Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Interacţiunea cu utilzatorul – un pas important înainte: BMW prezintă cea mai nouă versiune a sistemului BMW iDrive

Ecran de pornire personalizabil pentru ergonomie optimizată. +++ Selecţie rapidă a funcţiilor datorită structurii de meniu plat. +++ BMW iDrive a impus standardul pentru interfeţele intuitive de automobil uman de peste 20 de ani.

Tehnologie
·
BMW ConnectedDrive
·
Infotainment, sisteme de control
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Due to regular software updates, screen designs in the communication may differ from the actual screen design in your car.

Bucureşti/München. BMW Group a ajuns la cea mai recentă etapă de dezvoltare cu sistemul BMW iDrive. Un nou ecran de pornire cu funcţii aranjate clar oferă o mai mare uşurinţă de utilizare pe ecranul central curbat BMW. Conceptul QuickSelect al sistemului aduce în plus o structură de meniu îmbunătăţită care are referinţa în dispozitivele electronice de consum. Noul BMW iDrive joacă un rol unic în furnizarea unei experienţe de condus concentrate şi sigure, afişând informaţiile potrivite la locul potrivit. Noul sistem BMW iDrive va fi introdus treptat la modelele actuale1)2) pe parcursul anului 2023.

 

"Astăzi, BMW iDrive este mai mult decât un sistem de control şi de operare - este un univers digital al experienţei care permite omului şi maşinii să interacţioneze unul cu celălalt şi să facă schimb de informaţii", remarcă Stephan Durach, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru dezvoltarea conectată a companiei. "Aşa cum am spus la Consumer Electronics Show de la Las Vegas, în ianuarie 2023, îmbunătăţim continuu experienţa de utilizator pe baza celei mai recente tehnologii disponibile." Aceasta se concretizează printr-o ofertă mai largă de conţinut digital pentru informaţii şi divertisment, cicluri mai scurte de actualizare a funcţiilor, informaţii mai bune despre punctele de încărcare pentru automobilele electrice şi accesul îmbunătăţit la o serie de servicii online specifice.

 

Cu noua interfaţă grafică şi structura de meniu optimizată, BMW iDrive se va concentra în viitor şi mai clar pe interacţiune, folosind ecranul tactil şi limbajul natural. Ecranul central curbat BMW va continua să servească drept punct de interacţiune pentru experienţa multisenzorială BMW iDrive.

 

Noul ecran de pornire arată funcţiile la un singur nivel şi permite accesul rapid

Următoarea generaţie BMW iDrive transformă ecranul de pornire pe ecranului central curbat BMW într-o interfaţă de utilizator permanentă vizibilă. De asemenea, alt conţinut gragic configurabil poate fi afişat aici în permanenţă ca o alternativă la vizualizarea hărţii sistemului de navigaţie.

 

Noul principiu nivel-zero înseamnă că toate funcţiile şi informaţiile relevante sunt afişate pe un singur nivel, ceea ce face posibilă selectarea unei funcţii, fără a fi nevoie să intraţi mai întâi un submeniu. În schimb, widgeturile live apar într -un aranjament vertical, pe partea conducătorului. Aceste pictograme funcţionale pot fi selectate cu un swipe şi, de asemenea, configurate individual. Funcţionalitatea QuickSelect face posibilă selectarea directă a programelor de divertisment, a listelor de contacte şi a setările automobilului, pornirea interacţiunii cu Asistentul Personal Inteligent BMW sau activarea altor opţiuni de meniu. Imediat ce setările relevante au fost alese, o atingere rapidă pe pictograma home la limita inferioară a afişajului este tot ce trebuie pentru a reveni la ecranul de pornire.

 

BMW foloseşte ca referinţă modelele de interfeţe de utilizator moderne, folosite pe dispozitive gen smart phone.

Noua organizare face conţinutul mult mai accesibil. În acelaşi timp, interfaţa grafică şi structura meniului a fost dezoltată de BMW Group Design, şi păstrează filozofia şi imaginea mărcii. Drept urmare, clienţii se pot bucura în permanenţă de o experienţă de utilizator specifică BMW, combinată cu ergonomia sistemelor digitale moderne.

 

Mai mult, având rolul principal de a susţine experienţa de condus, filozofia BMW iDrive este de a oferi informaţiile potrivite, la locul potrivit, la momentul potrivit. Rezultatul este, alături de funcţii uşor accesibile, informaţii clare, care pot fi asimilate rapid, fără a capta atenţia conducătorului auto pentru intevale mari de timp.

 

Sistemul de operare BMW 8.5 şi sistemul de operare BMW 9

Noul BMW iDrive cu QuickSelect este o dezvoltare suplimentară a sistemului de operare BMW 8, disponibil în modelele BMW actuale cu ecran central curbat BMW şi se bazează pe cel mai recent sistem de infotainment, care este responsabil şi pentru procesarea grafică.

 

Noul sistem de operare BMW 8.5 va fi introdus treptat în toate gamele de modele de clasă medie, executive şi de lux1) de la BMW. Acesta va continua să se bazeze pe Linux şi va fi combinat cu cea mai mare versiune a ecranului central curbat BMW.

 

Experienţa digitală pe ecranul central curbat BMW specific al modelelor de clasă compactă2) cu noul sistem de operare BMW 9, bazat pe software-ul Android Open Source Project, este în curs de dezvoltare.

 

Trecerea de la apăsare şi răsucire la glisare, tap şi limbaj natural

Când sistemul BMW iDrive a fost lansat pentru prima dată în 2001 cu noul BMW Seria 7, obiectivul său principal a fost să folosească un ecran şi un element interactiv pentru cât mai multe funcţii pentru a reduce numărul de butoane, controale şi afişaje. Prin urmare, controlerul BMW iDrive a obţinut statutul de dispozitiv de control universal aşa cum îl ştiam de la un mouse de computer. Scrolul şi clickul pe un desktop au devenit răsucire, împingere şi apăsare într-o maşină - intuitiv şi cu o distragere minimă de la drum.

 

După aproximativ 20 de ani, experienţa digitală de utilizator este dominată de touchpads, afişaje de smartphone sensibile la atingere şi asistenţi vocali. Acţiunile de swipe, tap şi vorbirea sunt cele mai frecvente metode de interacţiune. Funcţionalitatea touch a ecranului central BMW şi dialogul folosind un limbaj natural reprezintă forma contemporană de interacţiune între om şi automobil.

 

1) Sistemul de operare BMW 8.5 - compatibilitate după model şi începerea a producţiei:

BMW Seria 7; BMW iX, BMW i4, BMW X5, BMW X6, BMW X7, BMW XM treptat din iulie 2023; Modele suplimentare vor urma, sub rezerva schimbării

2) Sistemul de operare BMW 9 - compatibilitatea după model şi începerea producţiei:

BMW Seria 2 Active Tourer din noiembrie 2023; BMW X1 din noiembrie 2023; Modele suplimentare vor urma, sub rezerva schimbării

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare