Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Sunete distinctive pentru noua familie MINI electrică

Utilizarea sunetului devine o componentă fundamentală a experienţei de condus electric. Diverse universuri sonore îmbogăţesc experienţa captivantă şi debutează odată cu noul MINI Cooper Electric.

Tehnologie
·
Infotainment, sisteme de control
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. Noile modele electrice ale familiei MINI beneficiază de universuri sonore distinctive pentru brand, asigurând o experienţă de condus şi mai captivantă. Repertoriul include sunete de condus complet noi în interior, precum şi un sunet inconfundabil pentru o prezenţă distinctivă la exterior, jingle-uri pentru noile moduri MINI Experience, precum şi noi audiograme pentru funcţiile de informare şi avertizare.

 

"Noile sunete sunt o parte integrantă a experienţei digitale şi sunt adaptate individual la caracterul fiecărui model nou. Ele reprezintă un punct plin de emoţie pentru pasagerii din interior în timp ce modelează cum este perceput acustic de către lumea exterioară. De asemenea, îl fac să sune şi să arate ca un MINI", spune Oliver Heilmer, directorul MINI Design. Acestea pot fi experimentate pentru prima dată în noul MINI Cooper Electric.

 

Noul ADN acustic MINI se bazează pe valorile esenţiale ale mărcii. Modurile MINI Experience devin scena pentru universuri sonore nou create. Instrumentele analogice, tehnologia digitală şi inteligenţa artificială se combină pentru a genera sunete care simultan definesc automobilul drept MINI, transmit informaţii şi trezesc emoţii.

 

Patru sunete de condus pentru o experienţă individuală de utilizator

Modurile MINI Experience "Core", "Go Kart", "Timeless" şi "Balance" oferă sunete de condus personalizate, care se transmit conducătorului un feedback acustic al accelerării. Aceste sunete pot fi auzite în interiorul viitoarelor modele MINI, oferind emoţie experienţei de condus şi, de asemenea, transmiţând o impresie autentică, dar informativă a situaţiei de condus.

 

Universul sonor implicit pentru noua familie de modele MINI va fi sunetul de condus "Core". Este singurul mod de sunet care nu se aude doar în interiorul vehiculului, ci şi în afara acestuia, ca protecţie acustică pentru pietoni. Ca sunet al mărcii MINI este  energic şi inspiraţional. "Noul design de sunet pentru MINI este inspirat de Nicolaus Copernicus, care descrie imaginea heliocentrică a lumii în care planetele se învârt în jurul soarelui", spune Renzo Vitale, ie sunete la BMW Group. "Ne-am inspirat din forma rotundă a afişajului central OLED pentru sunetul de condus «Core». Ne aminteşte de soarele care radiază căldură. Într-o analogie cu planetele, care reflectă fiecare lumina soarelui în felul său, am conceput diferite componente de sunet care variază în funcţie de situaţia de condus."

 

Sunetul de condus MINI "Go Kart" a fost creat pentru o experienţă de condus deosebit de sportivă. Acesta prezintă curbe de înclinare şi sarcină puternic pronunţate, formând un fundal sonor potrivit pentru un condus agil şi dinamic.

 

Tradiţia şi progresul se reunesc în sunetul de condus MINI "Timeless". Sunetele de motor ale modelelor cu propulsie convenţională, de la clasicul Mini până la MINI John Cooper Works GP, au fost eşantionate şi combinate cu o interpretare futuristă a sunetului de condus MINI "Core" pentru a crea o călătorie acustică în timp. Cu cât automobilul accelerează mai intens, cu atât sunetul se transformă mai mult din trecutul motorului termic în prezentul electric.

 

O a patra selecţie sonoră este oferită de condus MINI "Balance". A fost proiectat iniţial pentru MINI Vision Urbanaut şi se bazează pe sunetele experimentate într-o pădure în diferite momente ale zilei şi ale nopţii: de la susurul unui pârâu la sunetul greierilor şi foşnetul vântului în crengile copacilor. Universurile sonore rezultate oferă o senzaţie de relaxare şi wellbeing la bordul viitoarelor modele MINI.

 

Jingle-uri caracteristice şi audiograme atractive

Sunetele de condus pentru viitoarea familie MINI sunt atribuite noilor moduri MINI Experience. Activarea lor este anunţată printr-un jingle caracteristic. Această scurtă secvenţă sonoră aduce pasagerii în atmosferă pentru trecerea la o nouă setare a automobilului.

 

O altă componentă a universurilor sonore complet noi pentru noua familie MINI este cunoscută sub numele de earcons (audiograme). Similar pictogramelor optice, acestea servesc ca simboluri sonore distinctive pentru a alerta asupra anumitor evenimente sau informaţii. Aproximativ 30 dintre aceste semnale sonore sunt nou proiectate: de la acompaniamentul acustic al semnalizării la sistemul de avertizare al centurii de siguranţă şi tonurile pentru controlul distanţei de parcare (PDC). În viitor, acestea îşi vor îndeplini funcţia de semnale clar identificabile, cu un sunet distinctiv şi tipic mărcii, care va atrage atenţia pasagerilor sau va avertiza asupra oricăror pericole prin diferitele lor caracteristici şi intensităţi sonore.

 

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare