Sport, ceea ce înseamnă că deja agilele modele BMW X2 M Mesh Edition pot fi conduse şi mai sportiv.

 

Conectivitate.
Conectivitate inteligentă şi trei metode intuitive de operare.

BMW X2 M Mesh Edition oferă o funcţionare intuitivă şi o conectivitate inteligentă, permiţând conducătorului să îşi concentreze atenţia în totalitate asupra celei mai importante misiuni: condusul. Conceptul de afişare şi operare ID6 oferă trei moduri diferite de operare a automobilului individual şi a funcţiilor de navigaţie: folosind controlerul iDrive, funcţionalitatea de ecranului tactil a displayului central sau - dacă este comandată opţiunea BMW Navigation - un sistem de control vocal capabil să înţeleagă propoziţii formulate în mod natural. Displayul central independent (care poate fi acţionat cu uşurinţă şi de pasagerul din faţă) măsoară 6,5 ţoli (16,51 cm) în forma standard şi oferă o imagine de ansamblu rapidă a tuturor informaţiilor-cheie - datorită, de exemplu, plăcuţelor afişate în meniul principal al afişajului. De asemenea, o facilitate hands-free cu interfaţă Bluetooth şi recepţie radio digitală DAB sunt incluse standard.

Sistemul opţional BMW Navigation are un display central de 8,8 ţoli (22,35 cm), a cărui funcţionare imită controlul tactil intuitiv al unui smartphone, împreună cu un afişaj de informaţii de 5,7 ţoli (14,48 cm) în panoul de bord. Există şi opţiunea RTTI (informaţii despre trafic în timp real), ale cărei date despre trafic actualizate ajută la planificarea traseului şi permit conducătorilor să reacţioneze rapid la posibile aglomeraţii. Evoluţia la BMW Navigation Plus aduce un display central şi mai mare, de 10,25 ţoli (26,04 cm), precum şi BMW Head-Up Display, care proiectează toate informaţiile de condus importante şi cele ale sistemelor de navigaţie/asistenţă pe parbriz, unde apar în rezoluţie înaltă în câmpul vizual al conducătorului. Alegerea integrării smartphone-ului prin Apple CarPlay permite utilizarea wireless şi cu uşurinţă a anumitor funcţii iPhone prin intermediul displayul central al automobilului. Totodată, opţiunea de telefonie cu încărcare wireless permite încărcarea prin inducţie a smartphone-urilor şi telefoanelor mobile compatibile, care pot fi conectate şi la antena externă a maşinii.

Conectat inteligent cu serviciile BMW ConnectedDrive
BMW X2 M Mesh Edition se conectează la serviciile BMW ConnectedDrive, permiţându-i conducătorului să îşi organizeze rutina zilnică cât mai eficient posibil, atât în automobil, cât şi în afara acestuia. Aplicaţia BMW Connected şi, în viitor, aplicaţia My BMW vor ţine informat conducătorul în orice moment cu privire la starea maşinii, în timp ce acesta îşi poate accesa BMW X2 de la distanţă folosind Remote Services. Aceste funcţii permit blocarea şi deblocarea automobilului prin intermediul aplicaţiei, de exemplu, afişarea locaţiei sale curente sau trimiterea adresei de destinaţie de pe un smartphone la sistemul de navigaţie înainte chiar de a începe călătoria. Aplicaţiile gratuite pentru automobil disponibile prin intermediul BMW Online oferă şi prognoze meteo actualizate sau cele mai recente ştiri.

Remote Services extinse pentru BMW X2 xDrive25e
Modelul plug-in hybrid BMW X2 xDrive25e vine cu o gamă şi mai extinsă Remote Services. Serviciile Connected eDrive pot fi accesate gratuit timp de trei ani - atât din maşină, cât şi prin aplicaţia BMW Connected sau My BMW - şi permit clienţilor să caute şi să afişeze staţii de încărcare, de exemplu. Odată ce a fost selectată o staţie de încărcare, detalii precum tipul conectorului, disponibilitatea şi opţiunile de plată pot fi apelate, iar destinaţia trimisă direct la sistemul de navigaţie. Autonomie electrică actuală a modelului plug-in hybrid poate fi afişată oricând, împreună cu starea de încărcare a bateriei litiu-ion. Încărcarea automobilului - atunci când este conectat la panoul BMW i (Wallbox) opţional, de exemplu - poate fi programată şi preprogramată cu uşurinţă prin intermediul aplicaţiei BMW Connected.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. 11 May 2022

Here you can watch the webcast of the public part of the 102 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare