Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Consiliul Director prelungeşte contractul lui Oliver Zipse până în 2026 - Jochen Goller a fost nou numit în Consiliul de Administraţie

Reithofer: "BMW Group şi-a consolidat poziţia de lider competitiv sub Oliver Zipse". +++ Jochen Goller îi va urma lui Pieter Nota ca membru al Consiliului de Administraţie pentru Clienţi, Mărci, Vânzări. +++ Consiliul Director îi mulţumeşte lui Nota pentru angajamentul deosebit şi impulsurile importante.

Corporativ
·
Oameni
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Bucureşti/München. Consiliul Director al BMW AG a prelungit astăzi contractul lui Oliver Zipse ca preşedinte al Consiliului de Administraţie până în 2026. Zipse este membru al Consiliului de Administraţie din 2015 şi preşedinte al Consiliului din august 2019. Pe durata mandatului său , BMW Group şi-a extins semnificativ gama de automobile electrice şi oferă astăzi modele electrice în aproape toate segmentele sale de bază. În plus, a început dezvoltarea Neue Klasse ca o nouă generaţie revoluţionară de automobile cu producţia programată să debuteze din 2025.

 

Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG, a declarat: "Oliver Zipse a condus cu succes compania în ultimii ani într-un mediu extrem de volatil. Într-o fază de criză globală şi de transformare profundă, BMW Group nu numai că a obţinut rezultate solide în mod constant sub conducerea sa, dar şi-a consolidat în mod durabil poziţia de lider în competiţia globală. Cu Neue Klasse, BMW Group este pe drumul cel bun pentru a extinde în continuare această poziţie".

 

Martin Kimmich, preşedintele Sindicatului General al BMW AG, a declarat: "Cooperarea bună dintre Consiliul de Administraţie şi Sindicat va fi continuată cu reconfirmarea lui Oliver Zipse. Sunt convins că vom continua să luăm împreună decizii constructive şi, prin urmare, privesc cu încredere spre viitor".

 

În şedinţa de astăzi, Consiliul Director l-a numit şi pe Jochen Goller în Consiliul de Administraţie al BMW AG. El îi va urma lui Pieter Nota şi va prelua responsabilitatea diviziei Clienţi, Mărci şi Vânzări la 1 noiembrie 2023. Nota a preluat divizia în 2018 şi a jucat un rol-cheie în accelerarea semnificativă a vânzărilor de modele electrice în ultimii ani şi digitalizarea sistematică a interfeţei de client. În plus, a îmbunătăţit portofoliul de mărci ale BMW Group prin BMW, MINI şi Rolls-Royce şi a dezvoltat în continuare organizaţia internaţională de vânzări către un model de vânzări durabil şi centrat pe client. De când a preluat mandatul, BMW Group şi-a extins semnificativ cota de piaţă globală şi a atins un record de vânzări în 2019 cu peste 2,5 milioane de automobile. În 2023, sub conducerea sa, vânzările BMW Group sunt pe cale să atingă din nou sau chiar să depăşească acest nivel prepandemie.

 

"Consiliul Director doreşte să-i mulţumească lui Pieter Nota pentru angajamentul său deosebit şi în special pentru impulsurile importante pe care le-a adus organizaţiei de vânzări cu experienţa sa vastă în afara industriei auto", a spus Reithofer. "Cu Jochen Goller numim în Consiliul de Administraţie un director de vânzări cu experienţă internaţională şi un expert dovedit în China, care cunoaşte cea mai mare piaţă a BMW Group ca nimeni altul."

 

Jochen Goller lucrează în BMW Group din 1999 şi a petrecut mai mult de 10 ani cu compania în Marea Britanie şi China, în diverse funcţii, inclusiv pentru mai multe branduri. Din 2018, el gestionează cu mare succes activităţile din regiunea Chinei. În acest timp, BMW Group a reuşit să preia un pachet majoritar de acţiuni în joint-venture-ul local BMW Brilliance Automotive. Anterior, Goller a fost responsabil şi pentru marca MINI.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

Munich. Here you can see the on demand webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare