Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW Group creează bucla închisă de reciclare pentru bateriile de înaltă tensiune în China

+++ Ciclu de materiale în buclă închisă pentru nichel, litiu şi cobalt. +++ Materii prime care vor fi utilizate la producerea de noi celule de baterie. +++ Emisiile de CO2 cu aproximativ 70% mai mici decât cele din materialele primare.+++

closed-loop material cycle
·
recycling
·
nickel
·
Lithium
·
cobalt
·
raw materials
·
CO2 emissions
·
High-voltage battery
·
secondary material
·
natural resources
·
BMW Brilliance Automotive
·
Mediu
·
Tehnologie
·
Corporativ
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Dezvoltare durabilă
·
Producţie, reciclare
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~824,25 KB)
  
Photos(10x, ~11,81 MB)

Related Links.

Bucureşti/München/Shenyang. BMW Group îşi intensifică angajamentul pentru atingerea neutralităţii climatice şi extinderea masivă a utilizării materialelor secundare în circuitele închise de reciclare. Pentru prima dată în China, joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) a stabilit o buclă închisă pentru reutilizarea materiilor prime nichel, litiu şi cobalt din bateriile de înaltă tensiune care nu mai sunt adecvate pentru utilizarea în automobilele electrice. Bateriile provin de la automobile de dezvoltare complet sau parţial electrice, sisteme de testare şi rebuturi de producţie, iar în viitor şi de la automobile scoase din uz. În acest fel, compania pune bazele unui ciclu de materiale de pionierat, care devine din ce în ce mai important pe măsură ce mobilitatea electrică creşte. Pentru a realiza acest lucru, BBA lucrează cu un reciclator local care demontează bateriile vechi şi utilizează tehnologie inovatoare pentru a recupera un procent ridicat din materiile prime nichel, litiu şi cobalt din celulele bateriei. Materiile prime obţinute în acest fel sunt utilizate apoi în producţia de celule noi de baterii pentru BMW Group. Ciclul materialului în buclă închisă conservă resursele şi, în acelaşi timp, reduce emisiile de CO2 cu 70%, comparativ cu utilizarea materialului primar nou extras.

Jochen Goller, director al BMW Group Regiunea China: "În lumina deficitului în creştere al resurselor finite şi a preţurilor în creştere ale mărfurilor, este deosebit de important să avansăm cu economia circulară, să creştem procentul de materiale reutilizabile şi să ne reducem dependenţa de materiile prime. În viitor, BMW Group îşi va extinde conceptul de reciclare în China - ceea ce nu numai că va contribui la protecţia mediului, ci şi va sprijini efectiv tranziţia Chinei către o economie cu emisii scăzute de CO2."

China este cea mai mare piaţă din lume pentru automobile electrice. Odată cu dezvoltarea rapidă a acestei pieţe din 2015, şi industria de reciclare a bateriilor auto a cunoscut o creştere rapidă. Centrul de Cercetare şi Tehnologie Auto din China se aşteaptă ca volumul total al bateriilor scoase din uz în China să ajungă la aproximativ 780.000 de tone până în 2025. În acelaşi timp, preţurile materiilor prime interne pentru bateriile de înaltă tensiune au crescut brusc faţă de anul trecut.

În ciuda mediului dificil, BMW Group a reuşit să-şi tripleze vânzările de automobile electrice în China numai în primul trimestru al acestui an. Alături de modelele BMW iX şi BMW i4, la această creştere a contribuit şi BMW iX3. Din aprilie, o versiune electrică a BMW Seria 3, oferită exclusiv în China, a consolidat portofoliul, urmată de noul BMW i7 în a doua jumătate a acestui an.

Trasabilitatea clară a bateriilor permite o a doua utilizare şi reciclare

Politicile actuale ale Chinei impun instituirea unui sistem de urmărire a bateriilor de înaltă tensiune pentru a se asigura că bateriile pot fi urmărite şi reciclate odată ce au fost scoase din uz. BMW Group a dezvoltat un sistem pentru aceasta, cu codare care permite trasabilitatea fără probleme a bateriilor pe tot parcursul ciclului de viaţă. Codarea asigură că bateriile din întreg lanţul de valori, de la automobilele prototip de testare până la automobilele deja existente pe piaţă, pot fi reciclate profesional.

Odată returnate, bateriile sunt evaluate pentru o eventuală utilizare ulterioară. BMW Group a început să folosească baterii la finalul duratei de viaţă cu o capacitate de stocare încă mare la camioanele-stivuitoare de la fabricile BBA din China încă din 2020. Planul este ca aceste "aplicaţii second-life" pentru baterii să fie extinse, în viitor, pentru a include camioanele-stivuitoare de paleţi şi unităţi staţionare de stocare a energiei cu capacităţi de încărcare.

Dacă bateriile scoase din uz nu îndeplinesc criteriile pentru a doua utilizare, acestea sunt reciclate. Materiile prime precum nichel, litiu şi cobalt obţinute în acest fel sunt canalizate în producţia de noi celule de baterii pentru BMW Group. O baterie cu o capacitate de 100 kWh conţine, în medie, aproape 90 kg de nichel, litiu şi cobalt; iar nichelul reprezintă cea mai mare parte din această masă.

Bateriile care nu sunt eliminate în mod corespunzător au un impact asupra mediului şi risipesc resurse valoroase de materii prime care ar putea fi utilizate în continuare. Din acest motiv, BMW Group operează după cele patru principii "Re:think, Re:duce, Re:use şi Re:cycle", împreună cu furnizorii săi, pentru a maximiza rata de reciclare a materiilor prime pentru baterii şi pentru a folosi toate resursele în mod responsabil.

Economia circulară ca element-cheie al iniţiativei "Race to Zero"

BMW Group a devenit primul producător german de automobile care s-a alăturat campaniei Business Ambition for 1,5°C lansată de Iniţiativa de Obiective Bazate pe Ştiinţă şi se angajează să urmărească obiectivul de neutralitate climatică completă de-a lungul întregului lanţ de valori până cel târziu în 2050. Astfel, compania participă şi la iniţiativa internaţională "Race to Zero".

Cu toate acestea, a avea un procent mai mare de automobile electrice pe drumuri nu este singura modalitate de a obţine o mobilitate ecologică. De asemenea, este esenţial să minimizăm utilizarea materiei primare şi efectele nocive pentru mediu ale extracţiei şi procesării materiilor prime pe care aceasta le implică, care este adesea consumatoare de energie şi producătoare de CO2.

Mai exact, cu un procent în creştere de automobile electrice cu baterii, nevoia de numeroase materii prime, inclusiv cobalt, nichel, litiu şi aluminiu pentru bateriile de înaltă tensiune ale automobilelor, va creşte. În acelaşi timp, acest lucru oferă şi un potenţial extraordinar de reutilizare a acestor materiale în economia circulară. Încă din prezent, BMW Group foloseşte nichel secundar în bateriile de înaltă tensiune ale BMW iX.

Harta ambiţioasă pentru mobilitatea electrică

BMW Group îşi accelerează extinderea mobilităţii electrice şi intenţionează să livreze cel puţin 10% automobile complet electrice deja în acest an. Până în 2030, cel târziu, cel puţin jumătate din vânzările globale ale companiei ar trebui să fie reprezentate de automobile electrice. Mărcile MINI şi Rolls-Royce vor fi integral electrice de la începutul anilor 2030.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2023.

Here you can see the on demand webcast of the BMW Group Annual Conference 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare