Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW i7 prezentat în avanpremieră în România sub umbrela "Tech magic"

Peste 50 de invitaţi media şi aproximativ 120 de clienţi au putut descoperi primele detalii "tech magic" ale noului BMW i7. Până în prezent, câteva zeci de clienţi în discuţii avansate pentru achiziţia noului model, cu aproximativ 6 luni până la lansarea BMW i7 şi 9 luni până la lansarea BMW Seria 7.

G70
·
BMW i
·
BMW i7
·
Seria 7
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti."De-a lungul istoriei, BMW Seria 7 a făcut salturi tehnologice care au ajuns să redefinească întreaga industrie auto. Acum, întâi prin noul BMW i7 şi, ulterior, prin versiunile hibride BMW Seria 7, limuzina de lux deschide o nouă dimensiune de <<tech magic>> pentru o experienţă de lux exclusivă atât pentru cel de la volan, cât şi pentru pasageri. Primirea excepţională de care s-a bucurat noul model arată că magia funcţionează", a explicat Dr. Josef Reiter, director general BMW Group România.

 

Limuzina de vârf a mărcii a promovat în industrie sistemele electronice de control al tracţiunii sau interfaţa cu utilizatorul pe bază de ecrane, de exemplu. Acum, noile BMW i7 şi BMW Seria 7 vin cu un pachet fără precedent de tehnologii sofisticate.

 

Peste 50 de invitaţi media şi aproximativ 120 de clienţi au participat la avanpremiera noului model la Bucureşti. Entuziasmul cu care a fost primit noul BMW i7 este reflectat de un număr de aproape zeci de discuţii avansate şi primele comenzi au fost deja înregistrate cu aproape şase luni înainte de lansarea noului model. Până la finalul anului va debuta versiunea integral electrică BMW i7. Preţul de început este 111300 euro fără TVA (132447 euro cu TVA) pentru un sistem cu două motoare, cu un total de 544 CP, tracţiune integrală şi autonomie conform standardului WLTP de până la 625 km. În primăvara anului viitor, oferta va fi completată de două versiuni plug-in hybrid susţinute de un motor pe benzină, cu şase clindri în linie, şi de o motorizare diesel cu sistem mild-hybrid de 48V.

 

BEO Cafe Bucureşti, un spaţiu dedicat sistemelor de sunet high-fidelity, cel mai nou showroom Bowers & Wilkins şi Bang & Olufsen, a găzduit prezentarea exclusivă a noului BMW i7. A oferit un cadru confortabil, cald, dar şi cu multă tehnologie spectaculoasă care a completat perfect prezenţa spectaculoasă a noului BMW i7.

 

Unul din elemente magice ale noii limuzine electrice de lux este sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround, o implementare personalizată, dezvoltata special pentru elegantul interior al noului Seria 7. Spațialitatea şi sunetul rafinat sunt asigurate de utilizarea difuzoarelor Diamond Dome Tweeters, folosite în componenta boxelor hi-fidelity din seria 800 prezente atât în studiouri de producţie celebre, ca Abbey Road Studios, dar şi în componenta celor mai sofisticate sisteme audio pentru domeniul rezidenţial. Sonorizarea vine în opțiunea Premium cu 36 de difuzoare, o putere totală de 1965 watt. La eveniment, participanţii au putut compara performanţa audio din interiorul noului BMW Seria 7 cu un sistem audio pentru casă bazat pe boxele de podea Bowers & Wilkins 802 D4 împreună cu o suită de componente de la Chord Electronics, în valoare totală de peste 60.000 de euro.

 

Demonstraţiile de tehnologie fascinantă BMW i7 au inclus mai multe sisteme noi. Au fascinat comenzile sofisticate de deschidere şi închidere electrică ale uşilor care pot fi controlate din butoane din exterior sau interior, din meniul iDrive, programate pentru controlul gesturilor sau butonul special de pe cheie. Sistemul inteligent de comandă vocală localizează în maşină persoana care plasează comanda şi poate răspunde automat, inclusiv la comanda de închidere sau deschidere a uşii.

 

BMW Interaction Bar a fost un alt element de atracţie. Bara iluminată spectaculos în spatele unui strat transparent complex creează o atmosferă unică prin diverse scheme de culori care răspund la My Modes sau la diverse acţiuni, cum ar fi deschiderea uşilor sau activarea avariilor.

 

Locurile din spate vărjesc cu BMW Theater Screen, ecranul tactil de 31,3 ţoli (79,5 cm) şi rezoluţie 8K care poate fi reglat pe mai multe poziţii pentru a asigura o experienţă captivantă de vizionare. Pasagerii pot viziona filme şi videoclipuri, se pot juca (chiar şi la o consolă modernă de jocuri precum Sony Playstation sau Microsoft Xbox cu conectare HDMI), pot asculta muzică şi pot face streaming de conţinut video. Pentru aceasta din urmă, Amazon Fire TV combină producţiile originale populare, transmisiunile live de sport şi ştiri într-o experienţă de divertisment bogată şi variată.

 

O experienţă culinară specială a fost pregătită de Chef Alexandru Dumitru. Alex, cu grijă pentru ingrediente şi gătind în conceptul "from farm to table", a oferit un răspuns atenţiei BMW pentru dezvoltare durabilă. Noul BMW i7, dar şi viitoarele modele BMW Seria 7 dispun de un pachet amplu de măsuri pentru minimizarea impactului asupra mediului - de la utilizarea exclusivă a energiei din surse regenerabile, inclusiv pentru producţia de baterii, la atenţia pentru materiale care includ, de exemplu, aproximativ 50% aluminiu reciclat, dar şi o cantitate extinsă de plastic reciclat sau, pentru prima dată, pielea vegană "Veganza".

 

Alexandru Dumitru a fost desemnat chef-ul anului în România în 2019 de prestigiosul ghid Gault & Millau România, în timp ce prestigiosul The World's 50 Best Restaurants a introdus unul din restaurantele sale în lista 50 Best Discovery. Alex are acum mai multe proiecte culinare cu Restaurantul Anika în pirm plan, acolo unde oferă o bucătărie modernă românească cu ingrediente locale.

 

La exterior, invitaţii au fost aşteptaţi de o sculptură a lui Vlad Ţenu, un artist și arhitect româno-britanic ce trăiește la Londra prezentată. Lucrarea oferită de Galeria Galateca se numeşte MINIPLEX şi o instalație de artă ce are sustenabilitatea și continua transformare ca principii de bază. Lucrarea este bazată pe un sistem născut din ideea unei piese de design care poate fi reconfigurată la infinit. Face parte din conceptul Minimal complexity şi din procesul creativ al lui Vlad Țenu legat de natură, pe care o observă cu atenție și încearcă să descifreze cele mai rafinate modele și mecanisme ale acesteia. Concentrându-se pe suprafețe minime periodice, procesul de proiectare generează conceptele de simetrie și repetiție multidimensională, creând suprafețe continue modulare care sunt infinit extensibile. Instalația prezentă este generată algoritmic, este complet inovatoare și realizată cu o atenție deosebită la detaliu. Poate fi asamblată într-o varietate de geometrii de suprafață, la fel ca un puzzle 3D.

 

Noul BMW i7 prezintă pentru prima dată un set de faruri de zi din cristale Swarovski foarte spectaculos, iar Vlad Țenu a co-fondat FORÆVA, care, în colaborare cu Swarovski, a proiectat și produs în 2018 o rochie de cristal realizată din 25.000 de cristale Swarovski, pe aceleași principii utilizate în arhitectura prezentei instalații. Rochia a devenit şi mai celebră pentru că a fost purtată de Björk în cadrul turneului ei din acel an.

 

Multă din magia tehnologică nu a putut fi încă experimentată în formatul scurt al prezentării şi doar static. Noile BMW i7 şi BMW Seria 7 vin cu un pachet de soluţii sofisticate pentru motorizări şi sisteme dinamice care include generaţia a cincea de sistem de rulare electric BMW eDrive, suspensia pneumatică pe ambele punţi care este disponibilă standard sau Direcţia Activă Integral oferită opţional. Funcţia de stabilizare activă a ruliului, inclusă ca parte a opţiunii Executive Drive Pro, utilizează acum un motor electric de 48V. Pe lângă reducerea mişcărilor de ruliu cauzate de denivelările drumului pe o parte a maşinii, noua sa funcţie Active Roll Comfort ajustează activ şi garda la sol a caroseriei pe partea corespunzătoare a automobilului. Sistemul de control al patinării roţilor ARB asigură că intervenţiile corective sunt efectuate şi mai rapid şi mai precis în situaţiile de condus solicitante. Cea mai recentă generaţie a sistemului de frânare integrat funcţionează acum cu o precizie şi mai mare, contribuind la asigurarea unei manevrabilităţi sigure şi a aşa-numitului control cu o pedală de fiecare dată când conducătorul frânează.

 

BMW i7 şi BMW Seria 7 vor fi primele automobile ale mărcii care vor oferi sistemul de condus autonom Level 3 pentru deplasări relaxate pe autostradă. În acelaşi timp, noile modele dispun de un pachet amplu de soluții sofisticate de asistență, inclusiv un pachet de parcare automată care permite memorarea şi parcurgerea automată a drumului de până la 200m (de exemplu, în curtea interioară), până la locul de parcare.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare