Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

MINI îl comemorează pe Paddy Hopkirk, unul din marii piloţi ai mărcii

Joi, 21 iulie 2022, Patrick Barron Hopkirk MBE, un idol britanic al sporturilor cu motor, a murit în linişte în Buckinghamshire. Născut la Belfast, la 14 aprilie 1933, Paddy - aşa cum era cunoscut cu afecţiune - şi-a început cariera de pilot de curse în anii 1950. Lumea motorsportului şi comunitatea MINI deplâng un erou special.

Istorie
·
Istorie marca MINI
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,4 KB)
  
Photos(2x, ~8,49 MB)

Bucureşti/München. Joi, 21 iulie 2022, Patrick Barron Hopkirk MBE, un idol britanic al sporturilor cu motor, a murit în linişte în Buckinghamshire. Născut la Belfast, la 14 aprilie 1933, Paddy - aşa cum era cunoscut cu afecţiune - şi-a început cariera de pilot de curse în anii 1950. Lumea motorsportului şi comunitatea MINI deplâng un erou special.

 

Un pilot de curse şi un om de afaceri de succes, Paddy şi-a început cariera profesionistă în motorsport la Circuit of Ireland şi cu primul său Trofeu Hewison pentru cel mai de succes pilot irlandez de raliuri al anului. Următoarele decenii au fost marcate de numeroase angajamente cu diverse mărci şi raliuri majore - cum ar fi Raliul Safari, Raliul RAC, Raliul Acropole, Raliul Lalelelor, Raliul Alpin şi multe altele.

 

Hopkirk a încheiat prima sa participare la Raliul Monte Carlo, în 1962, pe locul al treilea într-un Sunbeam Rapier. Un an mai târziu, a urmat locul al şaselea cu un Mini clasic.

 

În 1964, Hopkirk s-a înscris în cele din urmă în cartea de istorie a motorsportului alături de Mini clasic. Într-un duel dramatic cu suedezul Bo Ljungfeldt şi cu Ford Falcon propulsat de un motor V8 mult mai puternic, Hopkirk a făcut spectacol pe Col de Turini şi a câştigat în cele din urmă în clasamentul general, obţinând prima victorie la Monte Carlo pentru Mini.

 

Reuşita-surpriză a fost sărbătorită frenetic în Marea Britanie, transformând Mini clasic într-o legendă, iar Hopkirk a devenit peste noapte cel mai faimos pilot de raliuri. Prim-ministrul britanic l-a felicitat, iar The Beatles i-au trimis o felicitare cu textul: "Acum eşti unul dintre noi, Paddy".

 

Au existat ediţii speciale care i-au fost dedicate lui Paddy, ultima lansată în 2020. 37, numărul cu care a câştigat raliul, a devenit emblematic pentru MINI şi a fost multă vreme o obţiune de personalizare, pretext de poveşti despre prima victorie a clasicului Mini în legendarul Monte Carlo, cel mai important raliu al vremii. Primul MINI electric de curse din lume, un proiect românesc, s-a lansat în urmă cu aproape doi ani purtând tot numărul 37, ca semn inspiraţia lui Paddy este universală.

 

Dar ce spun numerele şi victoriile despre o persoană? Hopkirk era cunoscut şi printre colegi, familie, prieteni şi fani ca un sportiv corect. În 1968, el şi navigatorul Tony Nash erau în frunte în maratonul Londra-Sydney şi au oprit maşina Austin pentru a elibera un membru al echipei, recent accidentat, din automobilul său în flăcări.

 

Astăzi, deşi trebuie să ne luăm rămas bun de la Paddy, ştim că moştenirea lui va dăinui pentru totdeauna.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare