Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW i7 M70 xDrive

BMW M introduce un model de performanţă electric ca vârf de gamă pentru noul BMW Seria 7. BMW i7 M70 xDrive este cel mai puternic model cu un sistem de propulsie electric din întreg portofoliul BMW Group. Echipat cu un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, sistemul generează o putere maximă a sistemului de 485 kW/660 CP (cu funcţiile M Launch Control sau M Sport Boost activate). Cu un şasiu specific M, noul BMW i7 M70 xDrive oferă combinaţia perfectă de mobilitate electrică şi performanţă, rezultatul fiind o experienţă de condus unică în segmentul de lux. Vârful de gamă al noului portofoliu BMW Seria 7 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, făcându-l cel mai rapid model BMW electric. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Seria 7
·
i7 M70
·
BMW i7
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Bucureşti/München. BMW M introduce un model de performanţă electric ca vârf de gamă pentru noul BMW Seria 7. BMW i7 M70 xDrive este cel mai puternic model cu un sistem de propulsie electric din întreg portofoliul BMW Group. Echipat cu un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, sistemul generează o putere maximă a sistemului de 485 kW/660 CP (cu funcţiile M Launch Control sau M Sport Boost activate). Cu un şasiu specific M, noul BMW i7 M70 xDrive oferă combinaţia perfectă de mobilitate electrică şi performanţă, rezultatul fiind o experienţă de condus unică în segmentul de lux. Vârful de gamă al noului portofoliu BMW Seria 7 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, făcându-l cel mai rapid model BMW electric. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

 

Cu acest nou record de performanţă pentru automobile electrice în cadrul BMW Group, BMW i7 M70 xDrive marchează, de asemenea, un alt reper pentru BMW M GmbH pe drumul său spre transformarea către mobilitatea electrică. Sedanul de lux este deja al treilea model de performanţă cu propulsie electrică. BMW i7 M70 xDrive a avut premiera la Salonul International Auto de la Shanghai (18-27 aprilie 2023) din China. Lansarea pe piaţa mondială va începe în a doua jumătate a anului 2023. Preţul de început pentru România 173 145 Euro cu TVA (145 500 Euro fără TVA).

 

Cel mai puternic motor electric BMW

Tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie utilizată la BMW i7 evoluează permanent pentru a creşte atât performanţa, cât şi eficienţa. Noul BMW i7 M70 xDrive dispune de unităţi de propulsie integrate pe punţile faţă şi spate, în care motorul electric, electronica de putere şi transmisia sunt combinate foarte compact într-o carcasă comună. Noul model foloseşte, la fel ca BMW i7 xDrive60, sistemul de propulsie BMW de generaţia a 6-a, cu un motor sincron AC sofisticat, cu rotor fără metale rare, şi o baterie de design propriu, cu desintate mare şi conţinut redus de Cobalt.

 

Designul specific M al principiului de motor sincron AC permite ca propulsorul electric al BMW i7 M70 - în special în cazul celui de pe puntea spate - să atingă o densitate de putere fără precedent. Cu o valoare de 2,41 kW/kg, oferă cel mai bun randament pentru un motor electric BMW.

 

Acest nou record de performanţă este atins datorită unei inovaţii brevetate de BMW Group, care utilizează şase bobine în statorul motorului electric în loc de cele trei obişnuite. Acest lucru permite automobilului electric să genereze putere extrem de mare într-un design uşor şi compact şi să o furnizeze continuu în intervale de viteză ridicată. Abordarea este net superioară unei soluţii de antrenare cu două motoare pe puntea spate din punct de vedere al densităţii puterii, dar şi din punct de vedere al eficienţei.

 

Livrare maximă a puterii cu M Sport Boost şi M Launch Control

Motorul care acţionează pe puntea spate generează o putere maximă de 360 kW/489 CP. Într-o interacţiune controlată cu precizie cu motorul electric de 190 kW/258 CP de pe puntea faţă, este creat un sistem electric de tracţiune integrală cu un cuplu de sistem de 1.015 Nm în modul Sport şi până la 1.100 Nm când funcţiile M Launch Control şi M Sport Boost sunt activate.

 

În funcţia M Launch Control, atât controlul cuplului motor, cât şi controlul tracţiunii sunt realizate direct de unitatea de control al motorului. Acest lucru asigură că puterea generată de motoarele electrice este controlată cu precizie, astfel încât să poată fi transformată în performanţe captivante fără vreo pierdere de tracţiune.

 

Funcţia M Sport Boost poate fi activată prin apăsarea clapetei de schimbare din partea stângă a volanului şi este semnalizată prin grafica specifică M Performance în panoul de instrumente. De asemenea, este însoţită de un sunet puternic, emoţional, specific M Performance, care face parte din pachetul standard BMW IconicSounds Electric creată de Hans Zimmer.

 

Capacitate mare de distanţă lungă, nouă funcţie MAX RANGE

Performanţa dinamică extremă a noului BMW i7 M70 xDrive este combinată cu capacitatea mare de a acoperi distanţe lungi. Cu un conţinut de energie utilizabilă de 101,7 kWh, bateria de înaltă tensiune permite ca BMW i7 M70 xDrive să atingă o autonomie cuprinsă între 488 şi 560 de kilometri, aşa cum este determinată în ciclul de testare WLTP. Prin utilizarea noii funcţie MAX RANGE, intervalul poate fi mărit cu aproximativ 15%-25% prin limitarea selectivă a puterii şi a vitezei maxime, combinată cu reducerea funcţiilor de confort.

 

Software-ul avansat de încărcare al unităţii de încărcare combinată (CCU) promovează eficienţa şi viteza de încărcare, cu o putere de până la 22 kW pentru curent alternativ şi până la 195 kW pentru curent continuu. Acest lucru face posibilă creşterea autonomiei cu până la 170 de kilometri (WLTP) în 10 minute atunci când vă opriţi la o staţie de încărcare de mare putere.

 

Tehnologia de suspensie specifică M optimizează dinamica şi confortul

Aplicarea specifică M a tuturor sistemelor de control pentru tracţiunea integrală electrică, direcţie, amortizoare şi sistemele de dinamică a condusului creează condiţiile pentru a combina dinamica M caracteristică, agilitatea şi răspunsul precis cu un nivel ridicat de confort pe distanţe lungi. Tehnologia standard de suspensie a noului BMW i7 M70 xDrive include suspensie pneumatică adaptivă pe ambele punţi, specifică M, cu funcţie de reglare automată a gărzii la sol şi amortizoare controlate electronic, cu răspuns optimizat datorită sistemului hidraulic specific M.

 

Direcţia Activă Integral şi pachetul de suspensie Executive Drive Pro, care include stabilizarea activă a ruliului cu funcţii extinse şi răspuns independent stânga-dreapta, sunt de asemenea în echiparea standard. Pachetul oferă, de asemenea, un sistem de frânare sport M şi jante M de 21 de inchi, din aliaj uşor.

 

Prezenţă exclusivistă marchează performanţe superioare

Elementele de design exclusiviste şi caracteristicile distinctive ale designului M, care sunt orientate către cerinţele tehnice ale unui stil de condus clar sportiv, scot în evidenţă designul exterior al noului BMW i7 M70 xDrive de celelalte modele din gamă. Prezenţa exclusivistă marchează performanţe dinamice remarcabile.

 

Designul frontal reinterpretează elementele tipice mărcii ale farurilor circulare duble şi ale grilei BMW. Prezenţa impresionantă generată de partea frontală este subliniată şi mai mult de iluminarea conturului pentru grila BMW. Împreună cu pachetul M Performance opţional, aceasta este combinată pentru prima dată pe BMW i7 M70 xDrive cu un contur negru lucios al grilei radiatorului. De asemenea, atât în imaginea laterală, cât şi în cea din spate ale noului BMW i7 M70 xDrive, caracteristicile distinctive de design M - precum oglinzile exterioare M cu o bară dublă caracteristică, praguri laterale M atractive şi difuzorul spate specific modelului - evidenţiază în mod clar caracterul orientat spre performanţă al vârfului de gamă.

 

Vopsea nouă în două nuanţe, culori Frozen pe bază de biomasă

Noul BMW i7 M70 xDrive poate fi finisat într-o gamă largă de culori pentru caroserie. De asemenea, clienţii pot alege din peste 100 de finisaje speciale BMW Individual. Finisajul BMW Individual Two-Tone, care poate include acum şi culori speciale BMW Individual, conferă o prezenţă spectaculoasă. Printre alte opţiuni, BMW Individual Liquid Copper metalizat pentru partea inferioară a caroseriei şi Sapphire Black metalizat pentru secţiunea superioară pot fi combinate.

 

Finisajele de culoare Frozen disponibile pentru noul BMW i7 M70 xDrive sunt produse folosind un proces inovator bazat pe biomasă în loc de petrol. În acest proces, formularea produsului nu este modificată, doar materiile prime utilizate sunt provenite din surse durabile.

 

 

 

Caracteristici inovatoare pentru asigurarea confortului luxos al călătoriei

Punctele de atracţie, care conferă şi vârfului de gamă caracterul său de lux progresiv şi fac călătoriile pe distanţe lungi foarte confortabile, includ BMW Interaction Bar din cockpit şi Executive Lounge cu funcţie optimizată de înclinare în spate. BMW Theatre Screen unic şi sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins surround transformă locurile din spate într-un cinematograf privat exclusiv pe roţi. Nivelul ridicat de confort şi siguranţă este optimizat suplimentar datorită sistemelor avansate de condus şi parcare autonome. De exemplu, asistentul de parcare şi asistentul de manevră pot fi controlate acum şi prin aplicaţia My BMW.

 

Uşile automate, care sunt disponibile opţional, pot fi deschise şi închise atât prin intermediul aplicaţiei My BMW, cât şi cu BMW Digital Key Plus folosind un smartphone. Datorită funcţiei avansate Lock/Unlock, uşa conducătorului se descuie automat de îndată ce smartphone-ul pe care este instalată BMW Digital Key Plus individuală se apropie de automobil.

 

Fler sportiv şi individualizare maximă în interior

Detaliile specifice M de echipare a interiorului subliniază potenţialul sportiv al noului BMW i7 M70 xDrive. Gama sa de echipamente standard include ornamente M iluminate ale pragurilor, tapiţerie din piele M Merino în Black/Atlas Grey, un volan cu piele M, afişaje specifice M pe ecranul central curbat BMW şi un suport M pentru piciorul conducătorului.

 

Dotările opţionale includ pachetul BMW Individual Interior, dar şi BMW Individual Interior cu caracteristici exclusive într-un total de nouă variante de culoare. Combinaţia BMW Individual din piele Merino/lână caşmir cu caracteristici exclusive este disponibilă şi în Black/Dark Grey.

 

BMW iDrive avansat cu "QuickSelect"

Noul BMW i7 M70 xDrive este unul dintre primele modele ale mărcii care prezintă cea mai recentă generaţie de BMW iDrive cu "QuickSelect" şi sistemul de operare BMW 8.5. Sistemul avansat de afişare şi operare oferă un ecran de primire reproiectat şi acces "QuickSelect" cu o structură de meniu îmbunătăţită, care preia ergonomia dispozitivelor electronice de larg consum. BMW iDrive cu "QuickSelect" este combinat cu ecranul central curbat BMW şi Asistentul Personal Inteligent BMW.

 

Noul ecran de primire afişează permanent imaginea hărţii din sistemul de navigaţie sau alte informaţii care pot fi configurate individual. La acelaşi nivel, pictogramele de funcţii dispuse vertical pe care le puteţi selecta printr-o mişcare de glisare sunt disponibile pe partea conducătorului a suprafeţei de control. Funcţiile corespunzătoare pot fi apelate direct cu "QuickSelect" fără a trece la un submeniu.

 

Sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud oferă acum nu numai un afişaj Augmented View pe monitorul de informaţii din spatele volanului, ci şi funcţii îmbunătăţite pentru o navigare şi mai precisă şi optimizată pentru staţii de încărcare. În plus, serviciile şi aplicaţiile deja introduse în noul BMW Seria 7 sunt disponibile şi împreună cu sistemul de operare BMW 8.5.

 

Aceste informaţii de presă descriu diferenţele dintre BMW i7 M70 xDrive şi BMW i7 xDrive60.

O descriere completă a BMW Seria 7 poate fi găsită aici, mai multe informaţii aici.

 

Toate datele despre performanţă, consum, emisii şi autonomie sunt valori provizorii.

 

Toate variantele de model, nivelurile de echipare, specificaţiile tehnice, valorile de consum şi emisii descrise corespund celor disponibile pe piaţa auto din Germania, cu condiţia ca automobilul respectiv să fie oferit acolo. Sunt posibile abateri pe alte pieţe. Informaţiile privind dimensiunile se referă la un automobil în dotarea de bază în Germania, în funcţie de dimensiunea jantei şi anvelopei selectate, precum şi de echipamentul opţional selectat. Acestea se pot schimba în funcţie de modul în care este configurată maşina.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

BMW Group România

Alexandru Şeremet

Tel.: +40-726-266-224

E-mail: alexandru.seremet@bmwgroup.com

 


Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare