Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Noul BMW X1 M35i xDrive.

Un model de performanţă cu caracterul M inconfundabil devine noul vârf de gamă BMW X1. Noul BMW X1 M35i xDrive se bazează pe plăcerea spontană de a conduce care se află în centrul conceptului de Sports Activity Vehicle (SAV) compact, cu un impuls de dinamică, agilitate şi precizie pentru care modelele M sunt renumite. Propulsorul cu patru cilindri face parte din noua generaţie modulară de motoare BMW Group Efficient Dynamics şi foloseşte tehnologia M TwinPower Turbo pentru a înregistra o putere maximă de 221 kW/300 CP în Europa – ajungând chiar la 233 kW/317 CP în SUA şi alte pieţe selectate.

U11
·
X1
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Sistemul de propulsie şi experienţă de condus.

Cel mai puternic propulsor cu patru cilindri din ultima generaţie de motoare, tehnologie specifică M a şasiului, BMW xDrive.

 

Un model de performanţă cu caracterul M inconfundabil devine noul vârf de gamă BMW X1. Noul BMW X1 M35i xDrive se bazează pe plăcerea spontană de a conduce care se află în centrul conceptului de Sports Activity Vehicle (SAV) compact, cu un impuls de dinamică, agilitate şi precizie pentru care modelele M sunt renumite. Propulsorul cu patru cilindri face parte din noua generaţie modulară de motoare BMW Group Efficient Dynamics şi foloseşte tehnologia M TwinPower Turbo pentru a înregistra o putere maximă de 221 kW/300 CP în Europa – ajungând chiar la 233 kW/317 CP în SUA şi alte pieţe selectate.

 

Noul BMW X1 M35i xDrive ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Tehnologia specifică M a şasiului - care opţional include frâne M Compound în premieră pentru un model de performanţă - face echipă cu tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive pentru a oferi caracteristici de performanţă sublime. Caracterul mai clar al noului BMW X1 M35i xDrive este evident atât în interior, cât şi în exterior. Noul vârf de gamă vine cu un design exclusiv şi caracteristici de echipare rezervate iniţial pentru maşinile de înaltă performanţă de la BMW M GmbH. Acestea includ cele două perechi de ţevi de eşapament şi scaunele M Sport opţionale cu sigla M iluminată.

 

Noul BMW X1 M35i xDrive este printre primele modele care prezintă noul BMW iDrive cu QuickSelect şi sistem de operare BMW 9. Lansarea pe piaţă a noului BMW X1 M35i xDrive va începe în octombrie 2023 în SUA. Livrările în Europa vor începe în noiembrie 2023. Vârful de gamă va fi construit la uzina BMW Group din Regensburg, împreună cu toate celelalte variante ale noului BMW X1, inclusiv modelul electric BMW iX1.

 

Motor nou, cu patru cilindri, cu putere suplimentară

Cea mai puternică versiune a propulsorului cu patru cilindri, pe benzină, din cea mai recentă generaţie modulară de motoare oferă puterea brută pe care noul BMW X1 M35i xDrive o transformă într-o performanţă captivantă. Diverse inovaţii diferenţiază aceste noi motoare de generaţia precedentă. Acestea includ adoptarea ciclului Miller, porturile de admisie şi camerele de ardere reproiectate şi modificări ale distribuţiei arborelui cu came, injecţiei, sistemului de aprindere şi direcţionării gazelor de eşapament.

 

Printre caracteristicile specifice M ale motorului de 2,0 litri se numără o nouă antrenare a arborelui cotit, extrem de robust, un sistem optimizat de alimentare cu ulei pentru pistoanele cu canale de răcire şi carcasele şi capacele lagărului principal preluate de la ultima generaţie de motor cu şase cilindri dispuşi în linie, pe benzină. Tehnologia M TwinPower Turbo a fost îmbunătăţită prin creşterea performanţei sistemului de supraalimentare şi a răcirii indirecte a aerului de alimentare, în acelaşi timp cu introducerea injecţiei duble pentru prepararea amestecului în funcţie de punctul de încărcare. De asemenea, este echipat cu distribuţie variabilă VANOS a arborelui cu came cu alimentare optimizată cu ulei pentru servomotor şi distribuţie complet variabilă VALVETRONIC a supapelor. Motorul generează puterea maximă între 5.750 şi 6.500 rpm, în timp ce cuplul maxim de 400 Nm este disponibil de la 2.000 până la 4.500 rpm.

 

Livrarea puterii noului motor cu patru cilindri este însoţită de o acustică plină de emoţie a sistemului de evacuare specific M. Noul BMW X1 M35i xDrive este primul model de performanţă de la BMW M GmbH al cărui eşapament este evacuat prin două perechi de ţevi duble. Amplasate mult în stânga şi în dreapta difuzorului, acestea reprezintă o caracteristică a modelelor de înaltă performanţă de la BMW M şi au fost adoptate acum de cel mai puternic membru al gamei SAV compacte.

 

Transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj, şi M Sport Boost

Transmisia Steptronic cu şapte trepte disponibilă la noul BMW X1 M35i xDrive iese în evidenţă prin acţiunea ultrarapidă de schimbare a vitezelor. Clapetele de schimbare de pe volan permit intervenţii manuale rapide în procesul de selecţie a treptelor.

 

De asemenea, funcţia M Sport Boost este disponibilă pentru impulsuri rapide de viteză. În acest caz, toate sistemele de propulsie şi şasiu sunt comutate la setarea lor cea mai sportivă atunci când conducătorul acţionează clapeta de schimbare din stânga timp de cel puţin o secundă.

 

Tracţiune şi agilitate supreme: tracţiune integrală BMW xDrive, diferenţial mecanic cu patinare limitată pe puntea faţă

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive asigură distribuţia cuplului între roţile din faţă şi cele din spate în funcţie de situaţie. Sistemul este interconectat în orice moment cu tehnologia de control al şasiului. Un ambreiaj suspendat cu control electrohidraulic permite direcţionarea cuplului şi către roţile din spate în câteva milisecunde, oferind un nivel semnificativ mai mare de tracţiune, stabilitate direcţională şi sportivitate în maniera BMW.

 

Sistemul de tracţiune integrală este ajutat în misiunea sa de diferenţialul mecanic cu patinare limitată încorporat în transmisia Steptronic cu şapte trepte a noului BMW X1 M35i xDrive. Aceasta contribuie la limitarea diferenţei de viteză dintre roţile din faţă. Cu un factor de blocare de până la 26%, creşte tracţiunea pe teren alunecos sau în condiţii meteorologice nefavorabile, în acelaşi timp cu creşterea agilităţii şi a dinamicii de manevrare la abordarea virajelor cu viteză.

 

Suspensie M adaptivă şi direcţie sport în specificaţia standard

Specificaţiile standard pentru noul BMW X1 M35i xDrive includ suspensie M adaptivă, ale cărei amortizoare reglabile controlate mecanic şi cu frecvenţă selectivă beneficiază atât de agilitate, cât şi de confort pe distanţe lungi. Vârfurile de presiune din interiorul amortizoarelor sunt aplatizate cu ajutorul unor supape suplimentare care sunt active pe partea de detentă. Ca rezultat, sistemul oferă un răspuns confortabil la absorbţia denivelărilor minore de pe suprafaţa de rulare, combinate cu caracteristici sportive ale amortizoarelor în situaţii dinamice de condus.

 

Tehnologia specifică M de şasiului de pe modelul de performanţă aduce şi o scădere cu 15 milimetri a gărzii la sol în comparaţie cu alte variante de model BMW X1. Direcţia sport, care vine tot ca dotare standard, combină sistemul Servotronic cu asistenţă de putere în funcţie de viteză, cu un raport de cremalieră foarte direct.

 

Sistem de frânare integrat cu opţiunea de frâne M Compound

Sistemul de frânare integrat în noul BMW X1 M35i xDrive generează un nivel de oprire care se potriveşte exact cu comenzile conducătorului, oferind în acelaşi timp un răspuns excelent prin pedala de frână. Acesta reuneşte funcţiile de activare a frânei, de amplificare a frânei şi de control al frânării într-un modul compact, în timp ce un actuator electric este utilizat pentru a declanşa presiunea de frânare necesară.

 

Noul BMW X1 M35i xDrive este primul model de performanţă de la BMW M GmbH care este oferit cu opţiunea de frâne M Compound, care cuprinde frâne cu etrier fix, cu patru pistoane, cu discuri perforate de 385 de milimetri pe puntea faţă, respectiv sistem cu etrier flotant, cu un singur piston, cu frână de parcare integrată şi discuri de 330 de milimetri pe cea spate. Discurile de frână ventilate sunt compuse dintr-un inel din fontă şi o cameră din aluminiu. Frânele M Compound oferă o frânare foarte confortabilă, un sentiment deosebit şi o putere de oprire stabilă chiar şi la sarcini mari. În plus, masa a fost redusă la minimum, iar masele nesuspendate sunt substanţial mai mici în comparaţie cu sistemele de frânare convenţionale. Etrierele sunt vopsite în gri şi poartă sigla M.

 

Sistem de control al patinării roţilor pentru o agilitate mai accentuată

O contribuţie remarcabilă - alături de sistemul DSC (controlul dinamic al stabilităţii) - la combinaţia mereu prezentă a BMW X1 M35i xDrive de echilibru de manevrabilitate completă şi agilitate supremă este sistemul de control al patinării roţilor. Aici, funcţia de control al tracţiunii este integrată în managementul motorului. Acest lucru elimină căile lungi ale semnalului către unitatea de control DSC, ceea ce înseamnă că intrările corective sunt aplicate de până la 10 ori mai rapid decât în sistemele convenţionale şi cu o precizie excepţională. Astfel, sistemul de control al patinării roţilor asigură tracţiune optimă (chiar şi pe drumuri alunecoase), linişte deplină în linie dreaptă în cazul unei acceleraţii puternice şi stabilitate direcţională excelentă în viraje.

 

Jante M de 19 inchi, din aliaj uşor, ca echipare standard

Jantele M de 19 inchi, din aliaj uşor şi cu design twin-spoke, completează specificaţiile de şasiu personalizate ale noului BMW X1 M35i xDrive. Jantele standard din aliaj uşor sunt echipate cu anvelope mai late cu 20 de milimetri decât la modelul anterior, pentru a oferi un potenţial de manevrabilitate dinamică şi mai mare. Jantele M de 20 de inchi, din aliaj uşor şi cu design exclusivist cu twin-spoke şi anvelopele sport se regăsesc pe lista de opţiuni.

 

 

Design şi echipare.

O privire exclusivă spre performanţa M caracteristică.

 

Noul BMW X1 M35i xDrive se deosebeşte de partenerii săi din portofoliul SAV compact nu numai datorită atributelor superioare de performanţă, ci şi prin designul distinctiv. Elementele specifice M ale designului reflectă caracterul sportiv al noului vârf de gamă.

 

Interiorul noului BMW X1 M35i xDrive oferă deja o ambianţă sportivă surprinzătoare prin specificaţiile standard, iar aura distinctivă poate fi îmbunătăţită şi mai mult cu opţiuni exclusive, cum ar fi scaunele M Sport. Conţinutul specific M de pe ecranul central curbat BMW - un grup complet digital de monitoare format din afişajul de informaţii de 10,25 inchi (26,04 cm) şi displayul central cu o diagonală a ecranului de 10,7 inchi (27,18 cm) - accentuează atenţia conducătorului asupra experienţei de condus sportiv. În plus, cea mai puternică variantă a modelului SAV compact poate fi specificată şi cu aproape întreaga gamă de opţiuni oferite pentru BMW X1 atunci când vine vorba de optimizarea plăcerii de a conduce, confort şi individualitate.

 

Design independent cu detalii M familiare: grilă M cu bare duble orizontale, capace M pentru oglinzile exterioare, cvartet de ţevi de eşapament

Elementele de design specifice M ale noului BMW X1 M35i xDrive sunt mărturie pentru cerinţele tehnice ale unui automobil foarte sportiv în ceea ce priveşte furnizarea de aer de răcire şi echilibrul aerodinamic. Un spoiler frontal cu prize de aer deosebit de mari asigură că motorul, transmisia şi frânele pot continua să funcţioneze în ferestrele lor de temperatură optimă în orice moment, chiar şi în condiţii de condus la limită. Extensiile proeminente ale pragurilor laterale, un spoiler de plafon specific modelului şi un difuzor spate cu incrustaţie de difuzor prezintă clar caracterul de performanţă al noului vârf de gamă.

 

Grila BMW M a noului BMW X1 M35i xDrive poartă sigla M. Grila are şi bare duble orizontale - un detaliu întâlnit anterior doar la modelele de înaltă performanţă de la BMW M GmbH. Când automobilul este privit din lateral, capacele M negre ale oglinzilor exterioare, cu design cu două tije, sunt un indiciu al statutului ridicat. O altă caracteristică de identificare vine sub forma celor patru ţevi de evacuare - fiecare cu un diametru de 80 de milimetri -, integrate în difuzorul spate specific modelului. Ca şi în cazul modelelor de înaltă performanţă menţionate mai sus, cele două perechi de ţevi de eşapament, poziţionate în extremele părţii spate a BMW X1 M35i xDrive, semnalează cu o claritate inconfundabilă prezenţa celui mai bun motor din acea gamă de modele.

 

 

 

Interior specific M, optional cu scaune M Sport

De asemenea, designul specific M al cockpitului joacă rolul său în crearea unei experienţe foarte intense de performanţă în habitaclu. Punctele de atracţie includ panoul de instrumente acoperit cu Alcantara, elementele ornamentale de interior în Aluminium Hexacube Dark, tapiţeria plafonului de culoare antracit, ornamentele M pentru praguri, pedalele M, grafica specifică M a ecranului central curbat BMW - opţional, şi BMW Head-Up Display -, precum şi volanul M cu piele şi cu clapete pentru schimbarea vitezelor.

 

Echiparea standard pentru noul BMW X1 M35i xDrive aduce şi scaune sport Sensatec/Alcantara de culoare neagră şi cusături de contrast albastre. Alternativ, acestea pot fi comandate ca opţiune cu piele Vernasca cu matlasare specială în formă de romb. De asemenea, pe lista de opţiuni se află şi scaunele M Sport. Acestea oferă o gamă largă de reglaje electrice (inclusiv funcţia de memorie pentru scaunul conducătorului), au tetiere integrate şi au sigla M iluminată în secţiunea superioară a spătarelor.

 

Ambianţa interioară foarte sportivă este combinată cu funcţionalitatea nerestricţionată. Spătarul banchetei noului BMW X1 M35i xDrive este divizat şi se rabatează în raport 40:20:40, iar unghiul de înclinare al fiecărei secţiuni poate fi ajustat individual. Reglarea opţională înainte/înapoi pentru scaunele din spate aduce un plus de versatilitate. Capacitatea portbagajului poate fi mărită de la 540 de litri la maximum 1.600 de litri.

 

Opţiunile sofisticate permit personalizarea precisă

Un pachet M Sport Pro, specific modelului, este disponibil ca opţiune pentru BMW X1 M35i xDrive. Acesta adaugă ornamente exterioare Shadowline M lucioase cu elemente extinse şi lumini M Shadowline la designul exterior deja expresiv al maşinii. Sunt incluse şi sistemul de frânare M Sport cu etriere roşii, plus scaunele M Sport şi centurile de siguranţă M.

 

Noul BMW X1 M35i xDrive vine echipat standard cu climatizare automată pe două zone, BMW Live Cockpit Plus, care include sistem de navigaţie BMW Maps, şine M de acoperiş de culoare negru lucios, operare automată a hayonului şi un senzor de ploaie cu activare automată a farurilor, plus patru porturi USB-C şi două prize de alimentare 12V. Printre celelalte opţiuni disponibile pentru a accentua suplimentar caracterul premium al automobilului se numără un pachet de oglinzi interioare şi exterioare, iluminare ambientală, un acoperiş panoramic din sticlă şi sistemul de sonorizare Harman Kardon.

 

De asemenea, o gamă largă de sisteme de ultimă generaţie care permit condusul şi parcarea autonome poate fi specificată pentru modelul de performanţă. Deja sunt disponibile standard sistemul de avertizare a coliziunii frontale, tempomatul cu funcţie de frânare şi asistentul de parcare, inclusiv camera de asistenţă pentru marşarier şi asistentul de marşarier. Totodată, lista de dotări opţionale include asistentul de control al direcţiei şi al benzii, tempomat activ cu funcţie Stop&Go, navigaţie activă şi funcţia de avertizare la ieşire, precum şi funcţiile Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder şi Remote Theft Recorder. Funcţiile existente pot fi actualizate prin intermediul facilităţii de actualizare software de la distanţă, care face posibilă şi adăugarea de noi funcţii (disponibilitatea depinde de hardware-ul montat în automobil şi de condiţiile pieţei).

 

Afişaj şi sistem de control/operare, conectivitate.

BMW iDrive actualizat cu QuickSelect şi sistemul de operare BMW 9.

Noul BMW X1 M35i xDrive este unul dintre primele modele ale mărcii care prezintă versiunea actualizată a sistemului de control/operare BMW iDrive cu QuickSelect şi sistem de operare BMW 9. Pentru a face ca selectarea şi operarea a numeroase funcţii şi servicii digitale să fie şi mai intuitive şi confortabile, cea mai recentă generaţie BMW iDrive oferă un ecran de pornire cu design nou şi funcţionalitate QuickSelect. Acest lucru aduce o structură de meniu îmbunătăţită, inspirată de la dispozitivele electronice de larg consum. Afişând informaţiile potrivite la locul potrivit, noul BMW iDrive îmbunătăţeşte experienţa de condus concentrată şi sigură a maşinii.

 

Sistemul BMW iDrive actualizat cu QuickSelect din noul BMW X1 M35i xDrive este susţinut de sistemul de operare BMW 9. Această tehnologie permite o ofertă mai largă de conţinut digital pentru informaţii şi divertisment, cicluri mai scurte de actualizare a funcţiilor şi acces îmbunătăţit la o serie de servicii online specifice. De asemenea, BMW iDrive cu QuickSelect face echipă cu ecranul central curbat BMW şi Asistentul Personal Inteligent BMW şi, prin urmare, este adaptat perfect pentru operare prin intermediul ecranului tactil şi al limbajului natural.

 

BMW iDrive cu QuickSelect: funcţiile sunt afişate la un singur nivel şi pot fi activate cu ajutorul tehnologiei de acces rapid

Noul ecran de pornire al sistemului de operare BMW 9 afişează în orice moment vizualizarea hărţii sistemului de navigaţie sau alte elemente grafice configurabile individual. La acelaşi nivel, pictogramele de funcţie apar într-un aranjament vertical pe partea conducătorului a displayului central. Ulterior, conducătorul se poate deplasa între ele cu o glisare verticală a degetului. Tehnologia de acces rapid QuickSelect permite accesarea directă a funcţiei solicitate şi fără a fi necesară trecerea printr-un submeniu. Şi odată ce setările relevante au fost alese, o atingere rapidă pe pictograma de pornire de la limita inferioară a monitorului este tot ce este nevoie pentru a reveni la ecranul de pornire. Acum, alături de simbolul Home sunt simbolurile pentru accesul direct la meniul de control al climatizării, meniul All Apps şi Apple CarPlay® / Android Auto™, dacă sunt activate.

 

Noua structură plată de meniu face ca activarea funcţiilor şi setărilor să fie mult mai convenabilă. Conţinutul digital de la bord - la fel ca hardware-ul, sub forma ecranului central BMW - este conceput pentru a spori concentrarea pe conducător pentru care BMW este renumit. Pentru a asigura o operare intuitivă în timpul deplasării, interfaţa grafică şi structura meniului prezintă un aspect dezvoltat de BMW Group Design, care este deopotrivă consistent şi caracteristic mărcii.

 

 

 

Gama de servicii digitale poate fi extinsă după preferinţe

Printre caracteristicile standard ale BMW iDrive actualizat din noul BMW X1 M35i xDrive se numără cea mai recentă generaţie a sistemului de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud. În plus, serviciile şi aplicaţiile deja introduse la noul BMW X1 sunt disponibile şi cu sistemul de operare BMW 9. De exemplu, Asistentul Personal Inteligent BMW şi alţi asistenţi cu control vocal, BMW ConnectedDrive Store, BMW Remote Software Upgrades, integrarea smartphone prin Apple CarPlay® / Android Auto™ şi My Modes pot fi utilizate şi la noul BMW X1 M35i xDrive. De asemenea, comandarea unui Personal e-SIM opţional asigură că sistemul de antenă al maşinii este configurat să funcţioneze cu tehnologia mobilă 5G.

 

Sistemul de operare BMW 9 pune bazele şi pentru o selecţie foarte personalizabilă de servicii digitale suplimentare. Noua ofertă BMW Digital Premium oferă clienţilor acces la un magazin BMW ConnectedDrive extins. Aceasta înseamnă că pot folosi toate aplicaţiile disponibile în ţara lor - de exemplu, streaming de muzică, ştiri sau jocuri, pe bază de abonament. BMW Digital Premium oferă, de asemenea, funcţii de navigare BMW Maps îmbunătăţite şi funcţionalităţi extinse pentru Asistentul Personal Inteligent BMW, plus My Modes suplimentare. Beneficiile opţionale includ utilizarea datelor pentru toate serviciile digitale şi aplicaţiile disponibile din BMW ConnectedDrive Store, inclusiv streaming de muzică. BMW Digital Premium poate fi descărcat în maşină din BMW ConnectedDrive Store, prin aplicaţia My BMW sau de pe web. Clienţii pot alege dintre planuri de plată lunare sau anuale, ambele oferind flexibilitate maximă atunci când alcătuiesc o selecţie de servicii digitale adaptate cerinţelor lor personale.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare