Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

"Lucrăm consecvent pentru a avansa transformarea": BMW Group va crea opt linii de producţie noi pentru componente de sisteme de propulsie electrice la Leipzig

Lanţ complet de procese pentru producţia de baterii de înaltă tensiune la Leipzig. +++ Cinci linii de acoperire a celulelor, o linie suplimentară de module şi două linii de baterii de înaltă tensiune până în 2024. +++ Producţia de componente de sisteme de propulsie electrice pentru viitorul MINI Countryman electric fabricat în Leipzig.

Tehnologie
·
BMW Welt, Museum, fabrici
·
Fabrici
·
Producţie, reciclare
·
Electrification
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Related Links.

Bucureşti/Leipzig. BMW Group urmează să mărească capacitatea de producţie de componente pentru sisteme de propulsie electrice la baza sa de producţie din Leipzig cu alte opt linii de producţie până în 2024. Anunţul a fost făcut azi, 20 octombrie, de Ziua Verde, la uzina BMW Group din Leipzig. Pe parcursul anului viitor, cele două linii de module de baterii existente ale fabricii vor fi completate cu o nouă linie, plus alte cinci linii de acoperire (coating) a celulelor. Acestea vor fi urmate de două linii noi de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune, care urmează să fie puse în funcţiune în 2024. Bateriile pe care le produce uzina vor alimenta modele precum versiunea electrică a MINI Countryman, care va fi construită tot la Leipzig.

 

"Dintotdeauna, BMW Group a fost un pionier în transformarea către mobilitatea electrică", a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie, "şi intenţionăm să rămânem lider în viitor. Uzina din Leipzig va avea o importanţă deosebită în acest sens, deoarece este locul de naştere al BMW i3". Din 2013 până în vara lui 2022, Leipzig a produs peste 250.000 de automobile electrice BMW i3 electrice şi peste 20.000 de maşini sport plug-in hybrid BMW i8. Spaţiile eliberate şi abilităţile angajaţilor săi vor fi folosite acum pentru a produce componente pentru sisteme de propulsie electrice. Peste 700 de angajaţi lucrează deja în producţia de componente pentru baterii la uzina din Leipzig, numărul lor urmând să ajungă la peste 1.000 până în 2024.

 

"Lucrăm consecvent pentru a avansa în transformarea către mobilitate electrică", a declarat Markus Fallböhmer, şeful departamentului de motoare în producţia sistemelor de propulsie electrice la BMW AG, "şi continuăm să dezvoltăm reţeaua noastră de producţie a sistemelor de propulsie electrice pentru a realiza acest lucru. Din 2024, întreg lanţul de procese pentru producţia de baterii de înaltă tensiune va funcţiona nu doar la Dingolfing, ci şi la Leipzig."

 

Investiţie de peste 800 de milioane de euro în componente de sisteme de propulsie electrice la Leipzig

Între 2020 şi sfârşitul anului 2024, BMW Group va face o investiţie de peste 800 de milioane de euro în crearea producţiei de componente de sisteme de propulsie electrice la Leipzig. În viitor, această zonă de producţie va ocupa aproximativ 150.000 m2 în locaţie.

 

Investiţii în producţia de sisteme de propulsie electrice la Dingolfing şi Regensburg

Între 2018 şi sfârşitul anului 2022, BMW Group face o investiţie ce peste un miliard de euro în fabricarea de componente pentru sisteme de propulsie electrice de generaţia a cincea la Centrul de Competenţă pentru Producţia de Sisteme de Propulsie Electrice din Dingolfing - care produce şi motoare electrice. La Regensburg, investiţiile în producţia de componente de sisteme de propulsie electrice au totalizat peste 250 de milioane de euro între 2020 şi sfârşitul anului 2022.

 

Cinci noi linii de acoperire (coating) a celulelor din 2023

În primul trimestru al anului 2023, primul dintre cele cinci noi sisteme de acoperire a celulelor de baterii va fi pus în funcţiune la locaţia de la Leipzig, urmat de alte patru sisteme care vor fi lansate în etape până la sfârşitul aceluiaşi an.

 

Celulele de baterii vor fi fabricate de furnizori externi care lucrează conform specificaţiilor BMW Group. Mai înâi celulele litiu-ion vor fi curăţate cu plasmă înainte de a fi acoperite de sistemele special dezvoltate pentru a asigura o izolare optimă.

 

A treia linie de module de baterii va fi lansată în vara anului 2023

După ce au fost acoperite, celulele sunt asamblate pentru a forma unităţi mai mari cunoscute sub numele de module de baterii. La Leipzig, acest lucru se realizează în prezent pe două linii de module existente. O a treia va fi lansată în vara lui 2023.

 

Două linii de asamblare de baterii de înaltă tensiune din 2024

Odată finalizate, modulele de baterii, conectorii, unităţile de control şi agregatele de răcire sunt montate într-o carcasă din aluminiu. Numărul de module şi dimensiunea şi forma carcasei depind de varianta de automobil în care vor fi utilizate, astfel încât fiecare maşină să fie echipată cu cea mai potrivită baterie de înaltă tensiune.

 

În viitor, uzina din Leipzig va asambla şi baterii de înaltă tensiune o dată ce două linii de asamblare vor fi puse în funcţiune în 2024.

 

Reţeaua globală de producţie pentru sisteme de propulsie electrice concentrată în Germania

BMW Group se bazează pe reţeaua sa globală de producţie pentru a răspunde nevoii tot mai mari de capacitate de producţie a componentelor pentru sisteme de propulsie electrice. Bateriile de înaltă tensiune şi componentele de baterii pentru automobile electrice ale mărcilor BMW şi MINI nu vor fi fabricate doar la Leipzig, ci şi la Spartanburg (SUA) şi Shenyang (China). La uzina din Rayong (Thailanda), producţia de baterii de înaltă tensiune a fost localizată cu sprijinul unui partener BMW Group.

 

Între timp, München găzduieşte uzina-pilot pentru sisteme de propulsie electrice şi Centrul de Competenţă pentru Celulele de Baterii, care efectuează analize detaliate ale proceselor de creare a valorii în producţia de celule de baterii şi promovează tehnologiile relevante. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, BMW Group va lansa şi Centrul de Competenţă pentru Producţia de Celule de Baterii din Parsdorf, chiar lângă München. Aici, un sistem-pilot de producţie pentru fabricarea aproape de serie a celulelor de baterii litiu-ion va asigura că acestea pot fi produse în serie conform specificaţiilor de calitate, timp şi cost.

 

BMW Group îşi produce motoarele electrice în Centrul de Competenţă pentru Producţia de Sisteme de Propulsie Electrice din Dingolfing şi la uzina BMW Group din Landshut. Carcasele pentru sistemul de propulsie electric foarte integrat de generaţia a cincea sunt produse în uzina BMW Group din Steyr.

 

Reţeaua de producţie BMW Group

Timp de decenii, BMW Group s-a poziţionat ca un etalon în ceea ce priveşte tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în producţia de automobile. BMW iFACTORY. AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ. reprezintă ţinta strategică a reţelei globale de producţie. Oferă răspunsuri la provocările transformării către mobilitatea electrică şi adoptă o abordare globală.

 

AGILĂ reprezintă eficienţă, precizie, flexibilitate maximă şi capacitate remarcabilă de integrare. VERDE include utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie pentru a stabili o producţie cu un consum minim de resurse. Obiectivul este ca până în 2030 să se reducă emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% faţă de nivelul din 2019. DIGITALĂ se concentrează pe ştiinţa datelor, inteligenţa artificială, precum şi planificarea şi dezvoltarea virtuală. Producţia BMW Group aduce astfel o contribuţie decisivă la rentabilitatea companiei.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare