Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group este din nou cel mai mare exportator auto din SUA ca valoare

Valoarea exporturilor de la uzina din Spartanburg a totalizat peste 8,9 miliarde de dolari în 2020. +++ Nou record de producţie în semestrul al doilea. +++ Procentaj în creştere pentru automobilele electrificate (plug-in hybrid şi electrice).

Cifre şi informaţii corporate
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~104,32 KB)
  
Photos(3x, ~15,49 MB)

Related Links.

Bucureşti/Spartanburg/München. Pentru al şaptelea an consecutiv, BMW Group este liderul exporturilor de automobile din SUA. Fabrica din Spartanburg (Carolina de Sud) a exportat 218.820 de automobile, cu o valoare de export de peste 8,9 miliarde de dolari în 2020. BMW Group a produs un total de 361.365 de automobile la uzină. Aproximativ 218.000 dintre aceste unităţi au fost fabricate în a doua jumătate a anului, stabilind un nou record pentru fabrică.

 

"Obţinerea din nou a primului loc pentru exporturile de automobile din SUA este rezultatul direct al angajamentului şi dedicării echipei uzinei din Spartanburg în anul de producţie 2020, unul dificil", a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie. "În ciuda condiţiilor dificile create de pandemia de coronavirus, uzina a reuşit să stabilească un nou record de producţie în a doua jumătate a anului. Acest lucru demonstrează nu numai atractivitatea produselor noastre, ci şi flexibilitatea excepţională şi capacităţile remarcabile de performanţă ale reţelei noastre de producţie."

 

Variantele plug-in hybrid ale celor mai populare două modele ale uzinei au stabilit şi ele recorduri în 2020. BMW X3 xDrive30e şi BMW X5 xDrive45e au atins maxime istorice prin cele aproximativ 23.000, respectiv 24.000 de unităţi - reprezentând 13% din producţia totală a fabricii -, datorită, în parte, unei extinderi din 2019 a facilităţii de asamblare a bateriilor. La Spartanburg, BMW Group a produs baterii de înaltă tensiune pentru automobile electrificate din 2015.

 

Primele cinci ţări spre care a exportat uzina din Spartanburg sunt China (23,3% din volumul exporturilor), Germania (12,9%), Coreea de Sud (7,8%), Canada (6%) şi Rusia (5,3%). Automobilele sunt exportate prin portul Charleston (peste 189.000 de unităţi) şi prin alte cinci porturi din sud-est. De asemenea, peste 13.000 de automobile au fost exportate pe calea ferată.

 

Uzina din Spartanburg face parte din reţeaua globală de producţie a BMW Group din 1994, iar în prezent produce zilnic aproximativ 1.500 de automobile, exportând peste două treimi din modelele sale către clienţi de pe 125 de pieţe. Portofoliul de modele include cele cinci modele BMW X: X3, X4, X5, X6 şi X7; patru modele X Motorsport şi două modele X plug-in hybrid. Uzina are o capacitate de producţie anuală de până la 450.000 de vehicule şi are peste 11.000 de angajaţi.

 

Reţeaua de producţie BMW Group

Flexibilă şi foarte eficientă, reţeaua de producţie a BMW Group poate reacţiona rapid la pieţele în schimbare şi fluctuaţiile vânzărilor în regiuni. Competenţa în producţie reprezintă o contribuţie principală la rentabilitatea BMW Group.

 

Reţeaua de producţie a BMW Group utilizează o gamă de tehnologii digitale inovatoare şi Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuală, inteligenţă artificială şi aplicaţii de imprimare 3D. Procesele şi structurile standardizate din sistemul de producţie asigură calitate premium constantă şi permit un grad ridicat de personalizare.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE.

27 JULY 2022. Here you can see the world premiere of the MINI Concept ACEMAN.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare