Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW M GmbH încheie anul aniversar cu un nou record de vânzări

177.257 de automobile BMW M livrate la nivel mondial, o creştere de 8,4% faţă de anul precedent. Început cu succes în transformarea către mobilitatea electrică: BMW i4 M50 a devenit în anul lansării cel mai bine vândut model al BMW M, urmat de BMW XM, primul automobil electrificat de înaltă performanţă.

G26
·
G09
·
i20
·
G80
·
G87
·
F95
·
F96
·
Automobile BMW M
·
Sales şi marketing
·
X6 M
·
M240i Coupé
·
Corporativ
·
i4 M50
·
M4
·
M240i
·
XM
·
M2
·
iX M60
·
M3
·
X5 M
·
3.0 CSL
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 768,36 KB)

Bucureşti/München. La sfârşitul anului său aniversar, BMW M GmbH a obţinut din nou rezultate record. Vânzările globale de automobile de performanţă şi de înaltă performanţă au totalizat 177.257 de unităţi în cursul exerciţiului financiar 2022. Aceasta reprezintă o creştere de 8,4% faţă de anul precedent, în ciuda condiţiilor dificile continue din zona logisticii şi a lanţurilor de aprovizionare. Cea mai importantă piaţă unică în 2022 a fost din nou SUA, a doua cea mai importantă regiune de vânzări fiind din nou piaţa internă germană, urmată de Marea Britanie.

 

"Entuziasmul comunităţii M pentru performanţe puternice din punct de vedere emoţional pe şosea şi pe circuit ne-a impulsionat de-a lungul întregului an aniversar", spune Franciscus van Meel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW M GmbH. "Acest lucru este exprimat şi într-un nou record de vânzări pentru automobilele BMW M, care ne oferă o perspectivă pozitivă pentru 2023."

 

BMW i4 M50: cel mai bine vândut automobil BMW M conduce fără emisii la nivel local

În acelaşi timp, 2022 marchează începutul cu succes al BMW M GmbH în era mobilităţii electrice. "Cel mai vândut automobil BMW M din 2022 este modelul electric BMW i4 M50", spune Timo Resch, directorul departamentului Clienţi, Mărci şi Vânzări la BMW M GmbH. "Pentru noi, acesta este un semnal clar că sentimentul M unic a ajuns în lumea automobilelor electrificate." BMW i4 M50 este alimentat de un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, care împreună generează o putere maximă de 400 kW/544 CP. Livrarea de putere perfect coordonată a celor două motoare electrice şi reglarea suspensiei independente asigură o experienţă de condus tipică M, caracterizată prin dinamică, agilitate şi precizie, care s-au dovedit a fi o adevărată atracţie de încă de la început.

 

Cu BMW iX M60, cel de-al doilea model electric de performanţă al companiei, BMW M GmbH a avut un debut de mare succes. Pe parcursul anului 2023, BMW M GmbH îşi va continua ofensiva de produse, printre altele, cu primul automobil electrificat de înaltă performanţă, BMW XM, şi BMW i7 M70, un automobil BMW M bazat pe modelul electric BMW i7. Transformarea ulterioară către mobilitatea electrică a fost deja trasată. Pentru a putea include în viitor maşini de înaltă performanţă cu propulsie electrică în gamă, BMW M GmbH va intensifica testarea conceptului corespunzător în 2023. Accentul se va pune pe un sistem integrat de control al dinamicii de conducere şi un sistem de tracţiune integrală M xDrive electric, cu patru motoare electrice, care va asigura că sentimentul M puternic din punct de vedere emoţional atinge un nivel şi mai înalt.

 

An aniversar cu premiere spectaculoase, BMW M3 şi BMW M4 rămân pe drumul de succes, lansare rapidă pentru noul BMW M240i xDrive Coupé

Sărbătorile celei de-a 50-a aniversări ale BMW M GmbH au fost însoţite de debuturi pentru numeroase modele noi spectaculoase. Spectrul larg de lansări a variat de la a doua generaţie a puristului BMW M2, cu combinaţia sa de motor cu şase cilindri în linie, transmisie manuală cu şase trepte şi tracţiune spate, care evocă plăcerea clasică de a conduce într-un automobil de înaltă performanţă, la extrovertitul BMW XM cu sistemul său de propulsie M HYBRID de 480 kW/653 CP. De asemenea, primul BMW M3 Touring oferă modalităţi complet noi de a experimenta performanţa tipică M. Această diversitate creează condiţii ideale pentru a atrage grupuri-ţintă noi şi pentru a genera o creştere suplimentară în 2023.

 

Creşterea actuală a datelor de vânzări se bazează şi pe succesele vânzărilor într-o gamă largă de segmente de automobile. Automobilele sport de înaltă performanţă BMW M3 - inclusiv noul BMW M3 Touring - şi BMW M4, care sunt disponibile în patru variante de caroserie, în versiunea de bază şi Competition, cu posibilitatea de a alege o transmisie manuală cu şase trepte sau una cu M Steptronic cu opt trepte, precum şi cu tracţiune spate sau cu sistem de tracţiune integrală M xDrive, au continuat să se bucure de o popularitate deosebit de mare în 2022. Astfel, BMW M GmbH acoperă o gamă largă de nevoi ale clienţilor din acest segment de bază.

 

Cu o performanţă excepţional de puternică în mediul lor competitiv, maşinile de înaltă performanţă bazate pe modelele BMW X au contribuit şi ele la noul record de vânzări al BMW M GmbH. Actualizarea viitoare pentru modelele BMW X5 M şi BMW X6 M în primăvara anului 2023 va oferi un impuls eficient pentru continuarea acestei poveşti de succes.

 

Lansarea cu succes a noului BMW M240i xDrive Coupé în 2022 s-a dovedit a fi un punct important în segmentul maşinilor de performanţă. Noua ediţie a modelului compact cu două uşi este propulsată de un motor cu şase în linie, de 275 kW/374 CP, şi este disponibilă acum şi cu tracţiune spate clasică. "Noul record de vânzări pentru BMW M se bazează pe prezenţa noastră de succes într-o gamă largă de segmente auto", spune Timo Resch. "Cu portofoliul nostru larg de produse, suntem poziţionaţi ideal şi pentru viitor."

 

 

 

Premieră la Daytona: noul BMW M3 CS şi BMW M Hybrid V8

În plus, BMW M GmbH răspunde clienţilor în căutare de modele ultraperformante - încă din 2022 cu BMW M4 CSL, iar în curând cu noul BMW M3 CS.

 

BMW M3 CS îşi va face debutul mondial în ultimul weekend din ianuarie, ca parte a cursei de 24 de ore de la Daytona. Competiţia cu o îndelungată tradiţie, găzduită de statul Florida (SUA), este, de asemenea, locul pentru revenirea BMW M Motorsport în cursele de anduranţă. Noul BMW M Hybrid V8 va concura acolo pentru prima dată. La 47 de ani de la victoria legendarului BMW 3.0 CSL în clasamentul general de la Daytona, noul prototip LMDh este pregătit să concureze pentru puncte în clasa IMSA GTP a WeatherTech SportsCar Championship, înainte de a concura şi în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, la Le Mans şi în alte părţi ale lumii, din 2024.

 

Faza finală a procesului de dezvoltare şi testele ulterioare pe diferite circuite au fost printre cele mai importante momente ale anului 2022 pentru departamentul de motorsport al BMW M GmbH, în timp ce succesul extrem de important pe circuit a venit prin victoria în clasamentul general din DTM, la piloţi şi la echipe. Sheldon van der Linde (Africa de Sud) şi Team Schubert Motorsport şi-au asigurat titlurile în prestigiosul campionat de turisme chiar în primul sezon cu noul BMW M4 GT3.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare