Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Plăcerea de a conduce un model electric, pentru prima dată cu un model decapotabil

Pentru prima dată, MINI combină distracţia maximă la volanul unei decapotabile cu mobilitatea electrică fără emisii la nivel local, printr-un MINI Cooper SE Cabriolet unic, creat în scop pur demonstrativ. Premiera mondială are loc la "MINI take the States" din SUA.

MINI
·
MINI Cabriolet
·
MINI Electric
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München/Asheville. Soare, temperaturi în creştere, peisaj verde proaspăt: la timp pentru sezonul estival, MINI prezintă în premieră MINI Cooper SE ca decapotabilă electrică. Nu ca o versiune de serie, ci ca un exemplar unic care arată modul în care ar putea continua drumul  către un brand premium complet electric şi, de asemenea, să electrizeze în viitor condusul sportiv al unei decapotabile emblematice. Ca model decapotabil cu patru locuri, MINI Cooper SE Cabriolet este singura decapotabilă premium de clasă mică din lume care are un sistem de propulsie electric. Cu acest pionier, marca britanică premium combină pentru prima dată sportivitatea clasică, distracţia maximă a condusului în aer liber şi mobilitatea electrică fără emisii locale.

 

Modelul unic va fi prezentat publicului pentru prima dată la tradiţionalul eveniment "MINI Takes the States" din SUA. Drumurile întortocheate dintre Burlington, în Vermont, şi Greenville-Spartanburg, în Carolina de Sud, sunt perfecte pentru a oferi comunităţii MINI reunite o primă impresie despre sentimentul go-kart tipic MINI întruchipat de un MINI Cooper SE Cabriolet.

 

Exemplarul unic se bazează pe caroseria MINI Cooper S Cabriolet. MINI Cabriolet electrificat împarte şi dimensiunile: 3.863 mm în lungime, cu un ampatament de 2.495 mm, o lăţime de 1.727 mm şi o înălţime de 2.495 mm. De asemenea, volumul portbagajului rămâne neschimbat la 160 l.

 

Tehnologia de propulsie provine de la centrele de competenţă în mobilitate electrică ale BMW Group din Dingolfing şi Landshut. MINI Cooper SE Cabriolet foloseşte aceleaşi componente de propulsie ca şi MINI Cooper SE. Distribuţia excepţional de armonioasă a maselor pe axe datorită motorului electric mic favorizează comportamentul agil şi uşor de controlat. Cu acoperişul coborât acum şi în viitor.

 

Motorul electric de 135 kW/184 CP, la fel ca la MINI Cooper SE, transferă manevrabilitate agilă cu sentimentul go-kart caracteristic în lumea mobilităţii electrice şi permite un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde. Cu o autonomie de 230 de kilometri determinată în ciclul de testare WLTP, sunt posibile excursii cu decapotabila în mediul urban, precum şi dincolo de limitele oraşului. MINI Cooper SE Cabriolet combină distracţia condusului unei decapotabile cu funcţionalitatea inteligentă. Soft topul textil complet electric şi astfel deosebit de silenţios poate fi deschis şi închis în 18 secunde. La atingerea unui buton, soft topul poate fi activat atunci când conduceţi cu până la 30 km/h şi permite trei setări: deschis, închis sau ca trapă.

 

Cu această ocazie, MINI atrage comunitatea de fani în continuă creştere a distracţiei distinctive a mărcii pentru condusul unei decapotabile şi, în acelaşi timp, electrifică piaţa globală de automobile cu un alt segment - sustenabil, transparent şi uşor de înţeles. Transformarea cu succes a mărcii MINI către mobilitatea electrică este demonstrată în mod deosebit de impresionant de exemplul modelului MINI Cooper SE. Cu o creştere de 132%, modelul a fost generatorul de impulsuri pentru marca MINI în 2021. În Germania, cea mai mare piaţă pentru MINI Cooper SE, aproape fiecare al treilea MINI este deja electrificat. Pentru ca acest entuziasm pentru condusul electrificat să fie durabil, MINI face ca încărcarea de zi cu zi să fie uşoară şi convenabilă. MINI Charging oferă conducătorilor MINI din Germania soluţii flexibile pentru încărcarea acasă şi la locul de muncă, precum şi acces la una dintre cele mai mari reţele publice de încărcare din Europa, cu peste 250.000 de puncte de încărcare.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare