Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Seria 7 - 7 momente Magic Tech

Soluţii electronice, navigaţie, sistemul iDrive, head-up display, tehnologii sofisticate ale şasiului - în confruntarea pentru supremaţia unui segment special, BMW Seria 7 a venit mereu cu tehnologii fascinante. De la unul dintre cele mai sofisticate sisteme de propulsie, electric, dezvoltat şi construit de BMW, la uşi controlate electric; de la hardware sofisticat pentru un şasiu sofisticat la soluţii spectaculoase de confort în interior; de la sisteme de asistenţă la condus la funcţii augmented reality, vă prezentăm mai jos o serie de tehnologii magice care transformă experienţa din BMW Seria 7. Experienţa oferită de un sedan de lux merge mult dincolo de suma tehnologiilor pe care le oferă. Calitatea şi atenţia pentru pentru detalii, materiale exclusive, ergonomia şi funcţionalitatea remarcabilă, toate funcţionează alături de magia tehnologiei pentru o a defini o experienţă cu adevărat specială într-una din cele mai sofisticate limuzine din lume.

G70
·
BMW i
·
BMW i7
·
Seria 7
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Soluţii electronice, navigaţie, sistemul iDrive, head-up display, tehnologii sofisticate ale şasiului - în confruntarea pentru supremaţia unui segment special, BMW Seria 7 a venit mereu cu tehnologii fascinante.

 

De la unul dintre cele mai sofisticate sisteme de propulsie, electric, dezvoltat şi construit de BMW, la uşi controlate electric; de la hardware sofisticat pentru un şasiu sofisticat la soluţii spectaculoase de confort în interior; de la sisteme de asistenţă la condus la funcţii augmented reality, vă prezentăm mai jos o serie de tehnologii magice care transformă experienţa din BMW Seria 7.

 

Experienţa oferită de un sedan de lux merge mult dincolo de suma tehnologiilor pe care le oferă. Calitatea şi atenţia pentru pentru detalii, materiale exclusive, ergonomia şi funcţionalitatea remarcabilă, toate funcţionează alături de magia tehnologiei pentru o a defini o experienţă cu adevărat specială într-una din cele mai sofisticate limuzine din lume.

 

01. BMW eDrive de generaţia a cincea - sistemul de propulsie electric dezvoltat şi construit de BMW

Noul BMW a debutat iniţial la finalul anului trecut în versiune electrică, BMW i7 eDrive60. Sistemul de propulsie foloseşte tehnologia eDrive de generaţia a cincea. Compania păstrează dezvoltarea sistemelor de propulsie ca element de diferenţiere şi a dezvoltat competenţe puternice în domeniul motoarelor electrice şi a sistemelor de baterii de înaltă tensiune, toate dezvoltate şi produse de BMW.

 

Generaţia a cincea a sistemului eDrive vine după un istoric de 50 de ani de experimente şi experienţe ale BMW Group în domeniul electrificării. Primul model a făcut debutul public într-o prezentare specială la Jocurile Olimpice de la München din 1972. Ulterior, BMW a intensificat dezvoltare şi testarea conceptelor de electrificare cu modele tot mai sofisticate construite în serie mică începând cu anii ’90, totul culminând cu debutul primului model premium electric din istorie - BMW i3, în 2013.

Mai multe detalii aici: https://press.bmwgroup.com/2ZRNR

 

Noul BMW i7 foloseşte două motoare electrice care dezvoltă un total de 544 CP şi 745 Nm, toate asigurând un sprint 0-100 km/h în 4,7 secunde. Sistemul de propulsie electric se diferențiază de competiţie pentru că foloseşte două motoare electrice sincron care nu folosesc pământuri rare (magneţi permanenţi) pentru rotor. Această abordare combină eficienţa şi dezvoltarea remarcabilă a puterii, specifice unui motor sincron, cu o construcţie mai simplă şi flexibilitatea în utilizare caracteristice motorului asincron. De aceea, la tehnologia eDrive de generaţia a cincea, utilizatorii pot selecta pentru prima dată între două moduri de condus - "B", abordare clasică "one pedal feeling" consacrată de la BMW i3, şi "D", care permite mai multe niveluri de regenerare a energiei, inclusiv modul "Adaptiv", care alternează inteligent între coasting şi frânare regenerativă, în funcţie de situaţia din trafic.

 

Utilizarea unor motoare sincron cu o cuplare directă la roată permite un răspuns remarcabil de rapid la orice apăsare a acceleraţiei. Aceasta face posibil un sistem launch control activat prin simpla apăsare simultană a acceleraţiei şi a frânei în modul Sport. Experienţa sportivă este creată printr-un răspuns sonor special din gama BMW IconicSounds Electric, creat împreună cu renumitul compozitor de film Hans Zimmer. Suplimentar, o vibraţie specifică este transmisă în habitaclu. Aceasta este posibilă prin oscilaţii foarte precise ale rotorului motoarelor sincron, oscilaţii care sunt transmise la roţi, respectiv anvelope, fără ca talpa de contact a celor patru roţi să se modifice.

 

Competenţa BMW Group în ceea ce priveşte sistemul electric este extinsă şi la nivelul bateriilor. Aici, compania are în prim-plan un centru de dezvoltare şi cercetare propriu organizat lângă München. Centrul de dezvoltare şi cercetare a fost extins în a doua jumătate a anului 2022 cu o linie-prototip de producţie, care dă posibilitatea companiei să testeze scalabilitatea şi fiabilitatea soluţiilor de fabricaţie (https://press.bmwgroup.com/zYJOE).

 

Pe baza acestor cunoştinţe, BMW defineşte clar solicitările specifice pentru principalii furnizori de celule de baterii - aşa cum sunt Samsung SDI, CATL sau Northvolt. De exemplu, una dintre provocări este furnizarea de celule de înălţime redusă pentru a putea fi integrate în modelele sedan. Ulterior, BMW Group foloseşte celulele de la furnizori pentru a construi module şi baterii proprii.

 

Bateria sistemului de propulsie electric de generaţia a cincea foloseşte celule NMC811 (Nichel, Mangan, Cobalt în proporţie 8:1:1). Aceasta reprezintă una din cele mai sofisticate chimii de baterie disponibilă în prezent. Se remarcă prin conţinut ridicat de nichel, baza pentru o capacitate mare de stocare a energiei raportată la volum şi la masă. Suplimentar, utilizând conţinut redus de cobalt din surse controlate (Maroc sau Australia), BMW se asigură că materiale folosite vin din exploatări care respectă drepturile omului. Mai departe, BMW lucrează cu o serie de ONG-uri pentru a încerca să îmbunătăţească condiţiile de exploatare minieră din Congo.

Mai multe detalii despre implicarea în Congo:

https://press.bmwgroup.com/XTnxQ

https://press.bmwgroup.com/xvllp

 

Suplimentar, noul model BMW Seria 7 este disponibil şi în două versiuni plug-in hybrid, cu motor termic pe benzină, şi o versiune diesel mild-hybrid 48V, toate susţinute de propulsoare cu şase cilindri în linie. Remarcabil este că toate motorizările realizează un sprint 0-100 km/h în mai puţin de 6 secunde. Dieselul realizează acceleraţia în 5,8 secunde folosind un propulsor diesel şi un starter-generator de 48V de generaţia a douaa, integrat compact în cutia de viteze, totul pentru o putere totală de 300 CP şi un cuplu maxim de 670 Nm. Versiunile plug-in hybrid întrebuinţează de un motor electric de 197 CP, integrat în cutia de viteze, şi propulsoare pe benzină de 313 CP, respectiv 381 CP pentru xDrive50e, respectiv xDrive60e. La versiunile plug-in hybrid, sistemul electric şi bateria de înaltă tensiune, cu capacitate mare, asigură o autonomie electrică măsurată în ciclu WLTP de până la 85 km.

 

 

02. Cel mai spectaculos acces interior

Utilizatorul are disponibile nu mai puţin de patru posibilităţi de a deschide uşile cu comandă electrică.

 

Poate folosi butonul "Hash" programabil pentru a comanda deschiderea oricărei configuraţii de 1, 2, 3 sau toate cele 4 uşi.

 

Poate comanda deschiderea uşii după buton (la interior sau exterior). Suplimentar, dacă funcţia este selectată, uşa şoferului se închide automat la apăsarea frânei.

 

Poate folosi meniul iDrive Uşi Automate de pe displayul central.

 

Poate folosi comanda vocală. Sistemul este capabil să identifice inclusiv locul de pe care vine comanda pentru a răspunde unei comenzi de tipul "Open my door".

 

 

 

03. Arsenal hardware pentru un şasiu sofisticat şi o experienţă ultraconfortabilă

Deja generaţia anterioară BMW Seria 7 a marcat o premieră importantă prin combinarea pentru prima dată în istorie a unui pachet extins de soluţii care a inclus suspensia pneumatică pe ambele punţi, tracţiunea integrală, direcţia integrală activă, amortizoare controlate electronic, precum şi sistemul de bare stabilizatoare active.

 

Noul BMW Seria 7 duce mai departe acest pachet sofisticat de soluţii. Se remarcă încă o dată direcţia integrală activă. Cu o bracare maximă a roţilor spate de 3,5 grade, aceasta asigură o reducere a diametrului de virare de 0,8 m şi stabilitate la viteze superioare. Suplimentar, roţile spate sunt bracate independent de mişcările volanului, comandate de sistemul inteligent de control al tracţiunii (DSC) pentru stabilitate mai mare în viraje sau în condiţii de drum cu aderenţă redusă (de exemplu, la rularea pe două suprafeţe cu aderenţă diferită, aşa cum ar fi asfalt şi zăpadă).

 

După ce a fost introdus pe BMW i3s, sistemul de control antipatinaj cu comandă directă la motor ARB este disponibil acum şi pe toate modele Seria 7. Cu o comandă directă la motor, independentă de circuitul DSC, acesta asigură un răspuns semnificativ mai rapid al sistemului.

 

Sistemul Driving Executive Pro, cu bare stabilizatoare active pentru minimizarea ruliului, foloseşte acum un sistem de 48V pentru un răspuns optimizat.

 

O noutate este funcţia Anti Roll Comfort (ARC), care asigură un răspuns independent stânga-dreapta al sistemului pentru o stabilizare în timpului condusului pe o direcţie dreaptă (la trecerea peste denivelări sau pentru a contracara presiunea aerului creată de un camion care trece în direcţia opusă).

 

 

04. Sisteme de asistenţă - mai inteligente, mai multe soluţii sofisticate

Noul BMW Seria 7 urmează să fie primul model al mărcii care va oferi un sistem de condus autonom Level 3. Până atunci, noul model beneficiază deja de un pachet de senzori foarte extins care include un radar faţă ultraperformant, cu rază de funcţionare de până la 300 m (lansat prima dată pe iX), cameră video faţă de 8 MP (a debutat tot BMW iX), un pachet de radare laterale şi spate, sistem de ultrasunete pe toate laturile automobilului şi pachetul de patru camere 360 de grade. Pentru siguranţă, senzorul radar faţă este încălzit şi menţinut astfel curat, iar camerele faţă şi spate pot fi curăţate cu un jet de lichid de parbriz cu duze ascunse în interiorul caroseriei (sistemul are capacitate de a recunoaşte dacă sunt camerele murdare şi poate recomanda curăţarea acestora).

 

Pachetul de senzori permite o serie de soluţii în premieră. Printre acestea se remarcă Reversing Assistant Professional. Folosind un algoritm SLAM (Simultaneous Localization and Mapping), sistemul combină datele de viteză, acceleraţie şi unghi al volanului cu o filmare 360 de grade pentru a salva un traseu şi a defini o serie de repere atunci când şoferul merge înainte cu o viteză de până la 36 km/h. Atunci când Reversing Assistant este activat, automobilul poate merge înapoi pe traseul iniţial pe o distanţă de până la 200m şi poate evita obstacole statice nou apărute cu o deviere de 30 cm de la axa traseului. Similar, dar fără posibilitatea de evitare a obiectelor, Maneuver Assistant salvează un traseu de parcare cu faţa pe care îl poate repoduce oricând şoferul se apropie de orice zonă din traseul parcat.

 

Tot folosind camerele video, sistemul de parcare poate identifica acum, în premieră, locuri de parcare după marcajele rutiere, ceea ce asigură noi oportunități pentru şofer. Atunci când senzorul de parcare este activat, utilizatorul poate selecta din unul sau mai multe locuri disponibile, marcate clar pe ecran, pe imaginea filmată în timp real, folosind o soluţie AR (realitate augmentată). Sistemul poate efectua toate manevrele de parcare - lateral, cu faţa sau cu spatele.

 

Maneuver Assistant şi maneverele de parcare vor putea fi controlate din telefon după actualizarea de software din primăvara acestui an. Acesta va fi disponibil şi ca update over-the-air pentru modelele produse înainte de această dată.

 

 

05. Realitate augementată - informaţie clară, transmisă rapid utilizatorului

Realitatea augmentată (AR) presupune afişarea informaţiilor digitale peste informaţiile reale. Sistemul oferă astfel o confirmare vizuală clară asupra modului de funcţionare în mai multe scenarii de condus semiautonom pentru un plus de transparenţă şi mai multă încredere.

 

Head-Up Display, o tehnologie pe care BMW Seria 7 a perfecţionat-o şi a adus-o în prim-plan de-a lungul timpului, este un exemplu important.

 

Noul BMW Seria 7 foloseşte informaţie video pe care suprapune informaţii digitale în timp real pentru a oferi rapid utilizatorului informaţii clare. Astfel, pentru parcare sau în cazul manevrelor automate, şoferul poate selecta şi poate avea confirmarea vizuală a locului de parcare ales şi/sau a traiectoriei automate a automobilului folosind o imagine video afişată de sistemul cu patru camere 360 grade pe displayul central.

 

Suplimentar, noul BMW Seria 7 poate afişa în displayul de bord o funcţie AR. Aceasta foloseşte o cameră video suplimentară montată în dreptul oglinzii retrovizoare spre înainte. Pe informaţia filmată de aceasta sunt afişate informaţii de la sistemul de navigaţie - sistemul identifică intersecţiile şi afişeaază informaţii de informare (de exemplu, săgeţi) peste imaginea filmată în timp real. În cazul în care funcţia de condus semiautonom este activă, utilizatorul are confirmată peste imaginea filmată în timp real traiectoria automobilului pe bandă (cu o bandă verde şi linii verzi sau galbene) şi identificarea automobilelor de pe traiectorie (cu un dreptunghi verde).

 

 

06. Ingrediente pentru o experienţă spectaculoasă la interior

BMW Seria 7 este prima limuzină de lux care are în ofertă o tapițerie din piele vegană, Veganza.

 

O altă premieră este că, acum, cea mai exclusivă tapiţerie este una textilă, care foloseşte caşmirul pentru o experienţă deosebit de confortabilă. Ţesătura specială permite folosirea acesteia şi împreună cu scaunele ventilate pentru o experienţă de confort absolută.

 

La aceasta contribuie şi climatizarea inteligentă care poate să ajusteze setările ţinând cont inclusiv de intensitatea şi unghiul radiației solare, dacă aceasta este prea intensă în momentele de răsărit sau apus. Utilizatorul trebuie să selecteze doar climatizarea automată, intensitatea şi temperatura preferată şi sistemul orchestrează automat toate funcţiile (activează automat inclusiv ventilaţia în scaune sau funcţii suplimentare de încălzire). Alături de încălzirea în scaune, sistemului încălzește şi suprafeţele de sprijin de pe uşi şi cotieră şi, în acelaşi timp, foloseşte şase panouri de încălzire convectivă amplasate în fiecare uşă şi sub bord. Acestea folosesc o soluţie modernă pentru a încălzi direct corpurile solide, asigurând un răspuns rapid şi plăcut.

 

Atmosfera din interior este asigurată şi de noile moduri de condus. Dincolo de răspunsul acceleraţiei sau nivelul suspensiilor, modurile de condus influenţează iluminatul ambiental, sistemul BMW IconicSounds, masajul în scaune, închiderea sau deschiderea jaluzelelor sau activează Theater Screen. Aceste moduri sunt, în funcţie de configuraţie: Personal, Sport, Efficient, Expressive, Relax, Theater Screen şi Digital Art. Acesta din urmă beneficiază de implicarea artistei digitale Cao Fei, cea care a mai colaborat cu BMW pentru a crea cel de-al 18-lea Art Car . În cazul echipării cu pachetul M Sport, utilizatorul primeşte pe volan o clapetă Boost, pentru a activa rapid modul Sport pentru 10 secunde.

 

 

07. Cinematograf

Experienţa în automobil este dominată de Theater Screen, un ecran cu funcţie touch de 31 inchi şi rezoluţie 8K pentru o imagine perfectă. Conectat prin SIM-ul utilizatorului, acesta dispune de un sistem de operare Amazon Fire TV. Utilizatorii pot folosi aplicaţia Amazon Prime Video, dar şi majoritatea aplicaţiilor de streaming, precum Netflix, YouTube, RedBull TV, F1 sau Disney+, sau pot instala o serie de jocuri sau aplicaţii speciale.

 

Conţinutul este redat nativ în format 16:9 sau poate fi extins în format 21:9 sau 32:9. Imaginea poate fi afişată centrat, pe partea stângă sau pe dreapta. Pentru o experienţă optimă, poziţia ecranului poate fi setată mai aproape sau mai departe, ajustându-se automat şi în funcţie de poziţia scaunelor faţă. De asemenea, poate fi reglat unghiul de înclinaţie al ecranului într-una dintre cele trei opţiuni.

 

Experienţa este completată de sistemul de sonorizare Bowers and Wilikins disponibil de acum standard, care dispune de 18 boxe şi are o putere de 655 watt. Suplimentar, sistemul Bowers & Wilkins Diamond Surround foloseşte 36 de boxe pentru o putere de 1.965 watt şi dispune suplimentar de tehnologia 4D cu generatoare de vibraţii pentru toate cele patru scaune.

 

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare