Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW i Ventures investeşte în Natural Fiber Welding, o companie care revoluţionează industria materialelor prin utilizarea ingredientelor naturale şi complet reciclabile

Se dezvoltă o colaborare strâsă cu BMW Group.

BMW i Ventures
·
Corporativ
·
Dezvoltare durabilă
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~86,15 KB)
  
Photos(5x, ~2,41 MB)

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat astăzi o investiţie la Natural Fiber Welding, Inc. (NFW), principalul dezvoltator de alternativă naturală, fără plastic, la materiale precum pielea, spumele şi textilele. Runda de finanţare va permite companiei să treacă de la procesarea în loturi a materialelor la producţia comercială de tip roll-to-roll.

 

NFW a dezvoltat tehnologii noi pentru a înlocui materialele petrochimice existente (de exemplu, pielea sintetică) şi pentru a permite modelarea resurselor naturale într-o alternativă de piele durabilă, naturală şi complet reciclabilă, numită MIRUM.

 

Pe lângă investiţia BMW i Ventures, BMW Group şi-a anunţat şi intenţia de a forma un parteneriat strategic cu NFW pentru a-şi atinge propriile obiective de dezvoltare durabilă. BMW Group şi-a stabilit obiective ambiţioase de dezvoltare durabilă, deoarece îşi propune să reducă emisiile de CO2 de-a lungul întregului lanţ de valori. Pentru a realiza acest lucru, compania caută în primul rând să utilizeze materiale reciclabile sau materiale care au o amprentă de carbon mai mică, păstrând în acelaşi timp acelaşi nivel ridicat de funcţionalitate, estetică şi calitate premium.

 

"Natural Fiber Welding a dezvoltat un proces inovator de transformare a plantelor în material natural, 100% reciclabil, care imită toate proprietăţile pielii, firelor şi spumelor tradiţionale. A avea o alternativă scalabilă şi competitivă la piele, cu calităţi premium, este esenţială pentru avansarea în continuare a decarbonizării industriei auto", a declarat Kasper Sage, partener executiv la BMW i Ventures.

 

NFW este pionier în modul în care materialele naturale pot fi alternative viabile din punct de vedere comercial pentru produsele pe bază de animale sau petrochimice.

 

"Angajamentul BMW i Ventures faţă de companiile de înaltă performanţă din sectorul producţiei şi transporturilor face ca fondul să fie un investitor excelent şi un partener pentru NFW", a declarat Luke Haverhals, fondator şi director executiv la NFW. "Suntem onoraţi să le oferim sprijinul pe măsură ce continuăm să ne extindem pe pieţe noi, cum ar fi industria auto, unde materialele performante şi naturale pot avea un impact uriaş în decarbonizarea şi crearea unui viitor cu adevărat durabil."

 

Folosind această strângere de fonduri, NFW îşi va extinde producţia la capacitatea comercială completă şi va valorifica impulsul existent pentru a aduce materialul său alternativ pe piaţă.

 

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures este fondul de investiţii al BMW, care investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniile transportului, producţiei, lanţului de aprovizionare şi dezvoltării durabile. De-a lungul anilor, fondul a făcut numeroase investiţii de succes în companii precum Bright Machines, Blackmore, Chargepoint, Graphcore, Urgent.ly, Proterra, PureCycle, Solid Power, Tekion, Turntide, Xometry şi multe altele. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază până la companii în creştere, cu accent pe Series A/B.

 

Despre Natural Fiber Welding

Natural Fiber Welding, Inc. (NFW®) revoluţionează industria materialelor. Dezvoltăm tehnologii bazate pe utilizarea durabilă a plantelor şi fibrelor naturale pentru a crea bunuri şi textile frumoase, durabile. Folosind descoperirile noastre ştiinţifice, permitem modelarea fibrelor naturale la nivel molecular, pentru a debloca performanţele posibile anterior doar folosind materiale sintetice din resurse fosile. NFW a fost fondată în 2015 şi are sediul în Peoria (statul Illinois). Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi: www.naturalfiberwelding.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare