Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Cursa de 24 de ore de la Nürburgring: MINI John Cooper Works 1to6 Edition, cu transmisie manuală cu 6 trepte, înscris de Bulldog Racing Team a terminat pe podium

Locul al doilea în clasa automobilelor de producţie cu o cilindree de 1.600-2.000 cmc şi turbocompresor. Revenire spectaculoasă. Alături de echipă a fost şi Charlie Cooper, nepotul legendarului John Cooper, creatorul Mini Cooper.

MINI John Cooper Works
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

 

Bucureşti/Nürburg. Chiar şi sesiunile de calificare pentru celebra cursă de 24 de ore pe circuitul de 25,378 de kilometri au reprezentat provocări majore pentru om şi maşină. O serie lungă de probleme majore cu anvelopele au afectat mai multe echipe, inclusiv Bulldog Racing, care a fost nevoită să-şi retragă în ultimul moment modelul înscris în categoria SP3T a maşinilor de curse. Tensiunea a putut fi simţită deoarece echipa aştepta cu nerăbdare cursa, în cele din urmă toate speranţele s-au concentrat acum pe modelul MINI John Cooper Works negru cu numărul de start #126, care a pornit de pe poziţia a noua a clasei sale. Însă încrederea a devenit şi mai mare încă de la începutul cursei, după ce pilotul care a luat startul, Sebastian Sauerbrei, a recuperat mai multe locuri în clasă şi în clasamentul general. La sfârşitul maratonului de 24 de ore, MINI John Cooper Works 1to6 Edition cu numărul de start #126 urcase opt locuri în clasă şi un total impresionant de 49 de poziţii în plutonul de 131 de maşini, astfel că fiabilitatea sa impresionantă a fost recompensată cu un podium.

 

Maşina de curse MINI John Cooper Works 1to6 Edition a parcurs 114 tururi, distanţa parcursă echivalând cu aproximativ 2.893 de kilometri. În drumul spre podium, modelul cu transmisie manuală a făcut 15 opriri la boxe.

 

"Sunt foarte bucuroasă de acest rezultat mare - pentru Bulldog Racing Team, pentru MINI John Cooper Works, pentru toţi cei care au încurajat, au ajutat şi au făcut o treabă grozavă", declară Stefanie Wurst, directorul MINI. "Sunt foarte impresionată de întreaga atmosferă de la Nürburgring. Entuziasmul pentru motorsport se află în gena modelelor noastre MINI John Cooper Works. Cu noul MINI John Cooper Works 1to6 Edition sărbătorim istoria noastră legendară în sporturile cu motor. Nu ne-am putea gândi la o oportunitate mai potrivită de a prezenta această ediţie nouă în faţa fanilor noştri decât aici pe Ring şi, de asemenea, să-i surprindem cu acest rezultat excelent în cursă."

 

"Chiar mai mult decât clasarea pe podium, sunt încântat că am reuşit să facem din noul MINI John Cooper Works 1to6 Edition un favorit al publicului", a declarat Alexander Schabbach, director general al Bulldog Racing. "Este impresionant modul pozitiv în care oamenii reacţionează la modelele MINI de curse şi cât de repede s-a dezvoltat comunitatea noastră de fani pentru cursele «Made in Nürburg»."

 

"Să începi ca un outsider şi să reuşeşti să obţii un rezultat atât de grozav chiar de la debut, acesta este ceva specific MINI", spune Charlie Cooper. "Parcă istoria se repetă în spiritul începutului anilor 1960, când bunicul meu, John Cooper, a fost subestimat cu superioritate de concurenţi mult mai puternici, doar pentru a câştiga Raliul de la Monte Carlo în 1964, 1965 şi 1967. Sunt încântat că, împreună cu MINI şi Bulldog Racing, am deschis următorul capitol al mărcii noastre în activităţi de motorsport şi am oferit primul podium pentru MINI într-o cursă de 24 de ore."

 

Cursa

În primul stint, Sebastian Sauerbrei, aflat la comenzile MINI John Cooper Works 1to6 Edition negru, a recuperat deja numeroase locuri şi a fost semnificativ mai rapid decât în calificări, cel mai rapid tur al său fiind 10:16,362. După prima schimbare de pilot a venit rândul lui Michael Mönch, în timp ce Charlie Cooper a preluat volanul pentru prima dată după a doua oprire la boxe. La lăsarea serii, Christoph Kragenings a fost cel care a urcat la volan, apoi Sebastian Sauerbrei a făcut un stint dublu în întuneric. Între timp, echipa urcase 25 de locuri în clasamentul general, cu un total de 131 de maşini aflate la startul de sâmbătă după-amiază. În clasa sa de automobile de producţie cu cilindree de până la 2,0 litri şi turbocompresor, MINI a urcat pe locul al cincilea, concurând împotriva unor maşini cu putere semnificativ mai mare.

 

Într-o cursă de 24 de ore, nici o echipă nu este scutită de probleme. La scurt timp după miezul nopţii, MINI a avut o problemă cu o conductă de combustibil din rezervorul auxiliar şi a trebuit să fie remorcat înapoi în paddock. După reparaţia ce a durat o oră, maşina a revenit pe drumul cel bun, iar din acel moment a început cursa de recuperare. La scurt timp după răsărit, Christoph Kragenings a realizat un nou cel mai rapid tur: 10:15,551.

 

Cu designul său predominant negru, MINI John Cooper Works 1to6 Edition părea să se simtă din ce în ce mai confortabil pe măsură ce cursa a continuat -fiabil şi constant, a parcurs tur după tur şi a urcat pe locul al treilea în clasa lui. În ultimele ore ale cursei, numeroşi concurenţi nu au reuşit să-şi păstreze ritmul sau au fost nevoiţi să abandoneze. Nu şi MINI, care între timp devenise favoritul publicului şi a fost aplaudat la fiecare trecere pe lângă spectatori. În ultima oră, Bulldog Racing a urcat pe locul al doilea al categoriei. Cu puţin timp înainte de final, părea chiar că o victorie de clasă ar putea deveni realitate, dar liderul categoriei a trecut primul linia de sosire datorită unei strategii inteligente.

 

Având în vedere că MINI John Cooper Works 1to6 Edition a fost finalizat cu doar o zi înainte de prima sesiuni de calificări, rezultatul este un succes imens pentru toată lumea din echipă.

 

MINI John Cooper Works de categoria VT2

#126 MINI John Cooper Works produce 170 kW/231 CP, cu un cuplu maxim de 320 Nm, şi este echipat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Maşina, care a fost folosită pe circuitul de aproximativ 25 de kilometri, se bazează pe un MINI John Cooper Works standard care a fost adaptat doar pentru a se conforma cu caracteristicile de siguranţă şi standardele pentru competiţia din clasa de maşini de producţie VT2.

 

La volanul MINI John Cooper Works cu numărul de start #126 s-au aflat pe rând Charlie Cooper (Marea Britanie), Christoph Kragenings (Germania), Sebastian Sauerbrei (Germania) şi Michael Mönch (Germania).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare